М’ясні страви на день народження | Гаряче святкове меню

М’ясні страви — обов’язковий елемент на день народження. Святкове меню, обов’язково повинне містити гарячі другі страви з м’яса. Тому, ми підготували рецепти на святковий стіл з фаршу, свинини, яловичини та курки. Знайдіть свої м’ясні чи рибні страви на свято, які можна приготувати в духовці і мультиварці. До речі, такі рецепти підійдуть і на Новий рік, і на Великдень та навіть на кожен день, їх можна подавати, а все, за рахунок легкого приготування.

Звісно, жодне день народження не обходиться без закусок та салатів, але гарячі другі страви теж, повинні бути присутні на святковому столі. Якщо ви зібралися святкувати дома, подумайте заздалегідь про святкове меню. Закусок не повинно бути надто багато, так як тоді, до м’ясних страв, справа може не дійти, оптимальним буде 3-4 закуски. Салатів теж багато не потрібно, приготуйте 3 варіанти, бажано різних, наприклад, овочевий, м’ясний та рибний. М’ясні страви, повинні супроводжуватися, хоча б одним гарніром, це може бути відварена або запечена картопля.

Гарячі м’ясні страви на святковий стіл

Гарячі м'ясні страви на святковий стіл

Класичні гарячі страви, здебільшого набридли, і хочеться приготувати щось смачненьке. Головне, почати приготування заздалегідь, щоб точно встигнути приготувати смачні страви на день народження. Тут знайдуться ситні страви з свинини, яловичини, фаршу та дієтичні з куркою, які можна подавати і для дітей. Але в такому випадку, кількість спецій та гостроти, варто зменшити. З нашими рецептами, скласти святкове меню, буде набагато швидше. Готуйте з нами і самі переконайтесь, що навіть з простих продуктів, можна приготувати вишукані та оригінальні страви на будь-яке свято.

Рекомендуємо, гарячі та холодні закуски на Новий рік.

Обов’язково, не забувайте про м’ясні та овочеві нарізки, які стануть окрасою свята. Також, потрібно врахувати, у якій період планується святкування, адже у зимовий період, буде з’їджено більша кількість гарячих страв. Тому і готувати доведеться більше. Проте, тут ви знайдете достатню кількість рецептів, щоб ситно наготувати велику кількість гостей вишуканими стравами.

1. Свинина в гострому соусі на святковий стіл

Свинина в гострому соусі

Подавати в гарячому вигляді, найкраще смакує з гострими закусками та консервацією, в якості гарніру підійде відварений рис або картопля. Спеції вказані для середньої гостроти страви, які можна збільшити або зменшити за бажанням. М’ясо можете і розрізати на невеличкі шматочки, але вже після приготування, щоб не пересушити його.

Ingredients

  • 1 кг свинини (ошийок)

  • 4 ст. л. соєвого соусу

  • 2 ст. л. перцевої пасти

  • 1 ч. л. солодкої паприки

  • 1 ч. л. меленого коріандру

  • 1 ч. л. імбиру (сушеного)

  • 2 ст. л. смаженого кунжуту

  • Сіль, перець, цукор

  • 1 ст. л. олії

Пропонуємо, м’ясні салати до святкового столу.

Directions

  • Свинину не до кінця розрізати на тонкі пластини.
  • Тепер змішуємо усі спеції, додаємо соєвий соус, перцеву пасту, сіль та цукор. Готовим маринадом заливаємо м’ясо, яке потрібно помістити у глибоку миску.
  • М’ясо перевертаємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40-60 хвилин.
  • Після чого розігріти з олією сковороду, викласти м’ясо розрізами донизу, смажимо під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин. Та 10 хвилин з іншої сторони.
  • До соусу що залишилось вливаємо 100 мл окропу і отриману суміш вливаємо до м’яса. Тушкуємо накривши кришкою ще 15 хвилин.

2. Курячі гомілки в медово-соєвому соусі

Курячі гомілки в медово-соєвому соусі

Запечені курячі гомілки, проста страва, як може здатися на перший погляд, але з оригінальним соусом, у вас вийде вишукана старва на будь-яке свято. Приготувати ви їх можете не лише в духовці, а й у мультиварці або на грилі, якщо дозволяє погода. В будь-якому випадку вийде смачна страва на святковий стіл. Для зручності, разом з ними можете запекти і картоплю для гарніру. Гомілки можна замінити стегенцями за потреби. Прикрасити можна розмарином або насінням кунжуту.

Ingredients

  • 1 кг курячих гомілок

  • 6 зубчиків часнику

  • 80 г меду

  • 50 мл води або бульйону

  • 1-2 ст. л. соєвого соусу

  • 2 ст. л. яблучного оцту

  • Сіль, перець

  • Олія для смаження

Дізнайтеся, що можна приготувати на день народження дитині.

Directions

  • Для початку солимо і перчимо гомілки, залишаємо їх на кілька хвилин.
  • Для соусу змішуємо мед, оцет і соєвий соус.
  • Розігріваємо сковорідку з олією, смажимо курку до золотистості з обох сторін.
  • Наприкінці додайте подрібнений часник, через 1 хвилину влийте бульйон і тушкуйте кілька хвилин, накривши кришкою.
  • Далі вливаємо соус і готуємо приблизно 5-7 хвилин до загустання соусу.

