31.05.2015

Торт медовий з чорносливом

У  цьому домашньому торті медовий бісквіт дуже ніжний і повітряний, а завдяки сметанному крему він стає ще ніжнішим. Один раз скуштувавши, ви ніколи  не забудете смак цього десерту.

Інгредієнти для торта

  • Для тіста:
  • 6 яєць

  • 2 склянки цукру

  • півсклянки меду (можна штучного)

  • 2 чайні ложки соди, погашеної оцтом

  • 2 склянки борошна

  • Для крему:
  • 1 склянка сепараторної сметани

  • 1 склянка магазинної або гладишкової сметани

  • 1,5 склянки цукру

  • 200 грамів чорносливу

  • Для глазурі:
  • 100 грамів вершкового масла

  • 150 грамів цукру

  • 2 столові ложки молока

  • 2 столові ложки какао

Можна також приготувати медівник із заварного тіста.

Як приготувати медовий торт

  • Білки відділити від жовтків і збити у круту піну. Всипати поступово цукор і додати жовтки, збиваючи далі. Коли цукор розтане, додати мед і соду. Мед можна брати штучний, але все ж, коли є хоч трохи натурального меду, торт смачніший.
  • Всипати борошно і обережно вимішати тісто. Спекти з нього 3 однакові коржі.
  • Коли охолонуть, перемазати кремом.
  • Для цього збити сметану з цукром.
  • Чорнослив помити, обдати окропом і дрібно порізати.
  • Кожен корж змазувати кремом і посипати чорносливом. Верх торта залити глазур’ю.

Радимо ще рецепт медівника у мультиварці.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.