Курячий паштет з печеними яблуками

Рецепт ніжного паштету з білого курячого м’яса та печених кисленьких яблук виходить надзвичайно ніжним та оригінальним на смак. На шматочку чорного чи білого хліба такий паштет – ідеальна страва для сніданку чи офісного перекусу. Зі складом інгредієнтів можна експериментувати – наприклад, додати туди підсмажене соняшникове насіння або горішки.
Інгредієнти для паштету
1 куряча грудинка
4 кисло-солодкі яблука
20 г вершкового масла для смаження
2 зубці часнику
сіль, чорний мелений перець до смаку
Радимо також приготувати класичний паштет із печінки.
Як приготувати паштет з курячої грудинки з яблуками
- Яблука цілими запекти в духовці (або в мікрохвильовці), попередньо проколовши їх зубочисткою в різних місцях. Охолодити, відділити м’якоть, зняти шкірку.
- Розтопити в пательні вершкове масло, покласти порізаний часник і трішки підсмажити (не більше 1 хвилини).
- Курячу грудку порізати на шматочки і підсмажити на вершковому маслі з часником до готовності.
- Підсмажене куряче м’ясо покласти в блендер, додати м’якоть яблука і змолоти до однорідного стану. Можна скористатися м’ясорубкою.
- Додати сіль, перець, ще раз добре вимішати і поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- Готовий курячо-яблучний паштет намастити на підсмажені тости, прикрасити гілочкою зелені або посипати кунжутом.
- ПОРАДА: перед змалюванням у блендері до паштету можна додати жменю подрібнених ядер волоських горіхів та кілька подрібнених листочків м’яти, це додасть більш пікантного смаку.
Рекомендуємо також рецепт паштету з квасолі та кунжуту.
Як вам рецепт курячого паштету з печеними яблуками? Якщо сподобався або маєте до нього якісь зауваження – висловіть це у коментарях.