15.12.2015

Грибний паштет у мультиварці

Рецепт легкого грибного паштету, який можна намастити на скибку хліба і отримати чудовий сніданок або офісний перекус. Загалом такий паштет можна приготувати і на плиті, але в мультиварці зробити це швидше і простіше. Якщо ви в цей період постите, смажити інгредієнти слід на олії, але з маслом паштет виходить більш ароматним. Тож неодмінно випробуйте обидва варіанти.

Інгредієнти для паштету з грибів

  • 600 г печериць

  • 3 морквини

  • 4 цибулини

  • 3-4 зубці часнику

  • соняшникова олія для смаження

  • сіль, перець, свіжа або сушена зелень на смак.

Рекомендуємо також приготувати квасолево-кунжутний паштет.

Як приготувати грибний паштет у мультиварці

  • У мультикаструлю налити трохи олії, покласти натерту на грубій тертці моркву і цибулю, порізану кубиками. Обрати режим «смаження» або «випічка», час 30 хвилин, закрити кришку. Час від часу відкривати, помішувати, щоб овочі підсмажувались рівномірно.
  • Через 10 хвилин додати почищені та порізані печериці, продовжувати смаження, не закриваючи кришки, поки не випарується уся рідина з грибів.
  • Посолити, поперчити, додати подрібнений часник, перемішати, закрити кришку і залишити в режимі «підігрів» на 10-15 хв.
  • Коли маса трішки охолоне, змолоти її в блендері або пропустити через м’ясорубку.
  • Поставити грибний паштет у холодильник для повного охолодження.
  • Можна подавати до гарніру або як намазку на хліб чи крекери. Прикрасити свіжою зеленню та тоненькими шматочками сирих печериць.
  • Порада від ЇСТИ: для непісного паштету використайте замість олії масло – паштет набуде приємного вершкового смаку. Щоб паштет мав приємний світлий колір, використовуйте тільки молоді пружні гриби. Переспілі шапочки печериць при термічній обробці даватимуть страві темно-сірий відтінок.

Спробуйте ще рецепт яєчно-грбного паштету з волоськими горіхами.

Вам сподобався рецепт паштету із печериць? Готуєте в піст подібну страву, але з іншими інгредієнтами, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.