Тушковані курячі шлуночки з грибами

Простий і бюджетний рецепт смачної і ситної страви. Головний секрет – у добре вимочених проварених шлуночках. Решту справи зроблять овочі та гриби. У будь-якому разі варто приготувати і скуштувати.

Інгредієнти для страви

  • 0,5 кг курячих шлуночків

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 300 г печериць

  • вершкове масло або соняшникова олія для смаження

  • 100 мл сметани

  • 4 горошини духмяного перцю

  • 2 лаврові листки

  • сіль, чорний мелений перець до смаку

Рекомендуємо також приготувати курячі шлуночки в томатно-імбирному соусі.

<strong>Як приготувати курячі шлуночки з печерицями</strong>

  • Курячі шлуночки ретельно промити, замочити в холодній воді на 30 хв.
  • Змінити воду, додати сіль, духмяний перець, лавровий лист. Варити шлуночки на маленькому вогні 2 години.
  • Зняти з вогню, охолодити, не зливаючи рідини.
  • Цибулю дрібно посікти і обсмажити в розігрітій пательні на маслі або олії. Додати потерту на грубій тертці моркву, тушкувати до м’якості моркви. Після чого додати подрібнені печериці, смажити без кришки 15 хв.
  • Охолоджені шлуночки порізати і покласти до смажених овочів з грибами, перемішати, при потребі досолити, накрити кришкою і тушкувати на мінімальному вогні 5 хв.
  • Покласти сметану, зелень, спеції до смаку, тушкувати до випарування рідини.
  • Курячі шлуночки з грибами подавати гарячими. Найкраще смакує з картоплею-пюре або вареним рисом.
  • ПОРАДА: замість печериць чудово підійдуть і свіжі лісові гриби, однак перед тим їх потрібно відварити у підсоленій воді до готовності.

Радимо також переглянути рецепт курячих крилець запечених у пиві.

Сподобався рецепт тушкованих курячих шлуночків з грибами? Висловіть свої думки в коментарях, а самим рецептом поділіться з друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора