Шоколадний пляцок із сирними “рафаелками”

Рецепт простого і дуже оригінального у розрізі пиріжка, готувати який просто задоволення! Шоколадне тісто і коксова стружка створюють цікавий і неповторний смак, схожий на цукерки. Навіть якщо ваші домочадці не люблять сиру – цей пиріг зникне з тарілки за лічені години!

Інгредієнти для шоколадного пляцка

Смакує випічка з сором? Приготуйте також справжній львівський сирник.

Спосіб приготування шоколадного пиріжка з "рафаелками"

  • Вимішати сир, 0,5 скл. цукру, 2 жовтки, кокосову стружку та крохмаль. Мокрими руками сформувати кульки однакової величини.
  • Глибоку форму добре змастити жиром і притрусити борошном. На дно рівномірно викласти кульки.
  • 4 яйця збити з цукром, додати 3 ст. ложки борошна, змішаного з розпушувачем, і 3 ст. ложки какао.
  • Залити шоколадним тістом сирні кульки і поставити у розігріту духовку. Випікати 30-40 хв., готовність тіста перевірити зубочисткою. Якщо встромлена паличка виходить сухою, бісквіт готовий.
  • Готовий пиріг дістати з духовки і остудити на решітці. Зверху можна полити шоколадною помадкою або притрусити цукровою пудрою.

Рекомендуємо також приготувати сирний пиріг “Корівка” у мультиварці.

Якщо ви любите сирно-шоколадну випічку і вам сподобався рецепт пирога із сирними кульками-рафаелками, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора