Твердий сир у маринаді
Простий і водночас дуже оригінальний рецепт, який не вимагає особливих кулінарних навичок. Але приготувати таку закуску однозначно варто. З чорним чи білим хлібом, з помідором, салямі та хорошим сухим вином, у салатах і навіть просто так, без нічого – смакує однаково добре. А ще це обов’язкова страва для тих, хто в душі почувається італійцем.
Інгредієнти для сиру в маринаді
200 г твердого сиру
100 мл оливкової олії
1 лимон
1 ст. ложка меду
1 гостра перчина
5 листочків базиліку
спеції за смаком.
Спробуйте також приготувати твердий сир в домашніх умовах.
Як приготувати сир у маринаді
- Перець, базилік порізати, викласти в простору банку.
- Туди ж додати сік з лимона, оливкову олію, мед, улюблені спеції.
- Щільно закрити банку кришкою і добре потрусити, щоб усі інгредієнти змішалися.
- Сир порізати на шматочки по 1,5 см. Покласти в банку з маринадом. Труснути кілька разів, щоб усі шматочки сиру опинилися в соусі.
- Поставити банку в холодне місце на кілька днів.
- Готовий маринований сир можна додавати до салатів, а можна подавати як закуску.
- Маринад можна використати як заправку для салату.
Рекомендуємо також рецепт сиру “Панір” в домашніх умовах.