04.04.2016

Запечена картопля в пергаменті

Рецепт, кількість складників у якому мінімальна, однак смак страви від цього зовсім не втрачає. Приготована у пергаменті картопля просочується ароматами пряних трав і виходить надзвичайно смачною та вишуканою – як для стриманої пісної вечері, так і для святкового столу.

Інгредієнти

Спробуйте приготувати картоплю з сиром на гарнір. 

Приготування

  • Картоплю варто обрати невеликого розміру, краще дрібнішу. Якщо картопля більша, можна порізати її на шматочки, але не чистити.
  • Часник почистити і дрібно порізати.
  • У великій мисці перемішати картоплю з часником, оливковою олією, меленим чорним перцем, розмарином, чебрецем і сіллю.
  • На деко покласти пергамент – так, щоб на одну частину викласти картоплю а іншою її прикрити.
  • Викласти картоплю зі спеціями і покласти гілочки розмарину і чебрецю, якщо використовується свіжі гілочки. Або ж посипати сушеними травами.
  • Поставити в розігріту до 200º духовку і пекти 45 хвилин.
  • Дістати з духовки, розірвати пергамент і повернути картоплю ще на 5-10 хвилин в духовку, щоб зарум’янилася.

Радимо також рецепт картоплі під часниковим соусом.

Якщо вам сподобався рецепт запеченої картоплі в пергаменті, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.