Пісний паштет із сушених грибів

Рецепт смачного пісного сніданку або легкого перекусу під час подорожі. Подавати можна як самостійну закуску або в якості намазки для канапок. Візьміть на озброєння – ароматний, ніжний на смак пісний паштет із сушених грибів не раз стане вам у нагоді.

Ingredients

Спробуйте ще приготувати яєчно-грибний паштет з волоськими горіхами. 

Directions

  • Для грибного паштету найкраще брати сушені білі гриби або маслюки. Підходять і гриби трубчастих сортів. З печериць також можна приготувати паштет але в процесі готування варто додавати бульйон, тому що паштет буде надто сухим.
  • Сушені гриби залити холодною водою і залишити мінімум на 2 години. Найкраще сушені гриби замочувати на ніч. Коли гриби стануть м’якими, відварити їх на середньому вогні.
  • Коли гриби зваряться, процідити їх, промити холодною водою та дати просохнути. Якщо буде зайва волога, то паштет буде рідкуватий.
  • На сковорідку влити невелику кількість олії і покласти гриби, смажити на маленькому вогні 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Зняти вогню, перекласти і глибоку посудину для схолодання.
  • Цибулю почистити, помити, дрібно порізати і покласти на сковорідку, в якій смажились гриби. Обсмажити цибулю до золотистого кольору і додати до грибів.
  • Цибулю з грибами гарно перемішати, додати цукор, оцет, сіль та за допомогою блендера перетерти до однорідної консистенції паштету.
  • Зелень помити, просушити від вологи і дрібно порізати. Додати подрібнену зелень до паштету і добре перемішати або ще раз змолоти у блендері.
  • Такий паштет можна закривати в банки на зиму. Для цього грибний паштет слід простерилізувати.

Рекомендуємо також рецепт квасолево-кунжутного паштету.

Якщо вам сподобався рецепт пісного паштету з сушених грибів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора