06.04.2016

Ніжний паштет із курячої печінки

Рецепт ніжного курячого паштету, який у поєднанні зі скибкою свіжого хліба або багета може слугувати смачним, поживним сніданком. Приготувавши заздалегідь, його можна брати з собою в похід, у якості корисного перекусу на роботу чи навчання.

Інгредієнти

  • 500 грамів курячої печінки

  • 200 грамів сметани

  • 2 столові ложки вершкового масла

  • 2 цибулини

  • 2 зубці часнику

  • 1 чайна ложка меленого коріандру

  • мускатний горіх

  • мелений чорний перець

  • зелень за смаком

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати печінковий паштет у торбинці.

Приготування

  • Печінку промити під проточною водою, очистити від плівочок і порізати невеличкими шматочками.
  • Зубці часнику почистити та подрібнити.
  • Цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
  • В сковорідку покласти вершкове масло і поставити на помірний вогонь. Коли масло розтопиться, покласти подрібнену цибулю і часник, смажити, постійно помішуючи, 1-2 хв.
  • До цибулі з часником додати шматочки печінки, перемішати і тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Печінку посолити, поперчити, додати мускатний горіх, коріандр і сметану, добре перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.
  • Зняти з плити і збити все за допомогою блендера до однорідної маси або перекрутити у м’ясорубці.
  • Викласти пюре у прямокутну або квадратну формочку, накрити харчовою плівкою або фольгою і поставити в холодильник на декілька годин.

Рекомендуємо також рецепт курячого паштету з печеними яблуками.

Якщо вам сподобався рецепт ніжного паштету з курячої печінки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.