Ніжний паштет із курячої печінки

Рецепт ніжного курячого паштету, який у поєднанні зі скибкою свіжого хліба або багета може слугувати смачним, поживним сніданком. Приготувавши заздалегідь, його можна брати з собою в похід, у якості корисного перекусу на роботу чи навчання.


Інгредієнти для паштету

500 грамів курячої печінки

200 грамів сметани

2 столові ложки вершкового масла

2 цибулини

2 зубці часнику

1 чайна ложка меленого коріандру

мускатний горіх

мелений чорний перець

зелень за смаком

сіль.

 

Спробуйте ще приготувати печінковий паштет у торбинці.

Як приготувати паштет

Печінку промити під проточною водою, очистити від плівочок і порізати невеличкими шматочками.

Зубці часнику почистити та подрібнити.

Цибулю почистити, помити і дрібно порізати.

В сковорідку покласти вершкове масло і поставити на помірний вогонь. Коли масло розтопиться, покласти подрібнену цибулю і часник, смажити, постійно помішуючи, 1-2 хв.

До цибулі з часником додати шматочки печінки, перемішати і тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин, час від часу помішуючи.

Печінку посолити, поперчити, додати мускатний горіх, коріандр і сметану, добре перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.

Зняти з плити і збити все за допомогою блендера до однорідної маси або перекрутити у м’ясорубці.

Викласти пюре у прямокутну або квадратну формочку, накрити харчовою плівкою або фольгою і поставити в холодильник на декілька годин.

 

Рекомендуємо також рецепт курячого паштету з печеними яблуками.

Якщо вам сподобався рецепт ніжного паштету з курячої печінки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone