Зефірно-маковий пляцок
На відміну від більшості рецептів пляцків, рецепт цього – простий. Якоюсь мірою його можна назвати і великим тортом. Тому можна не боятися і сміливо приступати до приготування. Пухкі, ніжні бісквітні коржі, зефір із делікатною кислинкою, маковий аромат – усе в поєднанні дає неперевершений результат.
Інгредієнти для пляцка
- Тсто:
6 яєць
2 склянки цукру
1 пакетик (18 грамів) розпушувача
2 склянки борошна
- Крем:
100 грамів маку
1 склянка молока
1 склянка цукру
300 грамів вершкового масла
0,5 кілограма маленького зефіру
- Шоколадна помадка:
1 столова ложка вершкового масла
3 столові ложки цукру
1 столова ложка какао
1 столова ложка молока
Можна ще приготувати пляцок «Вишиванка».
Як приготувати зефірний пляцок
- Печемо коржі для пляцка. Яйця розділити на білки і жовтки. Для білків узяти більшу миску – десь на 3 літри.
- Білки збивати до утворення густої піни. Поступово всипати цукор, продовжуючи збивати. Додати жовтки і ще збивати, поки цукор не розтане.
- Всипати борошно з розпушувачем і обережно вимішати ложкою.
- Квадратну чи прямокутну форму змастити вершковим маслом і посипати борошном. Вилити на неї третину тіста.
- Корж випікати при температурі 200 градусів протягом 10-12 хвилин. Так спекти і два інші коржі.
- Готуємо крем. Мак змолоти на кавомолці. Молоко закип’ятити і залити ним мак. Коли ця суміш охолоне, всипати цукор і додати м’яке масло. Збити, щоб утворилася пухка маса.
- Розділити її уявно на 3 частини. На перший корж викласти частину, прикрити другим коржем, знову крем, третій корж. Верх змастити рештою крему.
- На крем викладати половинки зефіру. Якщо він двоколірний – то у шаховому порядку.
- Приготувати помадку. Для цього її інгредієнти змішати і варити, поки повністю не розтане цукор.
- Вмочати ложку у помадку і «писати» зверху по зефіру.
Радимо також рецепт німецького макового сирника.
Розкажіть, будь ласка, у коментарях, чи сподобався вам рецепт зефірно-макового пляцка.