Нові пляцки на весілля | Смачні рецепти 2021
Нові, святкові пляцки — чудовий варіант для випічки на весілля, день народження, хрестини чи інші свята. А ще, вони смачніші за торти і готуються одразу великими порціями, що полегшує власне, приготування, якщо мова йде про велику кількість гостей. Найкращі пляцки виходять з вишнями, маком, яблуками, сиром та горіхами. Спробуйте, смачні домашні рецепти 2021 року. Та дізнайтеся, як можна прикрасити весільні пляцки.
Святкові пляцки – традиційна випічка Західної України. Зазвичай, їх випікають у великій квадратній формі, після чого пляцки нарізають на квадратні шматочки. Готують їх з різними начинками, кремом, бувають вони не лише багатошарові, а й одношарові, переважно бісквітні. Взагалі, будь-яка випічка – це вже дуже і дуже смачно, а коли там присутній ще мак, горіхи, вишні або сир, то це взагалі вершина.
Як прикрасити пляцки на весілля
Пляцки вдале поєднання коржів начинок та крему, які мають вишуканий вигляд у розрізі. Адже містять одразу, кілька різних начинок. Прикрасити їх можна по-різному, але найкраще, коли кожному, попадеться шматочок з декором. Торти прикрашають фруктами, квітами, солодощами чи ягодами, а от стосовно пляцків, варто ретельно продумати такий декор, щоб не зіпсувати випічку.
Весільні пляцки зазвичай, прикрашають білковим, вершковим або будь-яким іншим кремом, вимальовуючи візерунки. Можна залишити білий верх, створивши мінімалізм, а можна посипати (полити) шоколадом, какао, маком. Перед самою подачею, можна викласти шоколадні цукерки або свіжі ягоди. Головне, не потрібно використовувати надто багато оформлення на одному пляцку. Все повинно бути в міру, щоб на святковий стіл, подати вишукані весільні пляцки. До речі, придбавшии потрібний вам трафарет та з допомогою звичайної пудри або какао, ви за кілька секунд, зможете оригінально прикрасити вашу випічку.
Спробуйте, бісквітний торт з полуницею в мультиварці.
Весільний пляцок з вишнями і маком
Торт неймовірно виглядає у розрізі, адже складений з коржа з маком і кокосовою стружкою, заварного крему, вишневого желе та вершкового шару. Прикрасить не лише весілля, а й день народження, хрестини чи інші події. А готується досить швидко, легко і без борошна. Для пляцка підійде свіжа або заморожена вишня. У другому випадку її потрібно розморозити, сік який виділиться змішуємо з вишневим соком, але щоб об’єм був такий, як вказаний у рецепті.
Вийде ще більш смачний торт, якщо зробити додатковий шар з сиром або замінити будь-який із запропонованих. Сирно-маковий пляцок з вишнями, сподобається усім без виключення, адже таке поєднання настільки вдале та гармонійне, що навіть ті, хто не полюбляє солодке, захчуть дізнатися рецепт весільної випічки з вишнями та маком.
Ingredients
Корж:
4 шт. білків100 г цукру
250 г кокосової стружки
40 г маку
Крем:
400 мл молока1 п. ванільного пудингу
200 г масла
3 ст. л. цукрової пудри
Желе:
400 г вишні500 мл вишневого соку
200 мл води
2 п. вишневого желе
Вершковий шар:
300 мл. вершків (33%)2 ч. л. желатину
1/4 скл. води
1 ст. л. цукрової пудри
Рекомендуємо, пляцок (торт) п’яна вишня.
Directions
- Спочатку, починаємо збивати білки до утворення піни, частинами додаємо цукор не перестаючи збивати. В масу всипаємо мак та кокосову стружку, перемішуючи силіконовою лопаткою.
- Рівномірно виливаємо тісто у форму (25×25), застелену пагаментним папером і випікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах.
- Для крему, розмішуємо пудинг у 150 мл молока до однорідності. Решту вливаємо у каструлю і ставимо на вогонь, довівши до кипіння. І одразу додаємо розведений пудинг. Варимо поки маса не занусне. Після чого, накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо.
- Тепле масло збиваємо з цукровою пудрою і частинами додаємо пудинг, збиваємо до однорідного стану. Змащуємо кремом кокосовий шар.
- Вишню заливаємо водою і доводимо до кипіння, потім вливаємо сік і знову даємо закипіти. Вимикаємо вогонь і всипаємо желе, розмішуючи щоб не було грудочок. Коли вишневе желе почне злегка густіти, викладаємо його рівномірно на крем і відправляємо у холодильник.
- Для вершкового шару, розводимо у гарячій воді желатин і відставляємо. Вершки збиваємо до легкого загустіння, наприкінці додаємо цукрову пудру, перемішуємо і акуратно вливаємо желатин, постійно збиваючи. Вершковим кремом змащуємо вишневий шар торта. Залишаємо його у холодильнику на 2-3 години.
Пропонуємо, тертий пиріг з абрикосом.
Пляцок “Хвилі Дунаю” з яблуками на весілля
Ніжне бісквітне тісто вдало доповнює пудинговий крем, а яблука надають легкої та неповторної кислинки. Готувати такий пляцок дуже просто, він не потребує багато часу і досить дешевий варіант. Класичний варіант, потребує квадратної форми, але якщо у вас її немає, візьміть круглу.
Замість яблук, можна використати свіжі або заморожені вишні. В останньому випадку, попередньо посипте їх трішки цукром, щоб випічка не була кислою. Масло, за потреби можна замінити маргарином. Не забудьте очистити яблука від шкірки. Прикрасити можна тертим шоколадом з лимонною цедрою, замість какао.
Ingredients
Для тіста:
3 шт. яєць1,5 скл борошна
1/3 скл цукру
150 г вершкового масла
1,5 ч. л. розпушувача
2 ст. л. какао
1,5 ст. л. молока
500 г яблук
Для крему:
500 мл молока2 п. пудингу
150 г вершкового масла
1/3 скл цукру
Пропонуємо, пляцок із сирним кремом.
Directions
- З’єднуємо масло з цукром і збиваємо, додаючи яйця. Розпушувач змішуємо з борошном і всипаємо до маси.
- Форму змастити маслом і викласти 1/2 частину тіста. Іншу частину ретельно змішати з какао і молоком. Коричневе тісто вилити на біле. Зверху викласти шматочки яблук, злегка вдавлюючи їх у тісто. Відправити у духовку на 35 хвилин при температурі 190 градусів. Охолодити.
- Пудинг розвести у 1/2 чашці холодного молока, решту змішати з цукром і довести до кипіня, після чого влити холодне молоко з пудингом. Варити на малому вогні поки не почне густіти. Після чого охолодити.
- Тепер охолоджений крем збити з маслом і перемазати ним пляцок. Зверху прикрасити какао.
Приготуйте, швидкий пляцок “Кучерявий” з варенням .
3. Пляцок з сиром на весілля або “Сирник з росою”
Цей ніжний сирник на основі пісочного тіста, чудово підійде на ваший святковий стіл. Такий пляцок має кілька назв, частіше це “Сирник з росою” або “Сльози ангела”, проте в будь-якому випадку, він дуже смачний, незалежно від назви. Назву він отримав через те, що після охолодження, на ньому з’являються дрібні крапельки.
З пінкою (білковим кремом) випікайте не надто довго – вона має зробитися легко коричневою (бронзовою), але не надто темною, інакше не буде роси. Після випікання відкрийте духовку і дайте випічці охолонути прямо там десь близько 30 хвилин. Тоді вийміть і охолодіть до кінця. Сирник зберігайте в холодильнику.
Ingredients
200 г вершкового маргарину
6 шт. яєчних жовтків
100 г сметани
500 г цукру
2 шт. лимону
14 г розпушувача
360 г борошна
1 кг сиру
2 шт. яєць
100 мл олії
400 мл молока
6 шт. яєчних білків
80 г ванільного пудингу
Вам сподобається, смачний шоколадний пиріг з кокосовою стружкою та сиром.
як приготувати торт з сирним кремом
- У великій ємності змішуємо масло, сметану, 2 жовтки, 200 г цукру і цедру 1 лимона, ретельно збиваємо міксером додаючи дрібку солі та 1/2 розпушувача. Потім частинами всипаємо борошно і продовжуємо збивати. Тісто накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник охолоджуватись.
- Тепер займемося сирною масою, для цього, сир перетираємо щоб позбутися грудочок.
- 4 жовтки збиваємо з 2 білками, акуратно всипаємо цукор, половину розпушувача і цедру 1 лимону, дрібку солі, олію та молоко. Масу ретельно перемішуємо і додаємо пудинг та кисломолочний сир.
- На форму викладаємо пергаментний папір, позначаємо краї майбутнього коржа, папір змащуємо олією і викладаємо тісто, розкачуємо потрібної форми.
- Тісто з пергаментом перекладаємо у форму, зверху рівномірно викладаємо сирну начинку і випікаємо 55 хвилин при 180 градусах.
- Через 40 хвилин випікання, дістаємо сирник. Починаємо готувати білковий крем. Для цього, збиваємо 6 білків зі 100 г цукру в густу піну, змащуємо ним пляцок і ставимо випікатися решту часу (15 хвилин). Охолоджуємо сирник при кімнтній температурі, відправивши після охолодження у холодильник.
Рекомендуємо, пляцок з маком та зефіром.
4. Пляцок з маком та горіхами із заварним кремом
На Галичині жодне свято, а тим більше весілля, не обходиться без пляцків. Цей десерт схожий на торт, великий, без прикрас. Проте, дуже красивий у розрізі. На перший погляд, може здатися, що готувати його важко та довго, проте це не так, загалом, нічого складного тут немає. Я використовувала форму 23 см. Борошна потрібно стільки, щоб тісто було, як на вареники. Замінити коньяк можна іншими міцними алкогольними напоями, наприклад – горілкою. Не хвилюйтеся, під час випікання, весь запах випарується. Замість кураги, підійде чорнослив, родзинки або інші сухофрукти.
Ingredients
Для тіста:
250 г маргарину1 ст. л. коньяку
1 ст. л. сметани
1 ст. л. розпушувача
4 жовтки
Борошно
1-й корж:
2 білки4 ст. л. цукру
130 г кураги
2-й корж:
100 г маку1 яйце
2 ст. л. цукру
1 п ванільного цукру
3 корж:
2 білка2 ст. л. цукру
130 г горіхів
Для крему:
2 яйця0,7 скл цукру
1 п. ванільного цукру
2 ст. л. крохмалю
2 ст. л. борошна
200 мл молока
300 г масла
Спробуйте, пляцок з чорносливом (медівник).
як приготувати горіховий пляцок
- Збиваємо жовтки зі сметаною і додаємо перетертий маргарин, коньяк, розпушувач і борошно, замішуємо тісто і розділяємо на 6 частин. Охолоджуємо 2 години в холодильнику.
- Готуємо начинку для 1-го коржа. Білки збиваємо з цукром, додаємо порізану курагу.
- Для 2-го коржа: Перемелюємо мак, запарюємо і змішуємо з 1 жовтком, ванільним цукром. Окремо збити білки з цукром і додати до макової начинки.
- Для 3-го коржа: білки збиваємо з цукром і додаємо горіхи, все це перемішуємо.
- Форму застелити пергаментом і покласти 1 розкачану кульку, зверху викласти начинку з кураги, накривши іншим листом тіста. Акуратно зробити проколи виделкою і защипити краї пляцка.
- Окремо викласти на інше розкатане тісто горіхову начинку, знову накривши листом, зробити проколи.
- Макову начинку не накривати, 1 корж випікатимемо окремо. Випікаємо 20-30 хвилин при температурі 170 градусів.
- Готуємо крем. Яйця збиваємо з звичайним та ванільним цукром, додаємо борошно, крохмаль та вливаємо 200 мл молока(холодного). У каструлю вдиваємо 400 мл молока, після закипання влити яєчно-молочну суміш , помішувати поки не загусне. Потім, збити 300 г вершкового масла і частинами додати до крему. Перемазати коржі і залишити на ніч у холодильнику.
Пропонуємо, Галицький пляцок із заварним кремом.