Пляцок «Кучерявий»

Пісочне тісто з фруктовим повидлом – найпростіше і найвдаліше поєднання для солодкої випічки.

Ingredients

  • 2,5 скл. борошна

  • 100 г масла чи маргарину

  • 1 яйце

  • 1 скл. будь-якого повидла

  • 0,5 скл. цукру

  • 0,5 ч. ложки соди

  • щіпка солі

  • жир для змазування

Спробуйте також приготувати рогалики з повидлом.

Directions

  • До маргарину кімнатної температури додати яйце, цукор, збити міксером, додати соду, щіпку солі. Поступово підсипаючи борошно, замісити щільне тісто.
  • Відділити 1/3 частину і покласти на 30 хвилин в морозильник.
  • 2/3 тіста розкатати, викласти на змазане деко. На тісто викласти повидло, рівномірно розподілити по всій поверхні.
  • Дістати частину тіста з морозилки, натерти ї на крупній тертці і рівномірно розподілити поверх повидла.
  • Духовку нагріти до 180 градусів. Випікати корж 10-15 хв. до зарум’янення верхнього шару.
  • Дістати з духовки, розрізати на квадратики

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора