15.08.2015

Мариновані баклажани «Як гриби»

Завдяки своїй пружній структурі баклажани за смаком дуже нагадують гриби. Але лише за однієї умови: якщо правильно їх готувати. Тому уважно читайте рецепт «баклажанових грибочків» і беріться за роботу.


Баклажани готують кулінари всього світу. І в кожному куточку – свої секретики. Одні їх смажать кружечками, інші тушкують у поєднанні з іншими овочами, треті запікають або готують на грилі. Баклажани можна фарширувати, використовуючи різноманітні начинки з м’яса, грибів, овочів, круп. При цьому фарширувати можна цілком, видаляючи всю м’якоть, або частково – просто додати трохи начинки, зробивши невеликий розріз.

Баклажани активно використовують салатах та закусках (одна тільки баклажанна ікра чого варта!). Є й особливі рецепти приготування з цього овоча, наприклад, став популярним завдяки однойменному мультфільму рататуй або гострі баклажанні закуски.

А ще баклажан – благодатний овоч для консервування на зиму. І саме найбільш вдалі рецепти дозволяють розлучатися з улюбленим смаком весь рік. Пропонуємо вам один з таких.

Інгредієнти для маринованих баклажанів

Спробуйте ще приготувати салат з баклажанів зі смаком грибів.

Як приготувати мариновані баклажани «Як гриби»

  • У баклажанів видалити плодоніжку, якщо не дуже молоді, очистити від шкірки і порізати на шматочки завтовшки 1,5-2 сантиметри.
  • Баклажани посолити і залишити на деякий час, щоб підійшли соком. Цей сік злити, а баклажани добре промити під проточною холодною водою. Викласти на рушник чи паперову серветку, щоб підсохли.
  • Тепер баклажани потрібно обсмажити в олії: викладати на добре розігріту сковороду і обсмажувати з обох боків на немалому вогні. Не пересмажити! Важливо, щоб вони залишалися тверденькими.
  • Цибулю порізати півкільцями, а часник – на невеличкі шматочки.
  • Тепер треба у високу посудину викласти шарами баклажани і цибулю з часником.
  • На низ кладемо цибулю, тоді – шар баклажанів. Посипати часником, кропом. І так кілька разів.
  • Тепер овочі потрібно залити маринадом. Для його приготування у воду додати сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист та оцет. Закип’ятити й одразу ж залити баклажани.
  • Почекати 2-3 години, поки закуска охолоне, і заховати у холодильник.
  • Їсти страву можна не раніше, ніж через добу.

Радимо також рецепт закуски із баклажанів «Тещин язик».

Сподобався рецепт маринованих баклажанів зі смаком грибочків? Збережіть його в закладки та порекомендуйте друзям у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.