Тертий абрикосовий пиріг

Пиріг, приготовлений за цим рецептом, виходить дуже ніжним і розсипчастим. Приготувати такий простий фруктово-пісочний пляцок надзвичайно просто. І, повірте, він завжди вдається. Навіть якщо у вас мінімальний досвід у випічці.


Інгредієнти для тертого пирога

200 грамів вершкового масла або маргарину

1 яйце

1 склянка цукру

2 столові ложки майонезу

півпачки порошку для печива

200 г свіжих абрикосів або 5-6 столових ложок густого абрикосового варення

3 склянки борошна

1 столова ложка цукрової пудри.

 

Рекомндуємо також рецепт яблучного пирога без тіста.

Як приготувати тертий пиріг з абрикосовою начинкою

Свіжі абрикоси розділити на половинки і видалити кісточки.

Яйце збити з цукром, додати майонез та розпушувач. Усе ще раз збити.

Борошно розтерти з маслом. Рідку суміш з’єднати із масляною і замісити м’яке еластичне тісто. Розділити його на 2 частини, одну з яких покласти у морозилку на 1,5-2 години.

Розкачати ту частину, що не в морозі, покласти на деко, викласти половинки абрикосів шкіркою донизу (можна трішки посипати цукром) або змастити варенням. Зверху потерти замороженим шматком тіста.

Випікати при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.

Коли охолоне – посипати цукровою пудрою.

 

Можете також приготувати манник на кисляку.

 

Якщо вам сподобався рецепт тертого пирога з абрикосами, будь ласка, напишіть про свої кулінарні та смакові враження у коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone