Паштет з курячої печінки | Класичний рецепт з морквою
Ніжний паштет з курячої печінки – чудова альтернатива закускам, які ми купуємо в магазині. Спробуйте класичний рецепт з морквою та маслом або з сметаною та мускатним горіхом. Ми розповімо, як приготувати печінковий паштет з молоком або сметаною в домашніх умовах, який можна готувати й для дітей.
Куряча печінка не лише смачна, а й корисна, містить залізо, фосфор, магній, фолієву кислоту, вітаміни групи В, С, Е, а ще низькокалорійна, яка вважається дієтичним продуктом. Така закуска чудово підійде як на кожен день, так і на святковий стіл.
Як приготувати паштет з курячої печінки
Перевага такої закуски в тому, що вона може тривалий час зберігатися в холодильнику. Пропонуємо приготувати паштет з курячої печінки, вона досить ніжна і м’яка, але любите яловичу або свинячу, обирайте її. А якщо взяти до увагу цінову політику, то вона коштує дешево на відміну від індичої печінки, тому, це мабуть найкращий варіант. Щоб закуска стала по-справжньому ніжна, додайте трішки вершкового крем-сиру. Головне готуйте з охолодженої печінки, так як із замороженої не вийде кремова текстура паштету.
А щоб у вас швидко та з першого разу, вийшов дуже смачний печінковий паштет, перегляньте рецепт з відео, де дізнаєтесь всі тонкощі приготування страви.
Приготуйте, домашній паштет з яловичої печінки.
Рецепт ніжного курячого паштету, який у поєднанні зі скибкою свіжого хліба або багета може слугувати смачним, поживним сніданком. Приготувавши заздалегідь, його можна брати з собою в похід, у якості корисного перекусу на роботу чи навчання.
Класичний паштет з курячої печінки з морквою
Щоб печінка рівномірно приготувалась і була м’яка, солити потрібно напикінці приготування. Можна не додавати спецій, лише сіль та перець, а можна урізноманітнити смак і додати чебрець, часник, розмарин або прованські трави. Намастивши курячий паштет на хліб, отримаєте смачні бутерброди, які можна подати на новорічний стіл чи сніданок, виклавши шматочки огірка або помідора. Гарно смакує з томатним соком. Якщо ви хочете приготувати дієтичний паштет, не використовуйте масло, а звичайне молоко замініть на знежирене.
Ingredients
1 кг курячої печінки
300 г моркви
300 г цибулі
100 г вершкового масла
Олія для смаження
1/2 склянки води
1 ч. л. цукру
150 мл молока
Сіль, чорний мелений перець.
Рекомендуємо, паштет з грибами у мультиварці.
як зробити паштет з курячої печінки
- Сковорідку змащуємо олією і кладемо порізану півкільцями цибулю, смажимо до прозорості.
- Після чого, додаємо натерту моркву і додаємо цукор та заливаємо водою. Тушкуємо до готовності та викладаємо у каструлю.
- На іншій сковороді з олією, підсмажуємо курячу печінку. За 5-7 хвилин до приготуванння солимо, перчимо і вливаємо молоко. Наприкінці додаємо вершкове масло, перемішуємо і відправляємо до моркви з цибулею.
- Всю масу збиваємо за допомогою блендера і викладаємо на тарілку.
Спробуйте, паштет із сушеними грибами.
Ніжний паштет з курячої печінки з маслом
Печінку обирайте свіжу, без жовчі (зелені плями), це може означати що у курки був пошкоджений міхур, в результаті отримаєте гірку та неприємну на смак страву. Сметану можна замінити густими вершками, а ще, додати яєчні жовтки. Смачно вийде, якщо заздалегідь замаринувати її у соєвому соусі, олії та спеціях, залишивши на 15-20 хвилин.
Якщо у вашому холодильнику знайдуться гриби, використайте їх для приготування паштету, найкраще підійдуть лісові, проте печериці теж, хороший варіант. Подавати в охолодженому вигляді, виклавши на тарілку і прикрасити зеленню або шматочками помідора.
Ingredients
500 грамів курячої печінки
200 грамів сметани
2 столові ложки вершкового масла
2 цибулини
2 зубці часнику
1 чайна ложка меленого коріандру
мускатний горіх
мелений чорний перець
зелень за смаком
сіль.
Спробуйте ще приготувати печінковий паштет у торбинці.
Directions
- Печінку промити під проточною водою, очистити від плівочок і порізати невеличкими шматочками.
- Зубці часнику почистити та подрібнити.
- Цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
- В сковорідку покласти вершкове масло і поставити на помірний вогонь. Коли масло розтопиться, покласти подрібнену цибулю і часник, смажити, постійно помішуючи, 1-2 хв.
- До цибулі з часником додати шматочки печінки, перемішати і тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин, час від часу помішуючи.
- Печінку посолити, поперчити, додати мускатний горіх, коріандр і сметану, добре перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.
- Зняти з плити і збити все за допомогою блендера до однорідної маси або перекрутити у м’ясорубці.
- Викласти пюре у прямокутну або квадратну формочку, накрити харчовою плівкою або фольгою і поставити в холодильник на декілька годин.
Головне, в приготуванні не потрібно поспішати, щоб всі інгедієнти до кінця приготувались і були м’які. Тоді, у вас вийде однорідна паста без грудочок. Перед тим, як кидати курячу печінку до сковорідки, варто її обсушити, щоб каплі води не потрапили на олію і не почали вистрелювати. Щоб отримати пікантний курячий паштет, можна додати трішки свіжого червоного перцю чилі до цибулі з морквою, протушкувавши його, або у вигляді порошку, перед збиванням.
Рекомендуємо також рецепт курячого паштету з печеними яблуками.
Якщо вам сподобався рецепт ніжного паштету з курячої печінки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.