Запечена картопля у духовці | Рецепт зі спеціями vs овочами

Запечена картопля у духовці – чудова швидка та ситна страва, яка підійде для сімейної вечері. Сьогодні, ми пропонуємо 2 рецепти приготування: запечена картопля з овочами, грибами і ковбасками від “Галя Балувана” та класичний рецеп картоплі зі спеціями в пергаменті. Дізнайтеся, як запекти картоплю з мандариновими шкірками.

Щоб урізноманітнити домашнє меню нескладною і оригінальною їжею, можна запекти картоплю в духовці з ковбасками або іншими м’ясними виробами.  При правильному підході з простих інгредієнтів можна створити справжній кулінарний шедевр. Тому мерщій починайте готувати разом з нами!

Рецепти запеченої картоплі

Рецепти запеченої картоплі

При запіканні, картопля залишає більшу частину своїх корисних властивостей. Досить вдало смакує запечена картопля з овочами, готують її з болгарським чи гострим перцем, кабачками, цибулею, морквою, помідорами або навіть з грибами. Гарним поєднанням буде також і м’ясо, наприклад, з курятиною, фаршем, свининою або як в нашому випадку – соковитими ковбасками. При можливості, чудово смакуватиме запечена молода картопля з м’ясом або ковбасками. За смаком, страву з картоплі можна заправити сметаною або майонезом чи подати їх у вигляді соусу.

Молода картопля запечена в духовці з часником дуже ароматна, і готується набагато швидше звичайної, плюс її не потрібно варити. Вона вважається корисною та низькокалорійною, адже практично не містить крохмалю. Запечені овочі дуже корисні, адже в них зберігається достатня кількість вітамінів та інших корисних для організму людини речовин. Запечені овочі дуже корисні, адже в них зберігається достатня кількість вітамінів та інших корисних для організму людини речовин. Такі страви з картоплі не вимагають багато часу на приготування і особливих зусиль. При цьому вони виходять ароматними, смачними і смачними.

Картопля в духовці з овочами та ковбасками

Як смачно запекти картоплю? Печеня з картоплі, овочів та з ковбасками – це ситна, збалансована, а головне, – дуже швидка в приготуванні страва. Вона неймовірно смачна, ароматна і апетитна. До того ж, поєднується з усіма видами салатів, страв з овочів і соусами. Приготування такої страви займе у вас буквально 30 хвилин.

Запропонована в цьому рецепті печеня з картоплі, ковбасок і овочів з часником, стане відмінним варіантом простої та ситної страви на кожен день або на свято. Рецепт цією страви дуже легкий та смачний, тому ви можете вже сьогодні порадувати своїх близьких вишуканою і водночас швидкою стравою. А з нашим відео-рецептом, ви зможете зробити це, ще в кілька разів простіше та швидше. Адже тут, ви дізнаєтесь не лише всі тонкощі та поради, стосовно приготування, а й отримаєте масу позитиву та задоволення від перегляду. Переходьте та дізнаєтесь секретний інгредієнт, який додасть свій аромат та святковий настрій.

Щоб картопля рівномірно пропеклася, обирайте бульби одного сорту і, бажано, розміру. Особливо це важливо під час запікання цілою або з іншими продуктами.  Приварювати картоплю потрібно на маленькому вогні. У разі варіння на великому вогні верхній шар бульб розвалиться, а всередині вони залишаться сируватими. Таку страву можна спокійно подавати на обід, вечерю, або на святковий стіл у вигляді самостійної страви.

Ingredients

  • Ковбаски «Галя Балувана»

  • Картопля

  • Цибуля

  • Морква

  • Солодкий перець Капі

  • Печериці

  • Перець чилі

  • Вершкове масло

  • Зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля

  • Спеції: сіль, перець, куркума

  • Розмарин, тимьян

  • Оливкова олія

  • Мандарини (шкірка)

Directions

  • Для початку, злегка приварюю очищену картоплю, буквально 5 хвилин після закипання.
  • Тепер потрібно зробити заправку з вершкового масла та свіжої зелені. Нарізаю кріп, петрушку, додаю до вершкового масла (воно повинно бути кімнатної температури), туди ж відправляю подрібнений часник та тимьян. Все це розминаємо виделкою до однорідності.
  • Злегка відварену картоплю викладаємо на деко. Додаємо нарізаний солодкий перець Капі та моркву ( краще підійде маленька, ви можете використовувати будь-яку). Також, додаємо розрізану на 4 частини червону цибулю та очищені шампіньйони. Викладаємо шкірку мандаринів.
  • Заправляємо оливковою олією овочі та заливаємо її окремо в кожен грибочок, туди ж додаємо подрібнений часник.
  • Тепер нашу страву солимо, перчимо, додаємо спеції та кілька гілочок розмарину. Відправлямо наші овочі та гриби в духовку.
  • Окремо підсмажуємо до золотої скоринки сосиски від Галі Балуваної, додаючи гострий червоний перець.
  • Дістаємо з духовки наші овочі, не до кінця розрізаємо картоплю та вкладаємо у середину масло з зеленню.
  • Зверху на картоплю з овочами, викладаємо смажені сосиски та відправляємо на 5 хвилин у духовку (пароконвектомат).

