Паштет з курячої печінки | Класичний рецепт з морквою

Ніжний паштет з курячої печінки – чудова альтернатива закускам, які ми купуємо в магазині. Спробуйте класичний рецепт з морквою та маслом або з сметаною та мускатним горіхом. Ми розповімо, як приготувати печінковий паштет з молоком або сметаною в домашніх умовах, який можна готувати й для дітей.

Куряча печінка не лише смачна, а й корисна, містить залізо, фосфор, магній, фолієву кислоту, вітаміни групи В, С, Е, а ще низькокалорійна, яка вважається дієтичним продуктом. Така закуска чудово підійде як на кожен день, так і на святковий стіл. 

Як приготувати паштет з курячої печінки

Як приготувати печінковий паштет

Перевага такої закуски в тому, що вона може тривалий час зберігатися в холодильнику. Пропонуємо приготувати паштет з курячої печінки, вона досить ніжна і м’яка, але любите яловичу або свинячу, обирайте її. А якщо взяти до увагу цінову політику, то вона коштує дешево на відміну від індичої печінки, тому, це мабуть найкращий варіант. Щоб закуска стала по-справжньому ніжна, додайте трішки вершкового крем-сиру. Головне готуйте з охолодженої печінки, так як із замороженої не вийде кремова текстура паштету.

А щоб у вас швидко та з першого разу, вийшов дуже смачний печінковий паштет, перегляньте рецепт з відео, де дізнаєтесь всі тонкощі приготування страви.

Приготуйте, домашній паштет з яловичої печінки.

Рецепт ніжного курячого паштету, який у поєднанні зі скибкою свіжого хліба або багета може слугувати смачним, поживним сніданком. Приготувавши заздалегідь, його можна брати з собою в похід, у якості корисного перекусу на роботу чи навчання.

Класичний паштет з курячої печінки з морквою

Класичний паштет з курячої печінки з морквою

Щоб печінка рівномірно приготувалась і була м’яка, солити потрібно напикінці приготування. Можна не додавати спецій, лише сіль та перець, а можна урізноманітнити смак і додати чебрець, часник, розмарин або прованські трави. Намастивши курячий паштет на хліб, отримаєте смачні бутерброди, які можна подати на новорічний стіл чи сніданок, виклавши шматочки огірка або помідора. Гарно смакує з томатним соком. Якщо ви хочете приготувати дієтичний паштет, не використовуйте масло, а звичайне молоко замініть на знежирене.

Ingredients

  • 1 кг курячої печінки

  • 300 г моркви

  • 300 г цибулі

  • 100 г вершкового масла

  • Олія для смаження

  • 1/2 склянки води

  • 1 ч. л. цукру

  • 150 мл молока

  • Сіль, чорний мелений перець.

Рекомендуємо, паштет з грибами у мультиварці.

як зробити паштет з курячої печінки

  • Сковорідку змащуємо олією і кладемо порізану півкільцями цибулю, смажимо до прозорості.
  • Після чого, додаємо натерту моркву і додаємо цукор та заливаємо водою. Тушкуємо до готовності та викладаємо у каструлю.
  • На іншій сковороді з олією, підсмажуємо курячу печінку. За 5-7 хвилин до приготуванння солимо, перчимо і вливаємо молоко. Наприкінці додаємо вершкове масло, перемішуємо і відправляємо до моркви з цибулею.
  • Всю масу збиваємо за допомогою блендера і викладаємо на тарілку.

Спробуйте, паштет із сушеними грибами.

Ніжний паштет з курячої печінки з маслом

Ніжний паштет з курячої печінки з маслом

Печінку обирайте свіжу, без жовчі (зелені плями), це може означати що у курки був пошкоджений міхур, в результаті отримаєте гірку та неприємну на смак страву. Сметану можна замінити густими вершками, а ще, додати яєчні жовтки. Смачно вийде, якщо заздалегідь замаринувати її у соєвому соусі, олії та спеціях, залишивши на 15-20 хвилин.

Якщо у вашому холодильнику знайдуться гриби, використайте їх для приготування паштету, найкраще підійдуть лісові, проте печериці теж, хороший варіант. Подавати в охолодженому вигляді, виклавши на тарілку і прикрасити зеленню або шматочками помідора.

Ingredients

Спробуйте ще приготувати печінковий паштет у торбинці.

Directions

  • Печінку промити під проточною водою, очистити від плівочок і порізати невеличкими шматочками.
  • Зубці часнику почистити та подрібнити.
  • Цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
  • В сковорідку покласти вершкове масло і поставити на помірний вогонь. Коли масло розтопиться, покласти подрібнену цибулю і часник, смажити, постійно помішуючи, 1-2 хв.
  • До цибулі з часником додати шматочки печінки, перемішати і тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Печінку посолити, поперчити, додати мускатний горіх, коріандр і сметану, добре перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.
  • Зняти з плити і збити все за допомогою блендера до однорідної маси або перекрутити у м’ясорубці.
  • Викласти пюре у прямокутну або квадратну формочку, накрити харчовою плівкою або фольгою і поставити в холодильник на декілька годин.

Головне, в приготуванні не потрібно поспішати, щоб всі інгедієнти до кінця приготувались і були м’які. Тоді, у вас вийде однорідна паста без грудочок. Перед тим, як кидати курячу печінку до сковорідки, варто її обсушити, щоб каплі води не потрапили на олію і не почали вистрелювати. Щоб отримати пікантний курячий паштет, можна додати трішки свіжого червоного перцю чилі до цибулі з морквою, протушкувавши його, або у вигляді порошку, перед збиванням.

Рекомендуємо також рецепт курячого паштету з печеними яблуками.

Якщо вам сподобався рецепт ніжного паштету з курячої печінки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора