Англійський гірчичний соус

Навряд чи існує більш вдалий рецепт універсального соусу до м’яса та овочів. Приготуйте гірчичний соус по-англійськи – і ви у цьому переконаєтеся. Ароматний, густий, у міру гострий, він смакуватиме і з буденними стравами, і доповнить святковий стіл, якщо його помістити у спеціальну соусницю. Зберігайте рецепт у закладки.

Інгредієнти для соусу

  • 2 ст. ложки гірчиці в порошку

  • 1 ст. ложка гірчиці в зернах

  • 200 мл густої сметани високої жирності

  • 2 цибулини

  • 150 мл білого вина

  • 1 лавровий листок

  • 2 ч. ложки цукру.

Спробуйте ще приготувати сирний “копчений” соус.

Як приготувати англійський гірчичний соус

  • Дрібно порізати цибулю, змішати її в каструльці з вином і цукром, покласти лавровий лист і поставити середній вогонь.
  • Варити на мінімальному вогні доти, доки обсяг вина не зменшиться вдвічі.
  • Додати гірчицю і сметану. Акуратно розмішайте до однорідності.
  • Подавати соус можна відразу, ще теплим або ж холодним, зберігаючи його в холодильнику не довше 48 годин.

Рекомендуємо також рецепт грецького соусу “Цацики”.

Якщо ви – любитель гострих приправ та пікантних соусів, якщо вам сподобався рецепт гірчичного соусу по-англійськи, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора