Нові пляцки на весілля | Смачні рецепти 2021

Нові, святкові пляцки — чудовий варіант для випічки на весілля, день народження, хрестини чи інші свята. А ще, вони смачніші за торти і готуються одразу великими порціями, що полегшує власне, приготування, якщо мова йде про велику кількість гостей. Найкращі пляцки виходять з вишнями, маком, яблуками, сиром та горіхами. Спробуйте, смачні домашні рецепти 2021 року. Та дізнайтеся, як можна прикрасити весільні пляцки.

Святкові пляцки – традиційна випічка Західної України. Зазвичай, їх випікають у великій квадратній формі, після чого пляцки нарізають на квадратні шматочки. Готують їх з різними начинками, кремом, бувають вони не лише багатошарові, а й одношарові, переважно бісквітні. Взагалі, будь-яка випічка – це вже дуже і дуже смачно, а коли там присутній ще мак, горіхи, вишні або сир, то це взагалі вершина.

Як прикрасити пляцки на весілля

Як прикрасити пляцки на весілля

Пляцки вдале поєднання коржів начинок та крему, які мають вишуканий вигляд у розрізі. Адже містять одразу, кілька різних начинок. Прикрасити їх можна по-різному, але найкраще, коли кожному, попадеться шматочок з декором. Торти прикрашають фруктами, квітами, солодощами чи ягодами, а от стосовно пляцків, варто ретельно продумати такий декор, щоб не зіпсувати випічку.

Весільні пляцки зазвичай, прикрашають білковим, вершковим або будь-яким іншим кремом, вимальовуючи візерунки. Можна залишити білий верх, створивши мінімалізм, а можна посипати (полити) шоколадом, какао, маком. Перед самою подачею, можна викласти шоколадні цукерки або свіжі ягоди. Головне, не потрібно використовувати надто багато оформлення на одному пляцку. Все повинно бути в міру, щоб на святковий стіл, подати вишукані весільні пляцки. До речі, придбавшии потрібний вам трафарет та з допомогою звичайної пудри або какао, ви за кілька секунд, зможете оригінально прикрасити вашу випічку.

Спробуйте, бісквітний торт з полуницею в мультиварці.

Весільний пляцок з вишнями і маком

Весільний пляцок з вишнями і маком

Торт неймовірно виглядає у розрізі, адже складений з коржа з маком і кокосовою стружкою, заварного крему, вишневого желе та вершкового шару. Прикрасить не лише весілля, а й день народження, хрестини чи інші події. А готується досить швидко, легко і без борошна. Для пляцка підійде свіжа або заморожена вишня. У другому випадку її потрібно розморозити, сік який виділиться змішуємо з вишневим соком, але щоб об’єм був такий, як вказаний у рецепті.

Вийде ще більш смачний торт, якщо зробити додатковий шар з сиром або замінити будь-який із запропонованих. Сирно-маковий пляцок з вишнями, сподобається усім без виключення, адже таке поєднання настільки вдале та гармонійне, що навіть ті, хто не полюбляє солодке, захчуть дізнатися рецепт весільної випічки з вишнями та маком.

Інгредієнти

  • Корж:
    4 шт. білків

  • 100 г цукру

  • 250 г кокосової стружки

  • 40 г маку

  • Крем:
    400 мл молока

  • 1 п. ванільного пудингу

  • 200 г масла

  • 3 ст. л. цукрової пудри

  • Желе:
    400 г вишні

  • 500 мл вишневого соку

  • 200 мл води

  • 2 п. вишневого желе

  • Вершковий шар:
    300 мл. вершків (33%)

  • 2 ч. л. желатину

  • 1/4 скл. води

  • 1 ст. л. цукрової пудри

Рекомендуємо, пляцок (торт) п’яна вишня.

Приготування

  • Спочатку, починаємо збивати білки до утворення піни, частинами додаємо цукор не перестаючи збивати. В масу всипаємо мак та кокосову стружку, перемішуючи силіконовою лопаткою.
  • Рівномірно виливаємо тісто у форму (25×25), застелену пагаментним папером і випікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах.
  • Для крему, розмішуємо пудинг у 150 мл молока до однорідності. Решту вливаємо у каструлю і ставимо на вогонь, довівши до кипіння. І одразу додаємо розведений пудинг. Варимо поки маса не занусне. Після чого, накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо.
  • Тепле масло збиваємо з цукровою пудрою і частинами додаємо пудинг, збиваємо до однорідного стану. Змащуємо кремом кокосовий шар.
  • Вишню заливаємо водою і доводимо до кипіння, потім вливаємо сік і знову даємо закипіти. Вимикаємо вогонь і всипаємо желе, розмішуючи щоб не було грудочок. Коли вишневе желе почне злегка густіти, викладаємо його рівномірно на крем і відправляємо у холодильник.
  • Для вершкового шару, розводимо у гарячій воді желатин і відставляємо. Вершки збиваємо до легкого загустіння, наприкінці додаємо цукрову пудру, перемішуємо і акуратно вливаємо желатин, постійно збиваючи. Вершковим кремом змащуємо вишневий шар торта. Залишаємо його у холодильнику на 2-3 години.

Пропонуємо, тертий пиріг з абрикосом.

Пляцок “Хвилі Дунаю” з яблуками на весілля

Пляцок "Хвилі Дунаю" з яблуками на весілля

Ніжне бісквітне тісто вдало доповнює пудинговий крем, а яблука надають легкої та неповторної кислинки. Готувати такий пляцок дуже просто, він не потребує багато часу і досить дешевий варіант. Класичний варіант, потребує квадратної форми, але якщо у вас її немає, візьміть круглу.

Замість яблук, можна використати свіжі або заморожені вишні. В останньому випадку, попередньо посипте їх трішки цукром, щоб випічка не була кислою. Масло, за потреби можна замінити маргарином. Не забудьте очистити яблука від шкірки. Прикрасити можна тертим шоколадом з лимонною цедрою, замість какао.

Інгредієнти

  • Для тіста:
    3 шт. яєць

  • 1,5 скл борошна

  • 1/3 скл цукру

  • 150 г вершкового масла

  • 1,5 ч. л. розпушувача

  • 2 ст. л. какао

  • 1,5 ст. л. молока

  • 500 г яблук

  • Для крему:
    500 мл молока

  • 2 п. пудингу

  • 150 г вершкового масла

  • 1/3 скл цукру

Пропонуємо, пляцок із сирним кремом.

Приготування

  • З’єднуємо масло з цукром і збиваємо, додаючи яйця. Розпушувач змішуємо з борошном і всипаємо до маси.
  • Форму змастити маслом і викласти 1/2 частину тіста. Іншу частину ретельно змішати з какао і молоком. Коричневе тісто вилити на біле. Зверху викласти шматочки яблук, злегка вдавлюючи їх у тісто. Відправити у духовку на 35 хвилин при температурі 190 градусів. Охолодити.
  • Пудинг розвести у 1/2 чашці холодного молока, решту змішати з цукром і довести до кипіня, після чого влити холодне молоко з пудингом. Варити на малому вогні поки не почне густіти. Після чого охолодити.
  • Тепер охолоджений крем збити з маслом і перемазати ним пляцок. Зверху прикрасити какао.

Приготуйте, швидкий пляцок “Кучерявий” з варенням .

3. Пляцок з сиром на весілля або “Сирник з росою”

 Пляцок з сиром на весілля або "Сирник з росою"

Цей ніжний сирник на основі пісочного тіста, чудово підійде на ваший святковий стіл. Такий пляцок має кілька назв, частіше це “Сирник з росою” або “Сльози ангела”, проте в будь-якому випадку, він дуже смачний, незалежно від назви. Назву він отримав через те, що після охолодження, на ньому з’являються дрібні крапельки.

З пінкою (білковим кремом) випікайте не надто довго – вона має зробитися легко коричневою (бронзовою), але не надто темною, інакше не буде роси. Після випікання відкрийте духовку і дайте випічці охолонути прямо там десь близько 30 хвилин. Тоді вийміть і охолодіть до кінця. Сирник зберігайте в холодильнику.

Інгредієнти

  • 200 г вершкового маргарину

  • 6 шт. яєчних жовтків

  • 100 г сметани

  • 500 г цукру

  • 2 шт. лимону

  • 14 г розпушувача

  • 360 г борошна

  • 1 кг сиру

  • 2 шт. яєць

  • 100 мл олії

  • 400 мл молока

  • 6 шт. яєчних білків

  • 80 г ванільного пудингу

Вам сподобається, смачний шоколадний пиріг з кокосовою стружкою та сиром.

як приготувати торт з сирним кремом

  • У великій ємності змішуємо масло, сметану, 2 жовтки, 200 г цукру і цедру 1 лимона, ретельно збиваємо міксером додаючи дрібку солі та 1/2 розпушувача. Потім частинами всипаємо борошно і продовжуємо збивати. Тісто накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник охолоджуватись.
  • Тепер займемося сирною масою, для цього, сир перетираємо щоб позбутися грудочок.
  • 4 жовтки збиваємо з 2 білками, акуратно всипаємо цукор, половину розпушувача і цедру 1 лимону, дрібку солі, олію та молоко. Масу ретельно перемішуємо і додаємо пудинг та кисломолочний сир.
  • На форму викладаємо пергаментний папір, позначаємо краї майбутнього коржа, папір змащуємо олією і викладаємо тісто, розкачуємо потрібної форми.
  • Тісто з пергаментом перекладаємо у форму, зверху рівномірно викладаємо сирну начинку і випікаємо 55 хвилин при 180 градусах.
  • Через 40 хвилин випікання, дістаємо сирник. Починаємо готувати білковий крем. Для цього, збиваємо 6 білків зі 100 г цукру в густу піну, змащуємо ним пляцок і ставимо випікатися решту часу (15 хвилин). Охолоджуємо сирник при кімнтній температурі, відправивши після охолодження у холодильник.

Рекомендуємо, пляцок з маком та зефіром.

4. Пляцок з маком та горіхами із заварним кремом

На Галичині жодне свято, а тим більше весілля, не обходиться без пляцків. Цей десерт схожий на торт, великий, без прикрас. Проте, дуже красивий у розрізі. На перший погляд, може здатися, що готувати його важко та довго, проте це не так, загалом, нічого складного тут немає. Я використовувала форму 23 см. Борошна потрібно стільки, щоб тісто було, як на вареники. Замінити коньяк можна іншими міцними алкогольними напоями, наприклад – горілкою. Не хвилюйтеся, під час випікання, весь запах випарується. Замість кураги, підійде чорнослив, родзинки або інші сухофрукти.

Інгредієнти

  • Для тіста:
    250 г маргарину

  • 1 ст. л. коньяку

  • 1 ст. л. сметани

  • 1 ст. л. розпушувача

  • 4 жовтки

  • Борошно

  • 1-й корж:
    2 білки

  • 4 ст. л. цукру

  • 130 г кураги

  • 2-й корж:
    100 г маку

  • 1 яйце

  • 2 ст. л. цукру

  • 1 п ванільного цукру

  • 3 корж:
    2 білка

  • 2 ст. л. цукру

  • 130 г горіхів

  • Для крему:
    2 яйця

  • 0,7 скл цукру

  • 1 п. ванільного цукру

  • 2 ст. л. крохмалю

  • 2 ст. л. борошна

  • 200 мл молока

  • 300 г масла

Спробуйте, пляцок з чорносливом (медівник).

як приготувати горіховий пляцок

  • Збиваємо жовтки зі сметаною і додаємо перетертий маргарин, коньяк, розпушувач і борошно, замішуємо тісто і розділяємо на 6 частин. Охолоджуємо 2 години в холодильнику.
  • Готуємо начинку для 1-го коржа. Білки збиваємо з цукром, додаємо порізану курагу.
  • Для 2-го коржа: Перемелюємо мак, запарюємо і змішуємо з 1 жовтком, ванільним цукром. Окремо збити білки з цукром і додати до макової начинки.
  • Для 3-го коржа: білки збиваємо з цукром і додаємо горіхи, все це перемішуємо.
  • Форму застелити пергаментом і покласти 1 розкачану кульку, зверху викласти начинку з кураги, накривши іншим листом тіста. Акуратно зробити проколи виделкою і защипити краї пляцка.
  • Окремо викласти на інше розкатане тісто горіхову начинку, знову накривши листом, зробити проколи.
  • Макову начинку не накривати, 1 корж випікатимемо окремо. Випікаємо 20-30 хвилин при температурі 170 градусів.
  • Готуємо крем. Яйця збиваємо з звичайним та ванільним цукром, додаємо борошно, крохмаль та вливаємо 200 мл молока(холодного). У каструлю вдиваємо 400 мл молока, після закипання влити яєчно-молочну суміш , помішувати поки не загусне. Потім, збити 300 г вершкового масла і частинами додати до крему. Перемазати коржі і залишити на ніч у холодильнику.

Пропонуємо, Галицький пляцок із заварним кремом.

Теги: