Смачна вечеря для сім’ї | Рецепти страв до святкового столу

Хто сказав, що вечеря для всієї сім’ї – це довго, і що простіше купити пельмені? Приготувавши її нашвидкуруч з нашими рецептами, з простих продуктів, у вас вийде смачна і вишукана вечеря для всієї родини, і сьогодні ми це доведемо. Пропонуємо рецепти страв до святкового столу з картоплі, макаронів, риби. Дізнайтеся, що можна приготувати на вечерю з м’яса в духовці, швидко.

Багато хто, помиляється, коли думає що вечеря шкодить фігурі та здоров’ю. Але це, далеко не так, вечеря повинна бути легкою та не жирною, тоді, вона не принесе жодної шкоди вашому організму і не порушить ваш обмін речовин. Головне, не переїдати та не вживати солодощі, випічку чи пельмені. Тому, ми хочемо запропонувати вам кілька варіантів страв, які ви вже сьогодні, можете приготувати для великої сім’ї.

Що приготувати на вечерю для сім’ї

Багато хто, шукає цікаві та оригнальні рецепти, щоб приготувати смачну вечерю для всієї сім’ї, до того ж нашвидкуруч та не дорого. Адже саме від якісної та корисної вечері, залежить хороший сон. Інакше, нічні походи до холодильника, можуть погано позначитись на вашому організмі, отримавши погане самопочуття вранці. Але перед тим, як ми поділимось смачною вечерею для сім’ї, перегляньте рецепт вечері за 30 хвилин: підлива з м’яса курки і шампіньйонів.

Для вечері, потрібно використовувати нежирне м’ясо, рибу, салати, макаронні вироби з твердих сортів пшениці, яйця або крупи. Тому, пропонуємо рецепти, які можна приготувати на смачну вечерю легко та швидко.

Пропонуємо нові рецепти салатів на свято.

1. Теплий салат з печінкою та грінками

Теплий салат з печінкою та грінками

Куряча печінка, доволі ніжна, і багата на вітаміни та мінерали, але поєднується не зі всіма продуктами. Чудово підходить для приготування на святковий стіл. Найкраще смакує з помідорами, печерицями, зеленню, листям салату, болгарським перцем, навіть з грушами та апельсинами. Але сьогодні, спробуйте простий, проте вишуканий салат з мінімум продуктів. Його ще можна прикрасити помідорами чері, кунжутом, руколою чи пармезаном.

Ingredients

  • Куряча печінка

  • Білий хліб

  • Мікс салатів

  • Оливкова олія

  • Сік лимона

  • Сіль, перець

Приготуйте печінку з карамелізованою грушею.

Directions

  • Хліб підсмажити на сухій сковорідці або у тостері. Потім, поламати руками на невеликі шматочки.
  • Курячу печінку промити, обсмажити на оливковій олії до готовності. В кінці посолити і поперчити.
  • У глибоку тарілку, викласти салат, полити трішки соком лимона і викласти смажену печінку. Заправити олієї та викласти зверху грінки.

2. Вафлі з картоплі і пряних трав без м’яса

Вафлі з картоплі і пряних трав

Вечеря для сім’ї, може бути і без м’яса. Спробуйте приготувати швидкий рецепт вафель з картоплі. Подавати на святковий стіл гарячими, з салатом, сметаною, кетчупом, аджикою або іншими соусами. За бажанням, в картопляне тісто, можна додати трішки сиру. Такий рецепт, розрахований на 5-6 порцій. Готувати можна їх не лише на свято, а й на сніданок, адже це досить швидко та смачно. Прикрасити можна будь-якою зеленню, шматочками авокадо або помідорами чері.

Ingredients

  • 500 г відвареної картоплі

  • 2 яйця

  • 1 скл борошна

  • 1 скл молока

  • 4 ст. л. оливкової олії

  • 1,5 ч. л. розпушувача

  • 1 ст. л. подрібнених пряних трав

  • 50 г гарбузового насіння

  • Сіль, перець за смаком

Дізнайтеся, смачні рецепти з картоплі нашвидкуруч.

Directions

  • Відварену картоплю змішати з яйцями, оливковою олією, молоком і збити в блендері до стану пюре.
  • Борошно з’єднати з розпушувачем і поступово всипати до картопляного пюре. Додати трави, сіль і перець, ретельно перемішати. Всипати насіння гарбуза, ще раз вимішати.
  • Випікати у вафельниці до готовності.

Вам сподобаються, пісні страви з картоплі на кожен день.

3. Гнізда зі спагеті, фаршу та сиру в духовці

Гнізда зі спагеті, фаршу та сиру в духовці

Запечені в духовці спагеті з м’ясним фаршем, сиром та помідорами — дуже смачна та ситна страва. Якщо фарш не курячий, а свинний, готуйте його 30-40 хвилин. Подавати до святкового столу у гарячому вигляді, посипавши свіжою зеленню. Щоб сформувати гнізда з макаронів, накрутіть їх на виделку і зробіть невелике заглиблення для начинки. А щоб ще більше спростити для себе приготування вечері, купіть вже готові гнізда зі спагеті у супермаркеті. За бажанням, можна воду, розвести з томатною пастою, і тоді залити у форму.

Ingredients

  • 400 г спагеті

  • 250 г фаршу

  • 100 г помідорів

  • 50 г сиру

  • 50г ріпчастої цибулі

  • 1 ст. л. олії

  • 2 ст. л. кетчупу

  • 2 ст. л. майонезу або сметани

  • 50 мл води

  • Зелень, сіль, перець за смаком

Спробуйте, смачні котлети з сиром в духовці.

Directions

  • Змішайте кетчуп з майонезом або сметаною, для соусу.
  • До фаршу додайте подрібнену цибулю, сіль та перець, все ретельно вимішайте.
  • У киплячу воду киньте 2 ч. л. солі і спагеті, варіть до напівготовності. Воду всю не зливайте, залишіть 50-70 мл.
  • Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Помістіть туди спагеті, сформувавши невеликі гнізда.
  • Сформовані гнізда, змастіть соусом і помістіть кульки з фаршу. Зверху викладіть шматочки помідора і посипте натертим сиром.
  • У форму залийте воду, що залишилась з-під макаронів.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо 20-25 хвилин.

4. Стейк лосося з зеленню на вечерю

Стейк лосося з зеленню в духовці

Зелень може бути будь-яка на ваш смак, можете взяти навіть мікс салату та прикрасити ще помідорами чері. Якщо хочете доповнити стейк риби, смачним соусом, приготуйте карибський, це швидкий варіант приготування, всього за 5 хвилин ви отримаєте готовий соус. Чудово поєднується з паровим рисом, картоплею, салатами.

З половинки апельсина вичавіть сік, додайте майонез, кетчуп та трішки рому і перемішайте. Додати сіль, перець, за бажанням соус Табаско чи будь-який інший, але гострий. Замінити можна перцем чилі. Він підходить не лише до риби, а й до кальмарів та креветок. Ром, можна замінити коньяком або віскі. Щоб зменшити калорійність, візьміть замість майонезу, сметану або йогурт.

Ingredients

  • 1 шт лосося

  • 30 г вершкового масла

  • 1/2 шт. лимону

  • 20 г пажитника

  • Сіль, перець за смаком

Спробуйте, рецепт запеченої риби з овочами в духовці.

як приготувати страву з риби

  • Стейк посипати сіллю та перцем.
  • Суху сковорідку розігрійте, застеліть її пергаментним папером та покладіть вершкове масло.
  • Коли масло розтане, викладаємо стейк червоної риби і смажимо з 2 сторін, приблизно по 3 хвилини.
  • Смажену рибу викладаємо на тарілку, поливаємо соком лимона і посипаємо свіжою зеленню.

Рекомендуємо, лосось у вершковому соусі на сковороді.

5. М’ясо свинини з гірчицею і яблучним салатом

М'ясо свинини з гірчицею і яблучним салатом

Стейк свинини з яблуками в гірчичному соусі, чудовий варіант для сімейної вечері на свято. Для страви, головне обрати хороше та якісне м’ясо. Салат з яблуками, слугуватиме чудовим гарніром до м’яса. Пам’ятайте, чим довше маринуватиметься м’ясо, тим ніжніше воно вийде. Обов’язково приготуйте цю страву на вечерю, для свого коханого чоловіка, він точно оцінить. Подавати страву на вечерю теплою.

Ingredients

  • 800 г свинини

  • 1 ст. л. американської гірчиці

  • 1 ст. л. французької гірчиці

  • 1 ст. л. меду

  • 1 ст. л. лимонного соку

  • Олія для смаження

  • Сіль, перець за смаком

  • Для салату з яблук:
    1 шт. зеленого яблука

  • 1 ст. л. французької гірчиці

  • 2 ст. л. домашнього майонезу

  • Мікс салатів

  • 30 г ядер волоських горіхів

Спробуйте рецепт смаженої телятини з йогуртовм соусом.

Directions

  • З’єднайте у мисці 2 види гірчиці, мед, сіль та лимонний сік. Перемішайте.
  • Замаринуйте готовим соусом м’ясо свинини.
  • Обсмажте м’ясо на рослинній олії з обох сторін до готовності.
  • Яблуко розріжте на великі шматочки, видаливши серцевину.
  • На тарілку, викладіть листя салату, заправте гірчицею, майонезом. Викладіть яблука, горіхи і свинину (можна подати і в окремій тарілці).

6. Рулет з м’яса зі шпинатом

Для цієї страви на святковий стіл, варто обрати правильний шматок м’яса, найкраще підійде ошийок або лопатка. Іноді, можна змащувати шар м’яса вершковим сиром з кропом. Її можна подавати на будь-яке свято: Новий рік, Різдво, Великдень, день народження або просто на сімейну вечерю. Начинка може бути різною, відштовхуйтесь від власних уподобань. Щоб м’ясний рулет не розпався при випіканні, обмотайте його нитками, після чого не забудьте їх видалити. А викладати на деко, швом донизу.

Ingredients

  • 600 г телятини

  • 80 г шпинату

  • 100 г лісових горіхів

  • 1 ст. л. каперсів

  • 1 ст. л. олії

  • Сіль, перець за смаком

Пропонуємо, м’ясні рулети на святковий стіл.

Directions

  • Телятину розріжте на товстий плат і відбийте злегка молотком, приблизно 5 мм. М’ясо поперчіть та посоліть.
  • Подрібнений фундук з’єднайте з каперсами.
  • Шпинат промийте та промокніть паперовими рушниками. Потім викладіть його рівномірно на м’ясо, зверху покладіть сумішшю. горіхів і каперсів. Загорніть у суцільний рулет, змастіть його олією та загорніть фольгою.
  • Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці, протягом 25 хвилин. Після приготування розріжте на порційні шматочки.

7. Курячі ніжки в гострому соусі в духовці

Щоб ніжки вийшли більш золотисті, змастіть їх сумішшю меду та соєвого соусу, але тоді зменшіть кількість солі. Можна використовувати й стегна, крильця, чи будь-які інші частини курки. Якщо ви не любите гострі страви, замініть перець на міцну гірчицю або видаліть насіння з перцю. Прикрасити можна шматочками лайму, перцю чилі та зеленню. Зверху полити соусом, що залишився. Чудово поєднується з холодними напоями та легкими салатами.

Ingredients

  • 800 г курячих гомілок

  • 6 ст. л. соєвого соусу

  • 5 ст. л. кетчупу

  • 1/2 перцю чилі

  • 3-4 зубчики часнику

  • 2 ст. л. олії

  • 1 ст. л. кунжуту

  • Сіль, перець за смаком

Directions

  • Курячі ніжки натріть сіллю та перцем, злегка змастіть олією, запечіть в духовці протягом 20 хвилин.
  • Для соусу змішайте кетчуп, подрібнений часник з перцем чилі (з насінням) та соєвим соусом. Викладіть суміш на сковорідку, готуйте на середньому вогні приблизно 3 хвилини, щоб соус загустів.
  • Смажені курячі гомілки викладіть до соусу і тушкуйте 7-10 хвилин, періадично поливаючи соусом та перевертаючи.
  • Подавати гарячими, посипавши насінням кунжуту.

8. Дієтичне овочеве рагу з рису

8. Дієтичне овочеве рагу з рису

Якщо ви не дотримуєтесь чіткої дієти, можете замінити дієтичне куряче м’ясо на шматочки бекону. Дуже смачно вийде, якщо додати до рису куркуму, вона надасть страві яскравого жовтого відтінку та приємного смаку та аромату. За бажанням, можна прикрасити тертим сиром, базиліком, руколою, чи іншою зеленню.

Ingredients

  • 200 г рису

  • 100 г курячого філе

  • 1/2 б анансів

  • 1 шт перцю

  • 1 морквина

  • 100 г зеленого горошку

  • Рослина олія, приправи до плову

Directions

  • Шматочки курки обсмажте, додайте трішки олії та засипте рис, готуйте протягом 3-х хвилин.
  • Солодкий перець та ананси наріжте смужками або кубиками. Сир натріть на тертці.
  • До рису, додайде порізаний перець, зелений горошок, ананаси з власним соком. Влийте 300 мл води, готуйте на малому вогні, близько 30 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності вкиньте приправу та інші спеції за потреби.

Вам сподобається, бюджетне святкове меню на свята.

Дізнайтеся, що можна приготувати на вечерю на швидку руку.

Теги: