Печінковий паштет у торбинці

Особливість цього паштету в тому, що він не запікається, а вариться у звичайній прозорій поліетиленовій торбинці або ж у пакеті для запікання. За цим рецептом паштет виходить ніжний, м’який, дієтичний, чудово ріжеться і тримає форму. І святковий стіл достойно прикрасить, і на щодень чудовий варіант, до канапки на сніданок чи в шкільний тормозок.

Інгредієнти для паштету

Рекомендуємо також рецепт класичного печінкового паштету.

Як приготувати печінковий паштет у торбинці

  • Печінку добре вимити, обсушити, очистити від плівочок.
  • Цибулю почистити, порізати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Покласти в пательню вершкове масло, дати йому розтанути, перемішати з цибулею і одразу ж зняти з вогню. Охолодити.
  • Печінку і пасеровану цибулю пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
  • До отриманої суміші додати яйця, манку, посолити, поперчити, ретельно вимішати. Вийде досить рідка маса.
  • Черпаком викласти печінкову масу в поліетиленову торбинку або пакет для запікання (для зручності помістити торбинку в глибоку посудину). Залишити трохи вільного місця в пакеті, бо під час варіння паштет збільшиться в об’ємі. Зав’язати пакет на вузлик та покласти його в іще один. Його також міцно закрити.
  • Велику каструлю наповнити холодною водою, покласти в неї торбинку з паштетом. Поставити на вогонь і дати закипіти на середньому вогні. Накрити кришкою, залишивши отвір для виходу пари, зменшити вогонь до мінімуму, щоб вода не кипіла, а тільки мліла.
  • Варити півтори години. Щопівгодини перевертати пакет із паштетом, щоб проварився рівномірно.
  • Готовий торбинку з паштетом дістати з каструлі і, не знімаючи пакету, схолодити.
  • Повністю охолоджений (у холодильнику) паштет звільнити від торбинки, порізати на скибочки.

Приготуйте ще печінковий торт з грибами.

Сподобалося готувати печінковий паштет у торбинці? Порекомендуйте цей рецепт друзям у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора