Весняні ревеневі кексики у формочках
Ревінь (або румбамбар) – найперша на весні соковита рослина, яка заряджає нас усіма необхідними вітамінами. Діти полюбляють його їсти, просто мокаючи в цукор, мами варять з нього ароматний компот. А бабусі печуть з ревеневою начинкою смачні пиріжки! Спробуйте додати його до бісквітного тіста – приготуйте ревеневі кексики. Порада: для цього рецепта бажано використовувати паперові формочки, бо ревенева начинка має властивість пускати ароматний сік.
Ingredients
300 г ревеню
150 г цукру
2 яйця
150 мл сметани
250 г борошна
1 ч. ложка розпушувача для тіста
1 ч. ложка ванільного цукру
50 г топленого масла
Рекомендуємо також рецепт кексів з чорницею.
Directions
- Ревінь порізати тонкими кружечками і засипати цукром, залишити на кілька годин, щоб пустив сік.
- Борошно змішати з розпушувачем.
- Збити яйця з цукром. Обережно влити сметану, розтоплене масло, ваніль. Додати борошно з розпушувачем і обережно перемішати ложкою, не збивати.
- З ревеню злити сік. Шматочки додати в тісто і ще раз перемішати.
- Покласти паперові формочки у деко для маленьких кексів. Викладати тісто на 2/3 об’єму.
- Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
- Дістати з форми, охолодити, посипати цукровою пудрою.
Спробуйте також приготувати сирні кекси в силіконових формочках.
Якщо вам сподобався рецепт ревеневих кексів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.