Тертий абрикосовий пиріг
Пиріг, приготовлений за цим рецептом, виходить дуже ніжним і розсипчастим. Приготувати такий простий фруктово-пісочний пляцок надзвичайно просто. І, повірте, він завжди вдається. Навіть якщо у вас мінімальний досвід у випічці.
Ingredients
200 грамів вершкового масла або маргарину
1 яйце
1 склянка цукру
2 столові ложки майонезу
пів пачки порошку для печива
200 г свіжих абрикосів або 5-6 столових ложок густого абрикосового варення
3 склянки борошна
1 столова ложка цукрової пудри.
Рекомендуємо також рецепт яблучного пирога без тіста.
Directions
- Свіжі абрикоси розділити на половинки і видалити кісточки.
- Яйце збити з цукром, додати майонез та розпушувач. Усе ще раз збити.
- Борошно розтерти з маслом. Рідку суміш з’єднати із масляною і замісити м’яке еластичне тісто. Розділити його на 2 частини, одну з яких покласти у морозилку на 1,5-2 години.
- Розкачати ту частину, що не в морозі, покласти на деко, викласти половинки абрикосів шкіркою донизу (можна трішки посипати цукром) або змастити варенням. Зверху потерти замороженим шматком тіста.
- Випікати при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.
- Коли охолоне – посипати цукровою пудрою.
Можете також приготувати манник на кисляку.
Якщо вам сподобався рецепт тертого пирога з абрикосами, будь ласка, напишіть про свої кулінарні та смакові враження у коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.