М’ясний соус до спагетті, картоплі, рису | Овочеве рагу з індички

М’ясний соус – чудове доповнення до будь-якого гарніру. Але його можна подавати не лише до рису, макаронів, спегатті, гречки або картоплі, а й як самостійну страву. Готуватимемо ми його в каструлі, з індички, але ви можете взяти й свинину, яловичину, курку або навіть м’ясо кролика. А плюс такого рагу, що його можна заморозити на зиму, адже заморозка ніяк не впливає на смакові якості страви.

Приготувавши велику порцію такого соусу з індичкою, ви можете не думати що приготувати на обід чи вечерю, так як його можна заморозити. В такому вигляді він чудово зберігається, а після того, як ви його розігрієте, на смак він буде свіжий, ніби щойно приготований. Тому пропонуємо переглянути покроковий рецепт з відео, після якого, ви зможете з легкістю приготувати цю смачну гарячу страву.

Розморозивши підливу, і відваривши спагеті, гречку, або як у нашому випадку – рис, ви швидко отримаєте смачну, вишукану страву на обід або вечерю. У відео, використовувалось м’ясо індички, але ви можете взяти будь-яке інше. Не бійтеся, додавати більше своїх улюблених спецій, вони не погіршать смак м’ясної страви.

Як приготувати м’ясний соус (рагу)

Як приготувати м'ясний соус до гарніру

Так як зараз пізня осінь, а ціни на овочі доволі високі, замінити болгарським перець можна кабачками або баклажанами. Томатний соус, легко замінюється свіжими, очищеними томатами. До рецепту підливи, підійдуть звичайні печериці, які можна придбати у будь-якому супермаркеті. Замінювати кукурудзу, загалом не рекомендується, але якщо ви до неї ставитесь категорично, креще замінити її зеленим горошком (консервованим). Якщо не додавати філе індички, ви отримаєте пісне рагу з овочів та грибів на обід та вечерю.

Якщо ви не любите гострі страви, з гострого перцю, краще видалити насіння. М’ясо ми змащували попередньо для того, щоб при смаженні, воно не плавало в жирові, і мало золотисту скоринку. Карамелізувати цибулю не обов’язково, це вже за бажанням. Подавати до рису, картоплі, макарон, спагетті, гречки чи інших круп, або вживати як самостійну страву з чіабатою або лавашем.

Інгредієнти для м'ясного соусу з грибами

  • М’ясо індички

  • Гриби (гливи)

  • Болгарський перець

  • Консервована квасоля

  • Консервована кукурудза

  • Перець чилі

  • Цибуля

  • Цукор

  • Олія

  • Часник

  • Спеції: чорний мелений перець, куркума, копчена паприка, лавровий лист, сіль

Рекомендуємо, рецепт овочевого рагу з баклажанами та квасолею на зиму.

Приготування овочевого рагу з м'ясом

  • М’ясо нарізаємо на шматочки і змащуємо олією. І смажимо його до неповної готовності у кілька етапів, додаючи зовсім трішки олії, щоб воно присмажилось, а не тушкувалось.
  • Коли воно підсмажиться, перекладаємо у каструлю, вмикаючи невеликий вогонь.
  • Цибулю нарізаємо грубими кубиками. Кидаємо в сковорідку, додаємо трішки цукру для карамелізації і відправляємо у каструлю.
  • Далі обсмажуємо порізаний болгарський та гострий перець, додаємо часник, перемішуємо і додаємо до майбутнього соусу.
  • Нарізаємо гриби, теж обсмажуємо приблизно 10 хвилин і відправляємо в каструлю разом з консервованою квасолею і кукурудзою.
  • Заливаємо всю масу томатним соусом, додаємо спеції, готуємо кілька хвилин і вимикаємо.

Дізнайтеся, як приготувати овочеве рагу з картоплі і кабачків.

Як заморозити м’ясний соус на зиму

Як заморозити м'ясний соус на зиму

До цієї страви чудово підійде соус “Барбекю”, але якщо у вас його нема, можна й не додавати. Перед кінцем приготування, краще ще раз спробувати соус на смак, і за потреби додати спеції та сік лайма або лимону. Так як часник трохи втрачає свої смакові властивості під час смаження та варіння, можна додати його у готову страву. Не бійтеся приготувати багато, адже така страва, точно не зіпсується.

Спробуйте, печінкове рагу з грибами і спаржевою квасолею.

Для заморожування в домашніх умовах, рекомендуємо використовувати подвійні мішечки для зберігання або скляний чи пластиковий посуд. А щоб розморозити страву, покладіть її на ніч у холодильник, для рівномірного розморожування, потім ставимо у мікрохвильовку на 3-4 хвилини, і свіжий соус готовий, залишилось лише відварити будь-яку крупу. Зберігати у морозильній камері, не більше 3-х місяців, а у холодильнику, до 5-ти днів. Готуйте зараз, і отримайте смачний м’ясний соус з овочами та грибами на зиму. Страва готувалася без оцту, так як зберігатиметься в морозильній камері.

Цей соус, з спектру мексиканської кухні, що нагадує приготування “Чилі Кон Карне”, що в перекладі означає ” чилі з м’ясом”, лише трохи інтерпретований під українську кухню. В традиційному рецепті, використовується багато гострого перцю, яловичий фарш та іноді й шоколад.

Можна ще приготувати підливу з м’ясом та помідорами.

Калорійність овочевого рагу з м’ясом та грибами

Калорійність овочевого рагу з м'ясом та грибами

Не дивлячись на багатий склад страви, вона є доволі дієтична, так як містить овочі та дієтичне м’ясо індички. Калорійність такої страви, становить всього 129 ккал на 100 грам. Якщо ви будете замінювати вказані в рецепті овочі на баклажани, кабачки, томати або шампіньйони,кількість калорій в рагу з овочей практично не зміниться. Тому, сміливо можете експериментувати з гострою стравою і заморожувати її в домашніх умовах.

Якщо ви хочете приготувати такий соус для дітей, просто не додавайте гострий перець, пікантності додасть часник та спеції. Хоча, краще розділити її на дві частини, в одну з яких все таки додати чилі. Приготувавши м’ясне рагу з овочами та грибами, ви на кілька днів зможете забути про готовку. До речі, щоб заощадити час, можна приготувати страву в мультиварці, процес приготування такий самий, лише каструлю замінити на мультиварку.

Дізнайтеся, 10 рецептів соусів до макаронів.

Теги: