09.05.2016

Весняні ревеневі кексики у формочках

Ревінь (або румбамбар) – найперша на весні соковита рослина, яка заряджає нас усіма необхідними вітамінами. Діти полюбляють його їсти, просто мокаючи в цукор, мами варять з нього ароматний компот. А бабусі печуть з ревеневою начинкою смачні пиріжки! Спробуйте додати його до бісквітного тіста – приготуйте ревеневі кексики. Порада: для цього рецепта бажано використовувати паперові формочки, бо ревенева начинка має властивість пускати ароматний сік.

Інгредієнти

  • 300 г ревеню

  • 150 г цукру

  • 2 яйця

  • 150 мл сметани

  • 250 г борошна

  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • 50 г топленого масла

Рекомендуємо також рецепт кексів з чорницею.

Приготування

  • Ревінь порізати тонкими кружечками і засипати цукром, залишити на кілька годин, щоб пустив сік.
  • Борошно змішати з розпушувачем.
  • Збити яйця з цукром. Обережно влити сметану, розтоплене масло, ваніль. Додати борошно з розпушувачем і обережно перемішати ложкою, не збивати.
  • З ревеню злити сік. Шматочки додати в тісто і ще раз перемішати.
  • Покласти паперові формочки у деко для маленьких кексів. Викладати тісто на 2/3 об’єму.
  • Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
  • Дістати з форми, охолодити, посипати цукровою пудрою.

Спробуйте також приготувати сирні кекси в силіконових формочках.

Якщо вам сподобався рецепт ревеневих кексів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.