М’ясний соус до спагетті, картоплі, рису | Овочеве рагу з індички
М’ясний соус – чудове доповнення до будь-якого гарніру. Але його можна подавати не лише до рису, макаронів, спегатті, гречки або картоплі, а й як самостійну страву. Готуватимемо ми його в каструлі, з індички, але ви можете взяти й свинину, яловичину, курку або навіть м’ясо кролика. А плюс такого рагу, що його можна заморозити на зиму, адже заморозка ніяк не впливає на смакові якості страви.
Приготувавши велику порцію такого соусу з індичкою, ви можете не думати що приготувати на обід чи вечерю, так як його можна заморозити. В такому вигляді він чудово зберігається, а після того, як ви його розігрієте, на смак він буде свіжий, ніби щойно приготований. Тому пропонуємо переглянути покроковий рецепт з відео, після якого, ви зможете з легкістю приготувати цю смачну гарячу страву.
Розморозивши підливу, і відваривши спагеті, гречку, або як у нашому випадку – рис, ви швидко отримаєте смачну, вишукану страву на обід або вечерю. У відео, використовувалось м’ясо індички, але ви можете взяти будь-яке інше. Не бійтеся, додавати більше своїх улюблених спецій, вони не погіршать смак м’ясної страви.
Як приготувати м’ясний соус (рагу)
Так як зараз пізня осінь, а ціни на овочі доволі високі, замінити болгарським перець можна кабачками або баклажанами. Томатний соус, легко замінюється свіжими, очищеними томатами. До рецепту підливи, підійдуть звичайні печериці, які можна придбати у будь-якому супермаркеті. Замінювати кукурудзу, загалом не рекомендується, але якщо ви до неї ставитесь категорично, креще замінити її зеленим горошком (консервованим). Якщо не додавати філе індички, ви отримаєте пісне рагу з овочів та грибів на обід та вечерю.
Якщо ви не любите гострі страви, з гострого перцю, краще видалити насіння. М’ясо ми змащували попередньо для того, щоб при смаженні, воно не плавало в жирові, і мало золотисту скоринку. Карамелізувати цибулю не обов’язково, це вже за бажанням. Подавати до рису, картоплі, макарон, спагетті, гречки чи інших круп, або вживати як самостійну страву з чіабатою або лавашем.
Інгредієнти для м'ясного соусу з грибами
М’ясо індички
Гриби (гливи)
Болгарський перець
Консервована квасоля
Консервована кукурудза
Перець чилі
Цибуля
Цукор
Олія
Часник
Спеції: чорний мелений перець, куркума, копчена паприка, лавровий лист, сіль
Рекомендуємо, рецепт овочевого рагу з баклажанами та квасолею на зиму.
Приготування овочевого рагу з м'ясом
- М’ясо нарізаємо на шматочки і змащуємо олією. І смажимо його до неповної готовності у кілька етапів, додаючи зовсім трішки олії, щоб воно присмажилось, а не тушкувалось.
- Коли воно підсмажиться, перекладаємо у каструлю, вмикаючи невеликий вогонь.
- Цибулю нарізаємо грубими кубиками. Кидаємо в сковорідку, додаємо трішки цукру для карамелізації і відправляємо у каструлю.
- Далі обсмажуємо порізаний болгарський та гострий перець, додаємо часник, перемішуємо і додаємо до майбутнього соусу.
- Нарізаємо гриби, теж обсмажуємо приблизно 10 хвилин і відправляємо в каструлю разом з консервованою квасолею і кукурудзою.
- Заливаємо всю масу томатним соусом, додаємо спеції, готуємо кілька хвилин і вимикаємо.
Дізнайтеся, як приготувати овочеве рагу з картоплі і кабачків.
Як заморозити м’ясний соус на зиму
До цієї страви чудово підійде соус “Барбекю”, але якщо у вас його нема, можна й не додавати. Перед кінцем приготування, краще ще раз спробувати соус на смак, і за потреби додати спеції та сік лайма або лимону. Так як часник трохи втрачає свої смакові властивості під час смаження та варіння, можна додати його у готову страву. Не бійтеся приготувати багато, адже така страва, точно не зіпсується.
Спробуйте, печінкове рагу з грибами і спаржевою квасолею.
Для заморожування в домашніх умовах, рекомендуємо використовувати подвійні мішечки для зберігання або скляний чи пластиковий посуд. А щоб розморозити страву, покладіть її на ніч у холодильник, для рівномірного розморожування, потім ставимо у мікрохвильовку на 3-4 хвилини, і свіжий соус готовий, залишилось лише відварити будь-яку крупу. Зберігати у морозильній камері, не більше 3-х місяців, а у холодильнику, до 5-ти днів. Готуйте зараз, і отримайте смачний м’ясний соус з овочами та грибами на зиму. Страва готувалася без оцту, так як зберігатиметься в морозильній камері.
Цей соус, з спектру мексиканської кухні, що нагадує приготування “Чилі Кон Карне”, що в перекладі означає ” чилі з м’ясом”, лише трохи інтерпретований під українську кухню. В традиційному рецепті, використовується багато гострого перцю, яловичий фарш та іноді й шоколад.
Можна ще приготувати підливу з м’ясом та помідорами.
Калорійність овочевого рагу з м’ясом та грибами
Не дивлячись на багатий склад страви, вона є доволі дієтична, так як містить овочі та дієтичне м’ясо індички. Калорійність такої страви, становить всього 129 ккал на 100 грам. Якщо ви будете замінювати вказані в рецепті овочі на баклажани, кабачки, томати або шампіньйони,кількість калорій в рагу з овочей практично не зміниться. Тому, сміливо можете експериментувати з гострою стравою і заморожувати її в домашніх умовах.
Якщо ви хочете приготувати такий соус для дітей, просто не додавайте гострий перець, пікантності додасть часник та спеції. Хоча, краще розділити її на дві частини, в одну з яких все таки додати чилі. Приготувавши м’ясне рагу з овочами та грибами, ви на кілька днів зможете забути про готовку. До речі, щоб заощадити час, можна приготувати страву в мультиварці, процес приготування такий самий, лише каструлю замінити на мультиварку.
Дізнайтеся, 10 рецептів соусів до макаронів.