Пиріжки сирні з яблуками

Поділитись публікацією:

Соковиті, ароматні, хрумкі пиріжки сподобаються і малим, і дорослим. Найкраще смакують гарячими. Сезон яблук починається, тож можна братися до роботи.

Інгредієнти для пиріжків

Спробуйте ще приготувати пиріжки «Бомбочки».

Як приготувати пиріжки з яблуками

  • Яйця, сіль, сметану, соду збити. Соду гасити оцтом не потрібно, адже вона погаситься завдяки кислоті, що є у сметані та сирі.
  • Якщо сир надто сухий і з крупинками, його краще перемолоти через м’ясорубку.
  • До сира додати борошно, яєчно-сметанну суміш і замісити тісто середньої густоти. Воно не повинно бути надто м’яким, бо пиріжки рватимуться і витікатиме сік з яблук на сковороді.
  • Яблука розрізати на половинки, вирізати серцевину і потерти на грубу тертку. Шкірку знімати не обов’язково. Зайвий сік з яблук відтиснути.
  • Тісто розкачувати, вирізати кружальця діаметром близько 10 сантиметрів, класти столову ложку яблук посередині і чайну ложку цукру. Кількість цукру можна змінювати залежно від вашого смаку і від того, наскільки солодкі чи кислі яблука. Звичайно, пиріжки виходять смачніші із солодкими яблуками, адже під час термічної обробки яблука стають кислішими.
  • Заліплювати тісто, як вареник, а тоді сплюснути пиріжок так, щоб місце з’єднання було не збоку (як у варенику), а посередині, тобто щоб пиріжок можна було класти доверху місцем з’єднання.
  • Смажити пиріжки на сковороді з розігрітою олією.

Можна ще приготувати пиріжки з капустою.

Якщо вам посмакував рецепт сирних пиріжків з яблуками, будь ласка, розкажіть про це у коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...