Тертий абрикосовий пиріг

Пиріг, приготовлений за цим рецептом, виходить дуже ніжним і розсипчастим. Приготувати такий простий фруктово-пісочний пляцок надзвичайно просто. І, повірте, він завжди вдається. Навіть якщо у вас мінімальний досвід у випічці.

Ingredients

  • 200 грамів вершкового масла або маргарину

  • 1 яйце

  • 1 склянка цукру

  • 2 столові ложки майонезу

  • пів пачки порошку для печива

  • 200 г свіжих абрикосів або 5-6 столових ложок густого абрикосового варення

  • 3 склянки борошна

  • 1 столова ложка цукрової пудри.

Рекомендуємо також рецепт яблучного пирога без тіста.

Directions

  • Свіжі абрикоси розділити на половинки і видалити кісточки.
  • Яйце збити з цукром, додати майонез та розпушувач. Усе ще раз збити.
  • Борошно розтерти з маслом. Рідку суміш з’єднати із масляною і замісити м’яке еластичне тісто. Розділити його на 2 частини, одну з яких покласти у морозилку на 1,5-2 години.
  • Розкачати ту частину, що не в морозі, покласти на деко, викласти половинки абрикосів шкіркою донизу (можна трішки посипати цукром) або змастити варенням. Зверху потерти замороженим шматком тіста.
  • Випікати при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.
  • Коли охолоне – посипати цукровою пудрою.

Можете також приготувати манник на кисляку.

Якщо вам сподобався рецепт тертого пирога з абрикосами, будь ласка, напишіть про свої кулінарні та смакові враження у коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора