08.12.2015

Пісний плов з грибами

Любителям грибів цей плов смакуватиме ще краще, ніж з м’ясом! Тож у піст та після його закінчення матимете улюблену рисово-грибну страву. Технологія приготування загалом мало відрізняється від класичного плову. Та все ж рецепт простіший та й часу вимагає менше.

Інгредієнти для грибного плову

Рекомендуємо також рецепт традиційного узбецького плову.

Як приготувати пісний плов з грибами

  • Гриби добре вимити, перебрати. Порізати навпіл або на чотири частини.
  • Рис ретельно промити до тих пір, поки вода не стане зовсім прозорою.
  • Цибулю порізати півкільцями, моркву соломкою.
  • У глибокій пательні або каструлі з товстим дном розігріти олію, покласти цибулю, підсмажити до прозорості. Додати моркву, смажити 5-10 хв. та додати порізані гриби і смажити на середньому вогні, періодично помішуючи, до повного випарування рідини.
  • Покласти в пательню промитий рис, посолити, додати спеції, увіткнути розрізані вздовж зубці часнику і залити гарячою водою так, щоб вона покривала поверхню рису на 1-2 пальці.
  • Накрити плов кришкою та тушувати на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Перемішати, додати сушену або свіжу зелень, знову накрити кришкою і залишити на 10-15 хв., щоб плов «умлів».
  • Готовий плов розкласти у тарілки і подати до столу.
  • Порада від ЇСТИ: щоб плов приготувався швидше, промитий рис потрібно заздалегідь залити чистою холодною водою і дати постояти 30-60 хвилин.

Спробуйте ще приготувати плов з курятиною у мультиварці.

Вам посмакував рецепт пісного плову з грибами? Вважаєте, у страві були б доцільніші інші інгредієнти чи спеції? Напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.