Курячий паштет з печеними яблуками

Рецепт ніжного паштету з білого курячого м’яса та печених кисленьких яблук виходить надзвичайно ніжним та оригінальним на смак. На шматочку чорного чи білого хліба такий паштет – ідеальна страва  для сніданку чи офісного перекусу. Зі складом інгредієнтів можна експериментувати – наприклад, додати туди підсмажене соняшникове насіння або горішки.

Інгредієнти для паштету

  • 1 куряча грудинка

  • 4 кисло-солодкі яблука

  • 20 г вершкового масла для смаження

  • 2 зубці часнику

  • сіль, чорний мелений перець до смаку

Радимо також приготувати класичний паштет із печінки.

Як приготувати паштет з курячої грудинки з яблуками

  • Яблука цілими запекти в духовці (або в мікрохвильовці), попередньо проколовши їх зубочисткою в різних місцях. Охолодити, відділити м’якоть, зняти шкірку.
  • Розтопити в пательні вершкове масло, покласти порізаний часник і трішки підсмажити (не більше 1 хвилини).
  • Курячу грудку порізати на шматочки і підсмажити на вершковому маслі з часником до готовності.
  • Підсмажене куряче м’ясо покласти в блендер, додати м’якоть яблука і змолоти до однорідного стану. Можна скористатися м’ясорубкою.
  • Додати сіль, перець, ще раз добре вимішати і поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.
  • Готовий курячо-яблучний паштет намастити на підсмажені тости, прикрасити гілочкою зелені або посипати кунжутом.
  • ПОРАДА: перед змалюванням у блендері до паштету можна додати жменю подрібнених ядер волоських горіхів та кілька подрібнених листочків м’яти, це додасть більш пікантного смаку.

Рекомендуємо також рецепт паштету з квасолі та кунжуту.

Як вам рецепт курячого паштету з печеними яблуками? Якщо сподобався або маєте до нього якісь зауваження – висловіть це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора