Млинцеві варіації: 14 улюблених начинок для налисників
Налисники – не просто універсальна страва, в яку можна покласти все, що залежалося в холодильнику. Це улюблені смаколики дітей і дорослих. Млинці бувають солодкі та солоні, з різними начинками. Вони можуть стати чудовою закускою, другою стравою і навіть вишуканим десертом.
Такі страви, можна зустріти в різних кухнях світу Франції, Китаї, Індії, Англії. Пропонуємо вам 14 легких у приготуванні та найбільш улюблених начинок для налисників: з сиром, маком, куркою, грибами, шпинатом, бананова, макова, сирна, шоколадна та ягідна. Не знаєте, яка начинка для млинців найкраща? Приготуйте кілька, а то й всі, довго вони на столі не затримуються.
Солоні начинки для млинців
Налисники – універсальна страва, від їх начинки, залежить яким буде кінцевий смак, солодкий чи солоний. Приготувавши велику порцію несолоних млинців та використавши рецепти начинок, які ми підготували, ви зможете зробити кілька видів таких ласощів, в тому числі і солодких. Але спочатку, ми поділимось солоними начинками для налисників.
1. Начинка з червоною рибою і сиром
Для приготування начинки потрібна червона риба, сир вершковий, бажано рікотта, маскарпоне, філадельфія або ж звичайний кисломолочний сир і зелень. Порізати рибу шматочками, перемішати з сиром і подрібненою зеленню. Можна змолоти все у блендері. Намастити начинкою млинець і загорнути в рулетики.
Рецепт тонких мереживних млинців
2. З сьомгою і маскарпоне
Потрібно 300 грамів сиру маскарпоне, стільки ж копченої сьомги, 2 чайні ложки діжонської гірчиці, лимонний сік, сіль та перець за смаком. Сьомгу нарізати невеличкими скибочками. Млинець змастити сиром з лимонним соком і діжонською гірчицею, посолити, поперчити, викласти шматочки риби і загорнути налисники.
3. Овочева начинка з сиром фетою
Підготуйте 250 грамів сиру фета, огірки та помідори, зелень за смаком. Намастити млинчик розтертим сиром, покласти дрібно порізані овочі та трішки дрібно посіченої зелені. Згорнути в налисник.
Рецепт млинцевого пирога з грибами
4. М’ясна начинка для налисників
Для приготування необхідно 350 грамів відвареного нежирного м’яса (свинина або яловичина), 2 цибулини, сіль і перець за смаком. Порізати цибулю та смажити, поки не стане прозорою. Додати у сковорідку дрібно порізане або пропущене через м’ясорубку відварене м’ясо. Посолити й поперчити і смажити ще близько 10 хвилин. Викласти начинку на млинець і загорнути.
5. Печінкова начинка
600 грамів печінки, 3 цибулини, 2 морквини і 2 яйця, сіль та перець за смаком. Печінку зварити та пропустити через м’ясорубу. Цибулю з морквою почистити, дрібно порізати і обсмажити, наприкінці, додавши печінку та посмажити ще декілька хвилин. Яйця зварити, потерти на грубій тертці і додати в сковорідку. Посолити, поперчити і добре все вимішати. Начинка для млинців готова.
Рецепт налисників-торбинок з куркою та грибами
6. Начинка з куркою
Потрібно 500 грамів курячого філе, 100 грамів твердого сиру, 2 столові ложки сметани, цибулина і зубчик часнику. Куряче філе відварити і дрібно порізати або змолоти. Цибулю подрібнити і смажити до прозорості. Змішати куряче філе, цибулю, натерти сир на крупній тертці, сметану, подрібнений часник. Усю масу посолити і поперчити, ретельно вимішати. Начинити фаршем млинці, за бажання можна ще й обсмажити на вершковому маслі. Можна приготувати таку закуску з павленим сиром, замість твердого.
7. Начинка з шпинату і сиру
Для приготування такої шпинатної начинки потрібно 50 грамів сиру чеддер, стільки ж пармезану, більше половини склянки (200 мілілітрів) вершків, шпинат та сіль. Зварити броколі та дати охолонути. На маленькому вогні нагріти вершки, додати натертий сир чаддер і пармезан, постійно помішувати поки сири не розчиняться і маса не стане схожа на густий соус. На млинці викласти шматочки броколі, все залити сирним соусом, загорнути в налисник. Якщо сирний соус залишився, можна полити готові млинці зверху.
