Яєчно-грибний паштет з волоськими горіхами

Рецепт паштету, який за смаковими та поживними якостями нічим не поступається м’ясному. А легкістю, дієтичністю та ніжною консистенцією навіть виграє. Найкраще таку страву готувати звечора, адже час, проведений у холодильнику, йому тільки на користь. А вже зранку можна насолодитися смачним сніданком. Найкраще смакує на шматочку білого тоста і з філіжанкою кави.

Інгредієнти для паштету

Рекомендуємо також рецепт паштету з квасолі та горіхів.

Як приготувати паштет з яєць, горіхів та грибів

  • Яйця зварити на круто, остудити в холодній воді.
  • Цибулю та часник обсмажити на вершковому маслі.
  • Печериці помити, почистити, порізати дрібно та обсмажити на олії до повного випарування рідини, але не пересмажте, щоб не були надто пересушеними.
  • Почищені волоські горіхи змолоти у блендері або двічі пропустити через м’ясорубку.
  • До змелених горіхів у блендер додати порізані яйця порізані, підсмажену цибулю, печериці, часник, перець, сіль до смаку смаком і ретельно змолоти до однорідного пастоподібного стану.
  • Перекласти в контейнер з кришкою, поставити в холодильник мінімум 2-3 години. Дістати, намастити на скибочку хліба або крекер і подати.
  • Порада від ЇСТИ: Печериці можна замінити лісовими грибами, але перед обсмажуванням їх слід відварити у підсоленій воді, а тривалість обсмажування та тушкування збільшити. На етапі подрібнення у блендері або м’ясорубці до страви можна додати свіжу посічену зелень петрушки. Однак якщо до цієї пряної трави ви ставитесь «прохолодно» – не робіть цього, бо із зеленню виходить принципово інакший смак.

Спробуйте ще приготувати курячий паштет з печеними яблуками.

Сподобався рецепт яєчно-грибного паштету з волоськими горіхами? Готуєте подібний, але за іншою технологією? Розкажіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора