Англійський гірчичний соус
Навряд чи існує більш вдалий рецепт універсального соусу до м’яса та овочів. Приготуйте гірчичний соус по-англійськи – і ви у цьому переконаєтеся. Ароматний, густий, у міру гострий, він смакуватиме і з буденними стравами, і доповнить святковий стіл, якщо його помістити у спеціальну соусницю. Зберігайте рецепт у закладки.
Інгредієнти для соусу
2 ст. ложки гірчиці в порошку
1 ст. ложка гірчиці в зернах
200 мл густої сметани високої жирності
2 цибулини
150 мл білого вина
1 лавровий листок
2 ч. ложки цукру.
Спробуйте ще приготувати сирний “копчений” соус.
Як приготувати англійський гірчичний соус
- Дрібно порізати цибулю, змішати її в каструльці з вином і цукром, покласти лавровий лист і поставити середній вогонь.
- Варити на мінімальному вогні доти, доки обсяг вина не зменшиться вдвічі.
- Додати гірчицю і сметану. Акуратно розмішайте до однорідності.
- Подавати соус можна відразу, ще теплим або ж холодним, зберігаючи його в холодильнику не довше 48 годин.
Рекомендуємо також рецепт грецького соусу “Цацики”.
Якщо ви – любитель гострих приправ та пікантних соусів, якщо вам сподобався рецепт гірчичного соусу по-англійськи, будь ласка, напишіть про це у коментарях.