03.11.2015

Французький цибулевий суп у горщиках

За легендою, рецепт цибулевого супу винайшов сам король Франції Людовик XV. Якось на полюванні його величність страшенно зголоднів, а усі припаси раптом скінчилися. Йому нічого не залишалося, як засукати рукави і самому приготувати суп із продуктів, знайдених у мисливському будиночку, – цибулі, масла і шампанського.

Інгредієнти для цибулевого супу в горщиках

  • 50 г вершкового масла

  • 3 цибулини

  • 1 ч. ложка цукру

  • 1 ст. ложка борошна

  • 200 мл білого сухого вина

  • 1 л наваристого яловичого бульйону

  • 1 французький багет

  • 1 зубок часнику

  • 200 г твердого сиру

  • сіль, перець на смак

Спробуйте також приготувати французький цибулевий пиріг.

Як приготувати французький цибулевий суп

  • У каструлі закип’ятити яловичий бульйон.
  • Цибулю порізати якомога дрібніше. У пательні розтопити вершкове масло, додати цукор. Викласти цибулю і смажити її на середньому вогні до золотистого кольору.
  • До цибулі покласти борошно, добре перемішати, влити вино, довести масу до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, тушкувати під закритою кришкою близько 10 хвилин і вилити все це в каструлю з киплячим бульйоном. Посолити, поперчити на смак.
  • Багет порізати на скибочки товщиною 2 см (по одній скибці на кожен горщик). Підсмажити їх у духовці при температурі 170 градусів до коричневої скоринки. Натерти кожну скибочку зубком часнику з усіх боків.
  • Суп перелити у горщики, не до країв. У кожен горщик покласти по скибці підсмаженого багета, а на кожну скибку насипати по жменьці тертого сиру.
  • Поставити горщики у духовку, розігріту до 220 градусів приблизно на 10 хвилин, щоб сир розплавився і зазолотився.
  • Готовий суп дістати з духовки, подавати і їсти разом із грінкою, яка запікалася в горщику.

Рекомендуємо прочитати і приготувати: 9 рецептів страв у горщиках.

Якщо вам сподобався рецепт французького цибулевого супу в горщиках, прокоментуйте його на сайті та поширте в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.