Пісний паштет із сушених грибів

Рецепт смачного пісного сніданку або легкого перекусу під час подорожі. Подавати можна як самостійну закуску або в якості намазки для канапок. Візьміть на озброєння – ароматний, ніжний на смак пісний паштет із сушених грибів не раз стане вам у нагоді.


Інгредієнти для паштету

1 склянка сушених грибів

пучок зелені

1 цибулина

оцет

сіль

цукор

оливкова олія.

 

Спробуйте ще приготувати яєчно-грибний паштет з волоськими горіхами. 

Як приготувати паштет

Для грибного паштету найкраще брати сушені білі гриби або маслюки. Підходять і гриби трубчастих сортів. З печериць також можна приготувати паштет але в процесі готування варто додавати бульйон, тому що паштет буде надто сухим.

Сушені гриби залити холодною водою і залишити мінімум на 2 години. Найкраще сушені гриби замочувати на ніч. Коли гриби стануть м’якими, відварити їх на середньому вогні.

Коли гриби зваряться, процідити їх, промити холодною водою та дати просохнути. Якщо буде зайва волога, то паштет буде рідкуватий.

На сковорідку влити невелику кількість олії і покласти гриби, смажити на маленькому вогні 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Зняти вогню, перекласти і глибоку посудину для схолодання.

Цибулю почистити, помити, дрібно порізати і покласти на сковорідку, в якій смажились гриби. Обсмажити цибулю до золотистого кольору і додати до грибів.

Цибулю з грибами гарно перемішати, додати цукор, оцет, сіль та за допомогою блендера перетерти до однорідної консистенції паштету.

Зелень помити, просушити від вологи і дрібно порізати. Додати подрібнену зелень до паштету і добре перемішати або ще раз змолоти у блендері.

Такий паштет можна закривати в банки на зиму. Для цього грибний паштет слід простерилізувати.

 

Рекомендуємо також рецепт квасолево-кунжутного паштету.

Якщо вам сподобався рецепт пісного паштету з сушених грибів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook19Print this pageEmail this to someone