Баранина запечена з овочами | Святкова страва в пароконвектоматі
Баранина запечена з овочами — найкраще поєднання. Святкова страва, сьогодні готуватиметься в пароконвектоматі, проте ви можете це зробити і в духовці. Дізнайтеся, як смачно приготувати м’ясо з картоплею, цибулею, грибами в пиві на сковороді. Для зручності, пропонуємо рецепт з відео. Тут ви знайдете відповідь на питання: “Як приготувати баранину без запаху?”.
Якщо ви ще не куштували баранину з овочами, пропонуємо мерщій виправити ситуацію. Адже це не лише смачно а й корисно. Не дивлячись на високу калорійність м’яса, баранина вважається дієтичним продуктом, так як містить в 1,5 рази менше жиру ніж свинина. До того, вона багата на вітаміни, мікроелементи та не містить холестерину, а навпаки, допомагає виводити його з організму.
Як приготувати баранину в духовці
Запечене м’ясо, краще смакує ніж тушковане чи смажене, так як воно виходить не жирне, з хрусткою скоринкою, а овочі залишаються цілими та підрум’яненими. Овочі та м’ясо підкреслюють смак один одного, що в кінцевому результаті виходить насичена та ароматна страва в духовці.
Сьогодні, ми підготували покроковий рецепт з відео, запеченої баранини з соковитими овочами в пароконвектоматі, але якщо у вас не знайдеться такого приладу, ви з легкістю можете приготувати цю страву в духовці. А ще, дізнайтеся секретний компонент, який додасть неймовірного аромату вашій страві.
Баранини з овочами, вистачить, щоб нагодувати всю родину або друзів, і повірте, голодним ніхто не залишиться. Тому, це чудовий варіант для святкової, новорічної страви. Можна подавати як основну страву, адже там є практично все: гриби, картопля, м’ясо та інші овочі. Готуйте разом з нами, і залишитесь задоволені!
Ingredients
М’ясо (баранина)
Морква
Цибуля
Буряк
Гарбуз
Гриби
Помідори чері
Солодкий перець
Відварена каропля
Пиво
Борошно
Спеції: чорний перець, куркума, паприка
Оливкова олія
Зелень
Сіль за смаком.
Спробуйте, традиційний узбецький плов з бараниною.
Як приготувати баранину в духовці:
- Всі овочі нарізаємо грубими шматками, гриби — навпіл. Все це викладаємо на деко.
- Очищуємо гарбуз, нарізаємо його як і решту овочів, відправляємо в деко разом з помідорами. Поливаємо олією, додаємо спеції та ретельно перемішуємо все руками.
- Беремо великі шматки баранини, обкачуємо в борошні та смажимо до золотистості по 3-4 хв з обох боків.
- М’ясо викладаю зверху на овочі, щедро поливаємо пивом, за потреби солимо і відправляємо у пароконвектомат до готовності баранини.
- Після чого, викладаємо цілу, не до кінця відварену картоплю і готуємо в духовці ще 15 хвилин.
- Готову страву посипаємо свіжою зеленню.
Пропонуємо, гороховий суп з м’ясом і ребрами.
Для приготування страви можна використовувати будь-який жаростійкий посуд та форму для запікання. Загалом, з одним тільки пароконвектоматом можна: випікати, смажити, тушкувати, томити, варити на пару, і не тільки. Таким чином, використовуючи пароконвектомат, можна не тільки готувати смачні страви, а й економити місце на кухні.
Магазин «Кухарт» із задоволенням надає все необхідне обладнання для приготування страв в пароконвектоматі та пароконвекційних печах. Доставка буде здійснена в короткі терміни в будь-який куточок країни. До товару додається гарантія і якісна технічна підтримка від професіоналів магазину.
Як приготувати баранину без запаху?
Перед приготуванням, з м’яса, потрібно видалити плівку та весь жир, який і надає йому неприємний специфічний запах. Якщо придбати молоде м’ясо ягня,у вас не виникне проблем із запахом. В іншому випадку, постає питання: “як приготувати баранину без запаху?”. Для цього, можна вимочити її у молоці або кефірі, потім натерти спеціями. Далі, зробіть невеликі надрізи і помістіть туди пластинки часнику з розмарином або чебрецем, загорніть у фольгу і залишіть на 1-2 години маринуватись. Після чого, наше м’ясо готове до запікання або тушкування.
Або скористуйтеся іншим способом. Вимочити м’ясо можна у воді, додати солі, гострої аджики, гірчиці, часнику, духмяного перцю, перемішати та залишити на 3 години. Після чого, промити під проточною водою.
Пропонуємо приготувати, смачні котлети в пароконвектоматі.
Баранину спочатку потрібно обсмажити в борошні на сковороді, щоб вона не втратила свій сік та вийшла з хрусткою скоринкою. Ви можете порізати м’ясо на середні шматки, але тоді є можливість пересушити його, тому краще порізати вже після приготування. Особливого смаку додасть перець чилі або часник. З овочами ви можете експериментувати, використовуючи щоразу інші, сезонні продукти.
Пропонуємо, топ 4 страви в пароконвектоматі.