Підлива з печериць (шампіньйонів) і курки в сметані

Підлива з печериць дуже смачна і смакує з багатьма стравами. Пісна підлива з шампіньйонів або грибна з курки, підходить до картоплі, дерунів, голубців, гречки, макаронів, галушок, пюре, тощо. Її можна приготувати на молоці, з вершками або в сметані. Спробуйте 5 смачних рецептів грибного соусу в сковороді, духовці, мультиварці та оберіть свій.

Окрім вказаних в рецептій спецій, ви можете додати ще свої улюблені прянощі. Калорійність підливи з сметаною, становить 103 ккал, з молоком трішки менше — 84 ккал, а от пісна — 75 ккал, а все тому, що страва містить борошно. Тому, щоб знизити калорійність, борошно варто не додавати або замінити кукурудзяним. А додавши курку, отримаєте 122 ккал. В будь-якому варіанті, страви з грибів та курки, досить низькокалорійні, отже готувати ви можете їх з легкістю, не хвилюючись за фігуру.

Як приготувати підливу з грибів

Як приготувати підливу з грибів

Гриби в сметані, доповнять будь-який гарнір, можна приготувати підливу, наприклад, з опеньків, маслюків, білих, тощо. Але так як пора лісових грибів закінчилась, готуватимемо ми соуси до гарніру з печериць (шампіньйонів). Хоча, підійдуть навіть і сушені або заморожені гриби. Для цього їх буде достатньо розморозити та трішки просушити, щоб під час смаження, гаряча олія не бризкала. а сушені, навпаки, замочити у воді на кілька годин.

Якщо брати до уваги спеції, до грибів з куркою, чудово смакує гранульований часник, базилік, орегано, карі, лавровий лист та розмарин. Для більш ніжного та солодкуватого смаку, додавайте до підливи, моркву. Так як, шампіньйони можна купити в будь-якому магазині, ви можете щоразу готувати нову грибну підливу з куркою або без м’яса, до посту.

1. Підлива з м’яса курки і шампіньйонів

 Курка у вершково-сирному соусі з грибами

Як швидко можна приготувати вечерю, щоб не витрачати багато часу, але отримати легку, не калорійну страву? Спробуйте приготувати підливу з м’яса курки і шампіньйонів у сирно-вершковому соусі. Готується така страва всього за 30 хвилин. Подавати можна до гречки, макаронів, картоплі чи будь-якої іншої каші. Замість бульйону, можна сміливо брати звичайну воду.

А щоб процес приготування вам був ще простіший, ми підготували для вас відео-рецепт, завдяки якому ви зможете радувати свою родину не лише на свята, а й на кожен день.

Ingredients

  • Куряче філе

  • Сир

  • Цибуля

  • Печериці (шампіньйони)

  • Часник

  • Коньяк

  • Вершки

  • Помідори чері

  • Шпинат

  • Бульйон

  • Олія

  • Зелень

  • Сіль, перець

Directions

  • На розігріт з олією сковорідку викладаємо куряче філе, посипаємо одразу сіллю та перцем. Обсмажену курку дістаємо і на тій же сковороді смажимо цибулю, часник та гриби.
  • Вливаємо до соусу коньяк, підпалюємо, коли алкоголь випарувався додаємо вершки. Далі кладемо тертий сир, шпинат.
  • В соус викладаємо наше філе курки і додаємо бульйон. Через кілька хвилин, страва готова. Прикрашаємо сиром, зеленню та помідорами чері.

2. Підлива з шампіньйонів і курки в сметані

Підлива з шампіньйонів і курки в сметані

Так як, грибний соус з сметаною готується досить швидо, в цей же час, ви можете приготувати гарнір. Така страва підійде до картоплі пюре, гречки, макаронів чи навіть як самостійна страва. В цьому рецепті, олію можна замінити вершковим маслом.

Підлива з курячих грудок та шампіньйонів в сметанному соусі досить ситна страва, приготувавши її трохи більше, ви можете ще кілька днів не думати, що приготувати на кожен день. Прикрасити можна тертим сиром та свіжою зеленню.

Інгредієнти для курки з грибами на сковороді

  • 500 г курячого філе

  • 300 г печериць

  • 4 ст. л. сметани

  • 1 цибулина

  • 15 г олії

  • Суха зелень, сіль за смаком

Спробуйте, паштет з курячої печінки.

як приготувати грибну підливу в сковороді

  • Порізане куряче м’ясо обсмажуємо на олії до золотистості.
  • Нарізані пластинами шампіньйони підсмажуємо близко 5 хвилин на розігрітій олії. Додаємо подрібнену цибулю і смажимо до золотистості.
  • Грибну масу вкидаємо до курки і готуємо приблизно 5 хвилин на маленькому вогні.
  • В сковорідку додаємо сметану, зелень та сіль за смаком. За потреби можна долити води. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.

Вам сподобається, салат з курячих сердець.

3. Курка з грибами під сметанно-вершковим соусом в духовці

Курка з грибами під сметанно-вершковим соусом в духовці

Сметанну підливуз свіжих грибів, можна приготувати нашвидкуруч, особливо підійде, якщо часу на приготування вечері чи обіду не вистачає часу. Підійде до безлічі гарнірів, особливо до картоплі. Якщо ви стежите за фігурою, така страва точно вам не зашкодить, адже як ми писали раніше, вона низькокалорійна.

Можна готувати й для дітей, для смачного обіду. Підійдуть навіть і мариновані гриби, їх достатньо лише промити під проточною водою та порізати на пластини.

Ingredients

  • 1 кг курки

  • 400 г грибів

  • 300 мл сметани

  • 100 мл вершків

  • 1 яйце

  • 1 цибулина

  • 3-4 зубчики часнику

  • 100 г твердого сиру

  • Зелень, олія, сіль, спеції

Рекомендуємо, рецепт дерунів з грибами та м’ясом.

Directions

  • Куряче філе порізати і замаринувати у спеціях з додаванням солі. Дрібно нарізати печериці.
  • Курку яка замаринувалась, обсмажити 20 хвилин на розігрітій з олією сковороді. Перекласти ії у іншу ємність.
  • На тій самій сковорідці обсмажити гриби з цибулею.
  • Для соусу змішуємо сметану з вершками, додаємо зелень, яйце та подрібнений часник, все ретельно збиваємо.
  • У форму для запікання викладаємо курку та гриби, заливаємо все соусом.
  • Ставимо у духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Потім, дістати курку з грибами, посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин.

Приготуйте, підливу з грибів та курячих шлунків.

4. Пісна грибна підлива з шампіньйонів

Пісна грибна підлива з шампіньйонів

В пісний грибний соус, кладуть бульйонний кубик для покращення смаку, але ви можете додати й інші приправи або замінити воду на овочевий чи грибний бульйон. Щоб у вас не було грудочок в підливці, змішайте спочатку борошно з невеликою кількістю води і лише тоді, додавайте до страви.

Густоту регулюйте самостійно, якщо хочете отримати густий соус для посту, додайте ще ложку борошна, якщо ж, навпаки — долийте води. Щоб ще більше покрашити смак підливки, можна обсмажити цибулю та гриби окремо, а потім з’єднати їх. Така страва підійде і на обід, вечерю, чи на святий вечір, так як стіл повинен бути пісним.

Ingredients

  • 300 г печериць

  • 2-3 цибулини

  • 1 бульйонний кубик

  • 6-7 ст. л. олії

  • 2 ст. л. з гіркою борошна

  • 1 л води

  • Сіль, перець за смаком

Рекомендуємо, підливу до макаронів з яловичини та помідорів.

Directions

  • На сковороду вливаємо 3 ст. л. олії і обсмажуємо порізану кубиками цибулю та гриби. Смажимо 20-25 хвилин до золотистого кольору, час від часу помішуючи.
  • Потім, кидаємо бульйонний кубик до страви і перемішуємо. Смажиом 3 хвилини знявши кришку.
  • Всипаємо борошно і весь час помішуємо, щоб не було грудочок.
  • Коли борошно розчинилося, акуратно вливаємо воду. Доводимо соус до кипіння і додаємо сіль та перець, час від часу помішуєо.
  • Після закипання готуємо 7-10 хвилин на повільному вогні.

Спробуйте, томатний соус з грибами та фаршем.

5. Грибна підлива з вершками і куркою в мультиварці

Грибна підлива з вершками і куркою в мультиварці

Куряча підлива з грибами у вершковому соусі в мультиварці, не лише смачна, а й корисна, до того ж, багата на білки та інші корисні речовини. Окрім вказаних в рецепті продуктів, ви можете додати й інші овочі, наприклад, моркви, болгарського перцю, помідорів, тощо. Якщо полюбляєте гострі страви, додайте трішки гострого перцю чилі.

Щоб курка вийшла дуже ніжна, можете обсмажити її цілим філе до золотистості, а лише потім, порізати на шматочки. Гарно прикрасивши соус, можна подавати й на святковий стіл, в якості гарячої страви.

Ingredients

  • 400 г філе курки

  • 1 цибулина

  • 250-300 г печериць

  • 100 мл вершків (10% жирності)

  • Сіль, перець, спеції

Пропонуємо, підлива з тефтелями.

Directions

  • Куряче м’яо та цибулю нарізаємо кубиками. Печериці ріжемо пластинами. Порізані продукти відправляємо в чашу мультиварки.
  • Перемішаєте компоненти та увімкніть режим “Жарка” та готуйте протягом 25 хвилин.
  • Вершки змішайте з сіллю, перцем та спеціями. Після завершення часу, залийте продукти соусом та готуйте їх ще 10 хвилин.

Спробуйте, соус до макаронів із копченою ковбасою.

6. Підлива з грибів на молоці

Підлива з грибів на молоці

Подавати такий соус можна до будь-якої каші, котлет, макаронів, дерунів, галушок чи навіть голубців. Якщо ви хочете отримати однорідний грибний соус, перетворіть його в пасту за допомогою блендера. Ви також, можете додати бульйонний кубик зі смаком грибів. Але тоді, зменшіть кількість солі, адже кубик досить солоний.

В якості загущувача, можете взяти кукурудзяний крохмаль, на 1 літр рідини, знадобиться приблизно 1,5 столової ложки.Для легкої гостроти, додайте кілька зубчиків часнику до курки.

Ingredients

  • 300 г грибів

  • 400 мл молока

  • 2 цибулини

  • 1 морквина

  • 20 мл олії

  • 2 ст. л. борошна

  • 2 ст. л. сметани

  • Сіль, перець за смаком

Спробуйте, підлива з м’яса індички до спагеті, рису та картоплі.

Directions

  • Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на терці.Обсмажуємо на розігіртій сковороді з олією протягом 7-10 хвилин.
  • В сковорідку додаємо порізані гриби і тушкуємо 20 хвилин під кришкою.
  • Молоко змішуємо з борошном, щоб не було грудочок і вливаємо до сковороди. Додаємо сіль, перець і готуємо ще 10 хвилин.
  • Коли страва з грибів буде готова, кладемо сметану, перемішуємо і через 3 хвилини вимикаємо вогонь.

Вам сподобається, страва з кролика у вершковому соусі.

Теги: