Пісний паштет із сушених грибів
Рецепт смачного пісного сніданку або легкого перекусу під час подорожі. Подавати можна як самостійну закуску або в якості намазки для канапок. Візьміть на озброєння – ароматний, ніжний на смак пісний паштет із сушених грибів не раз стане вам у нагоді.
Спробуйте ще приготувати яєчно-грибний паштет з волоськими горіхами.
Directions
- Для грибного паштету найкраще брати сушені білі гриби або маслюки. Підходять і гриби трубчастих сортів. З печериць також можна приготувати паштет але в процесі готування варто додавати бульйон, тому що паштет буде надто сухим.
- Сушені гриби залити холодною водою і залишити мінімум на 2 години. Найкраще сушені гриби замочувати на ніч. Коли гриби стануть м’якими, відварити їх на середньому вогні.
- Коли гриби зваряться, процідити їх, промити холодною водою та дати просохнути. Якщо буде зайва волога, то паштет буде рідкуватий.
- На сковорідку влити невелику кількість олії і покласти гриби, смажити на маленькому вогні 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Зняти вогню, перекласти і глибоку посудину для схолодання.
- Цибулю почистити, помити, дрібно порізати і покласти на сковорідку, в якій смажились гриби. Обсмажити цибулю до золотистого кольору і додати до грибів.
- Цибулю з грибами гарно перемішати, додати цукор, оцет, сіль та за допомогою блендера перетерти до однорідної консистенції паштету.
- Зелень помити, просушити від вологи і дрібно порізати. Додати подрібнену зелень до паштету і добре перемішати або ще раз змолоти у блендері.
- Такий паштет можна закривати в банки на зиму. Для цього грибний паштет слід простерилізувати.
Рекомендуємо також рецепт квасолево-кунжутного паштету.
Якщо вам сподобався рецепт пісного паштету з сушених грибів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.