Кабачкові оладки з сиром та часником
Кабачки – настільки універсальний літній овоч, що з нього можна приготувати абсолютно все – від рагу до запіканки. Одних тільки кабачкових оладок існує кілька видів. Для одних кабачок треться на найдрібнішу тертку, як на деруни, для інших ріжеться кубиками.
Ми ж цього разу скористаємося крупною терткою і додамо до кабачкового тіста твердий сир і подрібнений часник. Чи варто переконувати, наскільки це вдале поєднання? Давайте просто приготуємо!
Інгредієнти для оладок з кабачків
Рекомендуємо також рецепт кабачкових оладок з курячим м’ясом.
Як приготувати кабачкові оладки
- Кабачки помити, зрізати плодоніжки, натерти на крупній тертці
- Додати яйця і добре перемішати.
- Сир потерти на крупній тертці. Часник почистити і дрібно посікти ножем або пропустити через прес.
- Зелень посікти якомога дрібніше.
- Додати до кабачкової маси натертий сир, зелень і подрібнений часник, всипати борошно, перець за смаком, перемішати.
- Посолити тісто на оладки перед самим смаженням.
- Добре розігріти пательню, влити достатньо рафінованої олії.
- Викладати кабачкове тісто столовою ложкою.
- Смажити до рум’яної скоринки з обох боків.
- Подавати зі сметаною або соусом «Тартар», прикрасивши гілочками зелені.
Спробуйте також приготувати закусочний кабачковий торт з м’ясною начинкою.