Закуска з баклажанів на зиму «Тещин язик»
Свою назву закуска отримала завдяки гострому смаку. Тож, любителі гострого, не ловіть гав, бо баклажанно-помідорний сезон скоро закінчиться.
Інгредієнти для страви
4 кілограми баклажанів
10 великих помідорів
10 болгарських перчин великого розміру
5 середніх головок часнику
пекучий перець – за смаком
1 склянка цукру
2 столові ложки солі (в маринад) + сіль для баклажанів
150 мілілітрів оцту
1 склянка соняшникової олії.
Можете також приготувати мариновані баклажани «Як гриби».
Як приготувати закуску з баклажанів
- Від помитих баклажанів відрізати плодоніжку і порізати їх кружальцями завтовшки 1 сантиметр. Посолити (близько 2 столових ложок солі) і почекати, поки витече сік. Тоді його злити, а самі баклажани промити чистою водою, щоб видалити гіркоту.
- Помідори ошпарити і зняти з них шкірку.
- Тепер помідори і перець і часник перекручуємо на м’ясорубку. Додати до них сіль, цукор, оцет та олію і цим маринадом залити баклажани.
- Тушкувати суміш півгодини, після чого викладати у стерильні півлітрові або літрові банки і закрутити.
- Винести у прохолодне місце.
Спробуйте також фаршировані баклажани.
Якщо вам сподобався рецепт закуски з баклажанів на зиму “Тещин язик”, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.