Рецепт млинців на пиві з картоплею та сиром
8. Грибна начинка
Інгредієнти для начинки: 300 грамів грибів (печериць або лісових, можна заморожених), 3 цибулини, 2 яйця і одна морквина. Гриби порізати і підсмажити. Порізану цибулю і натерту моркву також підсмажити і потушкувати. Зварити яйця і порізати кубиками. Всі інгредієнти з’єднати і ретельно перемішати, додавши сіль і перець. Покласти на млинець загорнути.
9. Сирна начинка з грибами (печерицями)
Щоб приготувати начинку, потрібно 500 грамів печериць, 250 грамів твердого сиру, по 2 столові ложки борошна і сметани, 1 цибулина, півтори склянки молока. Шампіньйони з цибулею порізати та обсмажити, додати борошно і перемішати. Влити в сковорідку молоко, додати сметану, посолити, поперчити та довести до кипіння. Намазати отриманою начинкою млинці, загорнути в рулетики, викласти в форму для запікання і посипати тертим сиром. Запікати в духовці близько 15 хвилин.
Рецепт сирних млинців із грибами
Солодкі начинки для налисників
На десерт, обов’язково приготуйте солодкі млинці, які можна наповнити різними смаколиками. Проте, якщо додати в тісто трішки цукру, їх можна подавати на стіл і без різноманітних наповнювачів або з фруктовим чи ягідним джемом. Так як готуються самі млинці швидко, радувати близьких цими солодощами, можна не лише на Масляну, а й на кожен день.
10. Шоколадна начинка для налисників
Одна плитка шоколаду (100 грамів), 50 грамів вершкового масла, 2 столові ложки води і стільки ж цукрової пудри, свіжі або консервовані фрукти. На водяній бані окремо розтопити шоколад і масло. Все обережно з’єднати, постійно помішуючи, і додати цукрову пудру. Намазати млинці отриманою шоколадною пастою, рівномірно розподілити по поверхні порізані фрукти, загорнути трикутничком.
11. Начинка із солодким кисломолочним сиром
Потрібно 500 грамів нежирного сиру, 4 столові ложки сметани, 3 столові ложки цукру, одне яйце, кориця і ванільний цукор. Розтерти сир з цукром до однорідної маси, додати сметану, яйце, корицю і ванільний цукор. Начинка готова. Можна начиняти налисники, а можна додати мед, варення, сухофрукти, шоколад. Для підсилення смакових відчуттів спробуйте додати апельсинову або лимонну цедру.
Рецепт налисників із сиром та родзинками
12. Бананова начинка для налисників
Для приготування солоденьких млинців з банановою начинкою потрібно 3 банана, 70 грамів вершкового масла, 2 столові ложки цукру і лимон. Масло і цукор збити з допомогою міксера. Банани розім’яти із соком лимона і додати до збитого масла. Все перемішати або ще раз збити. Намастити млинці, можна викласти шматочки банана і загорнути рулетиком.
Рецепт млинців з банановою начикою
13. Солодка макова начинка для млинців
Для солодкої начинки млинців із маком потрібно 200 грамів маку, 2 столові ложки меду, сухофрукти і ванільний цукор за смаком. Мак запарити окропом, злити воду і розтерти в макітрі чи у блендері до білого кольору. Сухофрукти залити гарячою водою, зцідити, підсушити і порізати шматочками. До маку додати мед, сухофрукти і ванільний цукор, вимішати і намастити масою млинці. Згорнути рулетиками чи конвертиками.
14. Ягідна начинка для налисників
Потрібно взяти по склянці різних ягід (малина, ожина, чорниця тощо), 2 яблука, по 0,5 склянки цукрової пудри і подрібнених горіхів, 4 столові ложки родзинок. Натерти яблука на крупній тертці і змішати їх з горіхами, цукровою пудрою і родзинками, в кінці додати ягоди. Намазати млинці начинкою, загорнути трикутниками або скрутити в рулетики.
Начинок для млинців – безліч. Експерементуйте, створюйте нові та діліться з нами рецептами в коментарях.