Дуже вдало поєднується печена картопля в духовці із заправкою з масла, зелені та часнику. У нашому рецепті це петрушка, кріп, зелена цибуля та тмин для аромату, але ви можете використати й іншу за бажанням. Вершкове масло використовйте якісне не менше 82%. Перед готуванням заправки, масло потрібно залишити приблизно 30 хвилин при кімнатній температурі (щоб було зручно вимішувати). Завдяки заправці з вершкового масла та зелені, картопля виходить смачною та з легкою пікантністю. Адже при такому приготуванні картопля вбирає в себе смак масла, роблячи її ще більш соковитою та ситною. Також вершкове масло утворює апетитну хрустку скоринку.

Запечена картопля в пергаменті

Скільки ж рецептів приготування картоплі існує! ЇЇ і варять, і смажать, і тушкують, і запікають, і начиняють. І кожен раз картопля отримує новий смак. Але давайте приготуємо класичний та дуже швидкий варіант запеченої картоплі. Для приготування вам знадобиться мінімум продуктів: лише картопля та спеції. В результаті ви отримаєте набагато кориснішу запечену картоплю в духовці, ніж приготовану на сковороді. Ще одним плюсом є те, що не потрібно її чистити, адже запікається вона разом зі шкіркою, яка містить багато корисних речовин. Печена картопля без шкірки містить 77 ккал на 100 г, що дозволяє вживати її досить часто без шкоди для організму.

Рецепт, кількість складників у якому мінімальна, однак смак страви від цього зовсім не втрачає. Приготована у пергаменті картопля по-селянськи просочується ароматами пряних трав і виходить надзвичайно смачною та вишуканою — як для стриманої пісної вечері, так і для святкового столу. Для того, щоб урізноманітнити страву, можете посипати її тертим сиром та свіжою зеленню. Така страва слугуватиме чудовим доповненням до будь-яких салатів, м’яса або риби.

Ingredients

Спробуйте приготувати картоплю з сиром на гарнір. 

Directions

  • Картоплю варто обрати невеликого розміру, краще дрібнішу. Якщо картопля більша, можна порізати її на шматочки, але не чистити.
  • Часник почистити і дрібно порізати.
  • У великій мисці перемішати картоплю з часником, оливковою олією, меленим чорним перцем, розмарином, чебрецем і сіллю.
  • На деко покласти пергамент – так, щоб на одну частину викласти картоплю а іншою її прикрити.
  • Викласти картоплю зі спеціями і покласти гілочки розмарину і чебрецю, якщо використовується свіжі гілочки. Або ж посипати сушеними травами.
  • Поставити в розігріту до 200º духовку і пекти 45 хвилин.
  • Дістати з духовки, розірвати пергамент і повернути картоплю ще на 5-10 хвилин в духовку, щоб зарум’янилася.

Радимо також рецепт картоплі під часниковим соусом.

Головне в приготування картоплі по-селянськи, потрібно ретельно очистити бульбу від грунту та інших забруднень, якщо є чорні точки, обов’язково їх видалити. Додатково можна скористатися щіткою. Очищену картоплю потрібно просушити паперовим рушником, щоб позбутися вологи. Це сприятиме формуванню рум’яної скоринки зовні, а всередині картопля залишиться розсипчастою і соковитою. Щоб перевірити готовність картоплі запеченої, достатньо проколоти її зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Якщо зубочистка входить легко, ваша картопелька вже добре пропеклася, якщо ж просувається важко, то бульба ще сира всередині.

Така печена картопля може стати чудовим гарніром до смачної рибки домашнього посолу або рум’яного шашлику. Рецепт запікання картоплі в пергаменті дозволяє зберегти всі корисні властивості коренеплода, а використання трав та спеції додасть йому особливого смаку і аромату.

Коли ви наріжете плоди, промийте її у воді, щоб змити крохмаль, уникаючи тим самим часточок, які злиплися разом. Якщо ж нарізання забирає у вас багато часу, то покладіть уже нарізану картоплю в посудину з водою. Такий метод допоможе уникнути потемніння картоплі. Але не тримайте в такому вигляді картоплю надто довго, оскільки це вимиє всі цінні для нашого організму речовини. Картоплю можна легко запекти повністю, а можна нарізати її будь-яким способом. Це може бути соломка, як для фрі, кружечки, часточки, четвертинки. Важливо пам’ятати, що чим менші шматочки вашої картоплі, тим швидше вони приготуються. Тобто цілі картоплини точно потребують не менше ніж годину на приготування.

Якщо вам сподобався рецепт запеченої картоплі в пергаменті, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора