Рецепт борщової заправки з буряком — «ідеальний червоний борщ» на зиму

Перевірений рецепт борщової заправки, у якій найбільш вдало підібрані інгредієнти. Краще витратити кілька годин своєї літньої відпустки та закрутити консервацію з буряка для 10-ти борщів. Або й більше. Та зимою не мати клопоту. Інгрідієнти які знадобляться, знайдуться в кожної господині : капуста, буряк, морква, помідори +спеції.

Так, звісно, знавці скажуть, що правильний борщ повинен готуватися виключно зі свіжих продуктів та ще й умлівати у печі. Абсолютно правильно! Але що робити господиням, які працюють нарівні з чоловіками, та молодим мамам, яким угору ніколи глянути, не те що півдня чаклувати над каструлею?

Борщова заправка з буряком

Борщова заправка з буряком

До речі, приготувавши таку приправу ви врятуєте свій урожай, адже коренеплоди погано зберігаються в погребі тривалий час. Їх бажано різати соломкою, так смак зберігатиметься краще.

Для тих, хто не любить різкий запах оцту ми підготували рецепт без його вмісту. У випадку, коли вам не вистачатиме кислинки, можете додати дрібку лимонної кислоти. І не забудьте зняти шкірку з томатів, щоб під час прийому їжі вона не викликала дискомфорту. Для цього просто залийте їх на кілька секунд окропом.

Інгредієнти: овочі + спеції

Цікаво прочитати: 16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали

Приготування заправки з буряка для борщу

  • Усі овочі ретельно помити і почистити.
  • Помідори змолоти у блендері на пюре або пропустити через м’ясорубку. Помідори для борщової заправки з буряком
  • Цибулю дрібно посікти та підсмажити в невеликій кількості олії до прозорості. Смажена цибуля для борщової забравки
  • Усі подрібнені овочі скласти у простору каструлю, додати сіль, цукор, спеції, олію, перемішати і залишити на 1,5 години, щоб пустили сік. Як готувати заправку до борщу з буряком
  • Перемішати усю масу та поставити на середній вогонь.
  • Після закипання зменшити вогонь та варити 40 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Тим часом ретельно вимити та простерилізувати (наприклад, висушити в негарячій духовці) 0,5-літрові банки – приблизно 10 штук. Стерилізовані банки для борщової заправки
  • Готову заправку киплячою розкладати в теплі банки, одразу ж закручувати бляшаними кришками.
  • Перевернути догори дном та вкрити щільною тканиною. Так витримати до повного охолодження банок. Заправка для борщу з буряка на зиму

Хорошим варіантом буде додати до соусу свіжу зелень або духм’яні спеції. Не використовуйте йодовану сіль, вона не лише переб’є весь смак страви, а й зіпсує її. Якщо у вас нема свіжих помідорів, можете використати томатну пасту.

Як варити борщ із консервованої овочевої заправки

  • У підсолений м’ясний бульйон (3-4 літри) додати 4-5 порізаних картоплин.
  • Коли картопля буде майже готова, викласти в каструлю усю борщову приправу (0,5 л), перемішати, скуштувати додати сіль, цукор до смаку та варити до готовності.
  • За 5 хвилин до завершення, покласти перемелене сало з потовченим часником, спеції та зелень.
  • Вимкнути вогонь і дати «відпочити» 15 хв., щоб усі аромати змішалися. Подавати зі сметаною та пампушками.

Завдяки чималому вмісту солі, ви можете не хвилюватись за зберігання бурякової закрутки, і зменшити звичну вам її кількість під час приготування самої першої страви. Ви можете не обсмажувати овочі, так вони залишуть свій колір і збережуть свої поживні речовини.

Спробуйте ще приготувати справжній гуцульський борщ 

Сподобався рецепт консервованої овочевої заправки для борщу на зиму? Тоді напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора