27.07.2015

Пляцок із заварним кремом «Вишиванка»

За цим рецептом пекли ще наші бабусі. З вигляду – пляцок складний, однак насправді приготувати його просто, щоправда, часу трохи забере.

Інгредієнти для пляцка

  • Шоколадне тісто:
  • половина пачки (125 грамів) маргарину

  • 2 столові ложки какао

  • 2 столові ложки сметани

  • борошно

  • Основа коржів:
  • 2,5 склянки борошна

  • 1 яйце

  • 2 жовтки

  • півсклянки цукру

  • 0,5 чайної ложки амонію

  • 3 столові ложки сметани

  • Безе:
  • 4 білки

  • 1 склянка цукру

  • А також:
  • 2 склянки повидла

  • Крем:
  • 1 склянка молока

  • 1 склянка цукру

  • 1 яйце

  • 1 повна столова ложка борошна

  • 250 грамів вершкового масла

Також можете приготувати пляцок із сирним кремом.

Як приготувати «Вишиванку»

  • Спочатку замісимо шоколадне тісто. Для цього потрібно маргарин розтерти з борошном, додати сметану і какао і замісити туге тісто, постійно підсипаючи борошно.
  • Розділити його на 3 однакові частини і покласти у морозилку на кілька годин.
  • Тепер приготуємо тісто, яке стане основою для коржів. Яйце і жовтки збити з цукром, додати сметану, амоній і, всипаючи борошно, замісити м’яке тісто. Його теж розділити на 3 частини.
  • Білки збити з цукром.
  • Частину білого тіста тонко розкачати (коржі повинні бути тонкими) і покласти на змащену маслом форму. Зверху помазати повидлом (3-4 ложки). На повидло вилити третину збитих білків, поверх яких стерти на грубу тертку шматок шоколадного тіста.
  • Випікати приблизно 20 хвилин при температурі 180-200 градусів.
  • Таким чином спекти 3 коржі.
  • Коли вони охолонуть, перемазати кремом.
  • Яйце збити з цукром, додати борошно. Поступово вливати молоко і ретельно розмішувати, стежачи, щоб не утворилися грудочки.
  • Цю суміш варити на «водяній бані», поки не загусне.
  • Коли вона охолоне, збити її з маслом. Крем розділити на 2 частини і мазати лише нижній і середній корж. Верхній корж залишається сухим.

Сюди підійде крем і сметанний або зі згущеного молока. Тоді пляцок матиме дещо інший смак.

Спробуйте ще рецепт пляцка «Кучерявий».

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.