Простий цибулевий соус
Годі знайти соус настільки універсальний як цей – адже практично не існує страви, до якої б він не підходив: круп’яні гарніри, макарони, варена картопля чи картопля фрі. У будь-якій комбінації цибулевий соус виконує роль першої скрипки і змушує звучати усі продукти злагоджено і дуже смачно. Спробуйте приготувати і додати якусь приправу від себе – цілком імовірно, що вам вдасться створити свій соусний шедевр.
Інгредієнти для соусу
2 великі цибулини
50 г вершкового масла
200 г вершкового сиру
150 мл сметани
сіль, чорний мелений перець до смаку.
Рекомендуємо також рецепт французького цибулевого супу в горщиках.
Як приготувати цибулевий соус
- Розтопити вершкове масло у великій пательні на середньому вогні.
- Цибулю порізати півкільцями і покласти в пательню. Смажити на невеликому вогні близько 30 хвилин, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору, посолити до смаку.
- Зняти з вогню, трохи охолодити.
- У середній мисці змішати вершковий сир, сметану.
- Додати підсмажену та охолоджену цибулю. Посолити і поперчити.
- Викласти соус у глибоку мисочку або соусницю і подавати до столу.
Радимо також приготувати простий цибулевий пиріг.
Якщо вам сподобався рецепт простого цибулевого соусу, якщо ви давно готуєте подібний, але з дещо іншим складом спецій чи основних інгредієнтів, напишіть про це у коментарях.