Справжній гуцульський борщ
Кажуть, скільки господинь – стільки рецептів борщу, і кожної він найкращий. Спробуйте приготувати такий борщик, який готують гуцули – червоний, наваристий, густий. Сма-ко-та!
Інгредієнти для борщу
500 г картоплі
500 г свіжої капусти
300 г буряків
по жмені сушених грибів та квасолі
по 1 морквині та цибулині
шматок кореня петрушки
по 1 ст. ложці жиру і томату-пюре
1 ч. ложка оцту
0,5 ч. ложки цукру
чорний перець, сіль, сметана
по 800 г води та грибного відвару
Рекомендуємо також приготувати український червоний борщ у мультиварці.
Як приготувати справжній гуцульський борщ
- Капусту пошаткувати. Моркву, петрушку (корінь) та цибулю нарізати соломкою і пасерувати.
- Сушені гриби зварити, нарізати соломкою. Попередньо перебрану й замочену квасолю зварити до готовності.
- У киплячу воду покласти начищену і порізану кубиками картоплю, потім капусту й варити 15–20 хв.
- Потім додати нарізані гриби разом з відваром, варену квасолю, тушковані з томатом, цукром та оцтом буряки, пасеровані моркву, цибулю і петрушку, розведене у воді або бульйоні пасероване борошно, заправити сіллю, чорним меленим перцем і варити протягом 5–7 хв.
- Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем влити сметани і додати трохи шкварок.
Пропонуємо вам, переглянути відео-рецепт, смачного, справжнього українського борщу, який ми готували на природі. Переконайтесь самі, що готувати таким способом, значно краще і смачніше, особливо в колі друзів.
Прочитайте також 16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали!
Якщо ви любите українську національну кухню і не боїтеся експериментувати, якщо вам сподобався рецепт справжнього гуцульського борщу, будь ласка, напишіть про це в коментарях.