Твердий сир у маринаді

Простий і водночас дуже оригінальний рецепт, який не вимагає особливих кулінарних навичок. Але приготувати таку закуску однозначно варто. З чорним чи білим хлібом, з помідором, салямі та хорошим сухим вином, у салатах і навіть просто так, без нічого – смакує однаково добре. А ще це обов’язкова страва для тих, хто в душі почувається італійцем.

Інгредієнти для сиру в маринаді

  • 200 г твердого сиру

  • 100 мл оливкової олії

  • 1 лимон

  • 1 ст. ложка меду

  • 1 гостра перчина

  • 5 листочків базиліку

  • спеції за смаком.

Спробуйте також приготувати твердий сир в домашніх умовах.

Як приготувати сир у маринаді

  • Перець, базилік порізати, викласти в простору банку.
  • Туди ж додати сік з лимона, оливкову олію, мед, улюблені спеції.
  • Щільно закрити банку кришкою і добре потрусити, щоб усі інгредієнти змішалися.
  • Сир порізати на шматочки по 1,5 см. Покласти в банку з маринадом. Труснути кілька разів, щоб усі шматочки сиру опинилися в соусі.
  • Поставити банку в холодне місце на кілька днів.
  • Готовий маринований сир можна додавати до салатів, а можна подавати як закуску.
  • Маринад можна використати як заправку для салату.

Рекомендуємо також рецепт сиру “Панір” в домашніх умовах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора