Грибний паштет у мультиварці

Поділитись публікацією:

Рецепт легкого грибного паштету, який можна намастити на скибку хліба і отримати чудовий сніданок або офісний перекус. Загалом такий паштет можна приготувати і на плиті, але в мультиварці зробити це швидше і простіше. Якщо ви в цей період постите, смажити інгредієнти слід на олії, але з маслом паштет виходить більш ароматним. Тож неодмінно випробуйте обидва варіанти.

Інгредієнти для паштету з грибів

Рекомендуємо також приготувати квасолево-кунжутний паштет.

Як приготувати грибний паштет у мультиварці

  • У мультикаструлю налити трохи олії, покласти натерту на грубій тертці моркву і цибулю, порізану кубиками. Обрати режим «смаження» або «випічка», час 30 хвилин, закрити кришку. Час від часу відкривати, помішувати, щоб овочі підсмажувались рівномірно.
  • Через 10 хвилин додати почищені та порізані печериці, продовжувати смаження, не закриваючи кришки, поки не випарується уся рідина з грибів.
  • Посолити, поперчити, додати подрібнений часник, перемішати, закрити кришку і залишити в режимі «підігрів» на 10-15 хв.
  • Коли маса трішки охолоне, змолоти її в блендері або пропустити через м’ясорубку.
  • Поставити грибний паштет у холодильник для повного охолодження.
  • Можна подавати до гарніру або як намазку на хліб чи крекери. Прикрасити свіжою зеленню та тоненькими шматочками сирих печериць.
  • Порада від ЇСТИ: для непісного паштету використайте замість олії масло – паштет набуде приємного вершкового смаку. Щоб паштет мав приємний світлий колір, використовуйте тільки молоді пружні гриби. Переспілі шапочки печериць при термічній обробці даватимуть страві темно-сірий відтінок.

Спробуйте ще рецепт яєчно-грбного паштету з волоськими горіхами.

Вам сподобався рецепт паштету із печериць? Готуєте в піст подібну страву, але з іншими інгредієнтами, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...