3. М’ясні кошики з грибами під сиром

М'ясні кошики з грибами під сиром

Такі кошики можна приготувати і в духовці, проте в мультиварці це буде набагато зручніше та швидше. Закускою цю страву важко назвати, проте, якщо помістити гнізда у корзинки, вийде повноцінна м’ясна закуска. Якщо у вас гриби досить маленькі, різати їх не потрібно, можна прикрасити ними кошики з м’яса. Можна готувати і з готового фаршу, але ні в якому разі не використовуйте заморожений. Помідори, повинні бути щільними, без зайвої рідини.

Ingredients

  • 0,5 кг свинини

  • 0,5 кг яловичини

  • 1 кг грибів

  • 3 цибулини

  • 3 помідори

  • 150 г сиру

  • 3-4 зубчики часнику

  • Сіль, перець, коріандр, паприка

  • Оливкова олія

Спробуйте, рецепти страв до святкового столу.

Приготування страви з фаршу

  • М’ясо з 2 цибулинами пропускаємо через м’ясорубку, додаємо сіль, перець і ретельно відбиваємо фарш.
  • Решту цибулі подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо гриби порізані гриби, сіль та коріандр.
  • Помідори нарізаємо і додаємо подрібнений часник, зелень, запавляємо олією.
  • Део застеляємо пергаментним папером і викладаємо кульки з фаршу, формуючи невеликій отвій у центрі,щоб утворилися кошички.
  • У заглибленя виладаємо начинку з грибів і запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Готові кошики посипаємо дрібно натертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин. Після цього, зверху викладаємо помідори з зеленню і ще через5-7 хвилин вимикаємо духовку.

4. Запіканка з картоплі й бекону в духовці

 Запіканка з картоплі  й бекону в духовці

Мабуть це виграшний рецепт, адже запіканка досить ситна і розрахована на велику кількість осіб.Замінити бекон ви можете будь-чим: курячим філе, свининою, яловичиною, індичкою, або приготувати дієтичнний варіант з грибами. Для соковитого смаку, додайте трішки овочів, наприклад, болгарський перець, баклажани, цукіні, помідори, тощо. Щоб така страва стала окрасою святкового столу, поріжте її на порційні шматочки і прикрасьте свіжою зеленню або кунжутом.

Ingredients

  • 7 шт. картоплі

  • 2 цибулини

  • 150 г копченого бекону

  • 150 г сметани

  • 150 г сиру

  • 1 яйце

  • Сіль, перець

Чудово смакуватимуть закарпатські страви: картопля по-селянськи з грибами.

Directions

  • Очищуємо картоплю, нарізаємо кільцями середньої товщини і варимо на пару ( так, щоб не розпалась).
  • Цибулю ріжемо півкільцями.
  • Бекон ріжемо на квадратики, обсмажуємо на сковороді, без олії, додаємо цибулю і готуємо до золотистості.
  • Натираєо сир і частину змішуємо з яйцем, сметаною, солимо і перчимо.
  • На дно форми викладаємо половину картоплі, зверху йде цибуля з беконом, далі – решта картоплі. Все це поливається сирним соусос і посипається тертим сиром.
  • Випікаємо 20 хвилин при температур 170-180 градусів.

5. Дієтичний рецепт тріски під соусом в духовці

Подавати в гарячому вигляді, посипавши зеленню та шматочками перцю. Соус може бути й інший, на ваш смак, чудово доповнить гірчичний або цибулевий. Але якщо страва не розрахована для дітей, приготуйте з нашим пікантним соуос, що точно сподобається усім гостям. Готувати краще з філе риби, тоді воно вийде ніжне, та й кісточок набагато менше. М’ясо риби дуже корисний та дієтичний продукт, тому не варто нехтувати рецеептами приготування рибних страв, які займуть почесне місце на святковому столі на день народження чи на Новий рік.

Ingredients

  • 200 г тріски

  • Перець чилі

  • 5 г часнику

  • Чебрець, розмарин,

  • Болгарський перець

  • Сіль, перець

  • Оливкова олія

Вам сподобаються, м’ясні страви по-закарпатськи.

як приготувати рибну страву запечену в духовці

  • Нарізаємо болгарський перець соломкою, чилі – кільцями, обсмажуємо його з часником та спеціями
  • Тріску солимо, перчимо і викладаємо до перців, готуємо 15 хвилин, поливаючи олією. Після чого, викладаємо рибу на тарілку
  • Олію збиваємо до утворення піни і поливаємо нею рибу.

6. Курка в сирному соусі в мультиварці

Курка в сирному соусі в мультиварці

Щоб приготувати таку страву швидко і не витрачати час, використайте куряче філе, але маринувати його доведеться довше, щоб не вийшло надто сухе. А соус, зробить його по-справжньому соковитим та ніжним. Доповнити курку під соусом можна грибами, перцем чи томатами на ваш вибір. Таким поєднанням ви точно не зіпсуєте святкову страву. Приготувати можна її і в духовці, а також, підмажити на сковороді, як вам зручно. Пам’ятайте, що страви на свята, можуть бути смачні та дієтичні.

Ingredients

  • 1 курка

  • 70 г сиру фета

  • 50 г твердого сиру

  • 100 г сметани

  • 10 г олії

  • 1 п зелені

  • Сіль, перець, куркума та карі

Спробуйте, дієтичні салати з курки.

Directions

  • Курку розрізаємо на окремі частини, натираємо спеціями, сілюю та перцем.
  • Куряче м’ясо, кладемо в мультиварку, обсмажуючи на оливковій олії 25 хв у режимі “випічка”.
  • Для соусу змішуємо 2 види сиру, сметану, зелень та спеції за смаком.
  • Готовим соусом заливаємо курку, акуратн перемішуємо і тушкуємо в режимі “молочна каша” до звукового сигналу.

Спробуйте ще, нові салати на день народження.

Теги: