Качка з яблуками під пивом
Смачна, ароматна, з золотистою хрусткою шкіркою… Це все про запечену з яблуками качку. До найближчого свята ви її обов’язково приготуєте.
Інгредієнти для качки з яблуками
2-3-кілограмова качка
2 великі, бажано кислі, яблука
100-150 мілілітрів темного пива
2 столові ложки меду
3 столові ложки соєвого соусу
сіль, перець
Також можете приготувати качачі грудки у винно-грушевому соусі.
Як приготувати запечену качку
- Приготувати маринад і змастити ним качку зсередини. Для цього змішайте соєвий соус, мед, сіль і перець.
- Яблука, порізані на четвертинки, покласти в середину качки.
- Заколоти зубочистками.
- Обмазати маринадом всю качку.
- Покласти качку у форму, в якій вона запікатиметься, і проколоти у декількох місцях виделкою.
- Запікати при температурі 180 градусів 2-2,5 години.
- Кожні 20-30 хвилин поливати качку темним пивом.
Наступного разу радимо рецепт курки із сюрпризом.