Французький цибулевий суп у горщиках

За легендою, рецепт цибулевого супу винайшов сам король Франції Людовик XV. Якось на полюванні його величність страшенно зголоднів, а усі припаси раптом скінчилися. Йому нічого не залишалося, як засукати рукави і самому приготувати суп із продуктів, знайдених у мисливському будиночку, – цибулі, масла і шампанського.
Інгредієнти для цибулевого супу в горщиках
50 г вершкового масла
3 цибулини
1 ч. ложка цукру
1 ст. ложка борошна
200 мл білого сухого вина
1 л наваристого яловичого бульйону
1 французький багет
1 зубок часнику
200 г твердого сиру
сіль, перець на смак
Спробуйте також приготувати французький цибулевий пиріг.
Як приготувати французький цибулевий суп
- У каструлі закип’ятити яловичий бульйон.
- Цибулю порізати якомога дрібніше. У пательні розтопити вершкове масло, додати цукор. Викласти цибулю і смажити її на середньому вогні до золотистого кольору.
- До цибулі покласти борошно, добре перемішати, влити вино, довести масу до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, тушкувати під закритою кришкою близько 10 хвилин і вилити все це в каструлю з киплячим бульйоном. Посолити, поперчити на смак.
- Багет порізати на скибочки товщиною 2 см (по одній скибці на кожен горщик). Підсмажити їх у духовці при температурі 170 градусів до коричневої скоринки. Натерти кожну скибочку зубком часнику з усіх боків.
- Суп перелити у горщики, не до країв. У кожен горщик покласти по скибці підсмаженого багета, а на кожну скибку насипати по жменьці тертого сиру.
- Поставити горщики у духовку, розігріту до 220 градусів приблизно на 10 хвилин, щоб сир розплавився і зазолотився.
- Готовий суп дістати з духовки, подавати і їсти разом із грінкою, яка запікалася в горщику.
Рекомендуємо прочитати і приготувати: 9 рецептів страв у горщиках.
Якщо вам сподобався рецепт французького цибулевого супу в горщиках, прокоментуйте його на сайті та поширте в соціальних мережах.