Простий цибулевий соус

Годі знайти соус настільки універсальний як цей – адже практично не існує страви, до якої б він не підходив: круп’яні гарніри, макарони, варена картопля чи картопля фрі. У будь-якій комбінації цибулевий соус виконує роль першої скрипки і змушує звучати усі продукти злагоджено і дуже смачно. Спробуйте приготувати і додати якусь приправу від себе – цілком імовірно, що вам вдасться створити свій соусний шедевр.

Інгредієнти для соусу

Рекомендуємо також рецепт французького цибулевого супу в горщиках.

Як приготувати цибулевий соус

  • Розтопити вершкове масло у великій пательні на середньому вогні.
  • Цибулю порізати півкільцями і покласти в пательню. Смажити на невеликому вогні близько 30 хвилин, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору, посолити до смаку.
  • Зняти з вогню, трохи охолодити.
  • У середній мисці змішати вершковий сир, сметану.
  • Додати підсмажену та охолоджену цибулю. Посолити і поперчити.
  • Викласти соус у глибоку мисочку або соусницю і подавати до столу.

Радимо також приготувати простий цибулевий пиріг.

Якщо вам сподобався рецепт простого цибулевого соусу, якщо ви давно готуєте подібний, але з дещо іншим складом спецій чи основних інгредієнтів, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора