Торт п’яна вишня (пляцок) | Простий рецепт в домашніх умовах

Торт п’яна вишня. Вашій увазі простий рецепт приготування бісквітного пляцка п’яна вишня із додаванням згущеного молока та коньяку в домашніх умовах.

Цей бісквітно-шоколадно-вишневий торт – справжня класика. Він славиться насиченим смаком та ніжністю. Варіантів його приготування чимало. Головне ж – чудове і неповторне поєднання шоколаду і вишні. Пропонуємо ще один рецепт, який стане чудовою прикрасою вашого столу.

Достовірно не відомо і досі, як з’явився цей торт, але вважається що це один з варіантів Шварцвальда. В будь-якому разі ви будете в захваті від його ніжності та неперевершоного смаку.

Як приготувати пляцок “Пяна вишня”

Хоч торт готується легко, трохи вашого часу він забере, але повірте, воно того варте. Для зручності, ви можете розділити приготування на дві частини: ввечері приготувати бісквіт та залити вишні алкоголем, а вранці можете продовжувати. Вага такого торта становитиме приблизно 2,5 кг.

Інгредієнти для торта

  • Тісто:
  • 5 яєць

  • 1,5 склянки цукру

  • 2 склянки борошна

  • 2 столові ложки какао

  • 2 чайні ложки розпушувача

  • Крем:
  • 1 банка згущеного молока (370 г)

  • 250 грамів вершкового масла

  • 300 грамів свіжих (заморожених) або консервованих вишень без кісточок

  • 100 грамів горілки або коньяку

Можете ще приготувати торт «Вишневе задоволення».

Як приготувати торт з вишнями

  • Вишні змішати з алкоголем і настоювати кілька годин. Можна залишити на ніч.
  • Білки відділити від жовтків і помістити у дві ємкості. Поки збиватимете жовткі, додайте половину цукру, а білки краще помістити в холодильник, адже щоб білки гарно збились вони повинні бути холодні. Також до білків краще додати трішки солі.
  • Всипати борошно, какао і розпушувач. Ретельно переміщати. Спекти корж. Він повинен вийти високий.
  • Верх його акуратно зрізати і покласти збоку. М’якоть вибрати і дрібно порізати.
  • Масло збити з вареним згущеним молоком.
  • Третину крему відкласти, а в решту всипати крихти з торта, покласти вишні (перед цим відцідити) і все вимішати. Цією сумішшю наповнити порожній корж (з якого вибирали м’якоть).
  • Зрізаним верхом прикрити торт. Змастити кремом. Прикрасити на свій смак. (Гарним варіантом буде полити шоколадною, або будь-якою іншою глазур’ю, а залишками вишень прикрасити торт поверхню торта).

Також, щоб цей торт став не лише улюбленим десертом дорослих, а й дітей, ви можете з легкістю замінити алкогольний напій, на припустимо, звичайний ягідний сироп. Повірте, вашим дітям сподобається. Простота приготування цього торта у тому, що його не тільки швидко готувати, а ще, не обов’язково перемащувати повністю,як зазвичай потрібно з багатьма іншими тортами. Якщо не хочете зіпсувати такий десерт, не використовуйте надто міцний алкоголь, адже всього повинно бути в міру. Щоб торт вийшов надзвичайно ніжним та соковитим, краще його настояти. Для цього краще залиште його на ніч в холодильнику.

Якщо ви використовуєте свіжу вишню, то просто додайте трішки цукру, і коли ви будете перемішувати начинку, вона може розшаровуватись, проте не хвилюйтеся, через кілька хвилин шматочки бісквіту вберуть в себе рідину, і маса стане потрібної вам консистенції. Також, можна використати звичайний сметанний крем. А для тих, хто не хоче витрачати свій час, можна приготувати його в мультиварці. Так бісквіт вийде точно пухким і високим і значно зекономить ваш час.

Дуже хорошим варіантотм буде, якщо додати залишки бісквітних крихт в крем чи густий йогурт і подати до столу, як повноцінний десерт.

Радимо також рецепт торта “Жіночі примхи”.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора