Ікра кабачкова на зиму — рецепт консервації з кабачками

Як приготувати ікру кабачкову на зиму? Пропоную рецепт консервації з кабачками.в домашніх умовах. Вам потрібно лише кілька інгрідієнтів, які точно знайдете у себе вдома: кабачки, цибуля, морква, сіль, цукор, оцет, олія.

Рецептів цієї страви безліч – не дивно, що господині не знають, на якому зупинитися. Тож радимо цей рецепт. Гарантуємо, що, витративши зовсім небагато часу і скориставшись доступними продуктами, ви отримаєте результат, про який не пошкодуєте.

Як приготувати кабачкову ікру

Найкращий варіант збергти кабачок — приготувати з нього ікру. Це смачна закуска, яку люблять майже всі, тому ми поділимось рецептом та кількома порадами її приготування. Неодмінно записуйте і готуйте за нашим рецептом таку смакоту, адже сезон в самому розпалі. До речі, ця страва вважається низькокалорійною, тому можете їсти і худнути. Подавати краще до м’яса, макарон або можна просто їсти намастивши на хліб.

Інгредієнти для ікри

  • 3 кілограми молодих кабачків

  • 1,5 кілограма моркви

  • 1 кілограм цибулі

  • 2,5 столові ложки солі

  • 4  столові ложки цукру

  • 100 мілілітрів оцту

  • соняшникова олія для смаження

  • 0,5 літра томатного соусу

  • мелений чорний перець

  • вода.

Можете ще приготувати кетчуп із кабачків.

Як приготувати кабачкову ікру на зиму

  • Кабачки порізати кубиками. Молоді кабачки чистити і виймати з них серцевину не потрібно. Моркву порізати кружальцями, а цибулю – соломкою.
  • Усі овочі невеликими порціями обсмажити у соняшниковій олії. Олії слід наливати на сковороду мінімальну кількість, аби майбутня ікра не була надто жирною.
  • Коли овочі охолонуть, перекрутити їх через м’ясорубку з дрібною решіткою. Можна скористатись блендером.
  • Суміш викласти у посудину з антипригарним покриттям, додати сіль, цукор, оцет, близько 2 склянок води і тушкувати, помішуючи, близько години.
  • В ікру влити томатний соус, поперчити і ще тушкувати півгодини. Якщо суміш надто густа, долити ще трохи води.
  • Гарячою ікру розливати у стерильні банки, закатати кришками та закутати в теплу тканину до повного вистигання.

Неодмінно записуйте і готуйте за нашим рецептом таку смакоту, адже сезон в самому розпалі.Подавати можна до м’яса,
Кабачки краще обирати жовті, якщо у вас вони зелені, зніміть з них шкірку, навіть якщо вони молоді, щоб отримати приємний колір закрутки. Але краще обирати досить зрілі овочі, в них більш насичений смак. Якщо томатний соус достатньо кислий, оцет можете не додавати.

А щоб пришвидшити весь процес приготування, пропустіть всі сирі інгрідієнти через м’ясорубку, і тоді ставте тушкуватись на середньому вогні, накривши кришкою, так як ікра буде бризкатися, і може вас обпекти. Якщо ви не хочете однорідної маси, можете пропустити етап збивання блендером.

Овочі мають бути свіжими. Якщо ви любитель гостренького, можете взяти один стручок перцю чилі, але видаливши з нього насіння, тоді ваша овочева ікра набуде пікантності. Банки обов’язково мають бути стерильними. Після закрутки, переверніть їх та вкрийте, залиште так на добу, після чого зберігайте в прохолодному місці.

Спробуйте також рецепт кабачкових оладок із сиром.

Якщо вам сподобався рецепт кабачкової ікри на зиму та якщо ви маєте власні рекомендації до способу приготування, будь ласка поділіться ними у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора