Тушковані курячі шлуночки з грибами
Простий і бюджетний рецепт смачної і ситної страви. Головний секрет – у добре вимочених проварених шлуночках. Решту справи зроблять овочі та гриби. У будь-якому разі варто приготувати і скуштувати.
Інгредієнти для страви
0,5 кг курячих шлуночків
1 цибулина
1 морквина
300 г печериць
вершкове масло або соняшникова олія для смаження
100 мл сметани
4 горошини духмяного перцю
2 лаврові листки
сіль, чорний мелений перець до смаку
Рекомендуємо також приготувати курячі шлуночки в томатно-імбирному соусі.
<strong>Як приготувати курячі шлуночки з печерицями</strong>
- Курячі шлуночки ретельно промити, замочити в холодній воді на 30 хв.
- Змінити воду, додати сіль, духмяний перець, лавровий лист. Варити шлуночки на маленькому вогні 2 години.
- Зняти з вогню, охолодити, не зливаючи рідини.
- Цибулю дрібно посікти і обсмажити в розігрітій пательні на маслі або олії. Додати потерту на грубій тертці моркву, тушкувати до м’якості моркви. Після чого додати подрібнені печериці, смажити без кришки 15 хв.
- Охолоджені шлуночки порізати і покласти до смажених овочів з грибами, перемішати, при потребі досолити, накрити кришкою і тушкувати на мінімальному вогні 5 хв.
- Покласти сметану, зелень, спеції до смаку, тушкувати до випарування рідини.
- Курячі шлуночки з грибами подавати гарячими. Найкраще смакує з картоплею-пюре або вареним рисом.
- ПОРАДА: замість печериць чудово підійдуть і свіжі лісові гриби, однак перед тим їх потрібно відварити у підсоленій воді до готовності.
Радимо також переглянути рецепт курячих крилець запечених у пиві.
Сподобався рецепт тушкованих курячих шлуночків з грибами? Висловіть свої думки в коментарях, а самим рецептом поділіться з друзями у соціальних мережах.