Пісні страви швидкого приготування | Смачні та корисні рецепти

Пісні страви швидкого приготування, можуть бути одночасно: ситними, поживними та легкими в готуванні. Тому, пропонуємо смачні та корисні рецепти, які підійдуть на день народження, святкову чи сімейну вечерю, або просто, кожен день. Спробуйте пісні страви з картоплі, рису, риби, з грибами та квасолею. А також, приготуйте вишукану випічку української кухні з груш та горіхів.

Хто сказав, що пісне меню не смачне та одноманітне? Скільки різних вишуканих страв можна приготувати з овочів, фруктів, грибів, бобових, а іноді й риби. Період посту, змушує шукати різноманітне пісне, проте ситне меню, які рецепти з фото обрати для дітей, для здорового харчування, на вечерю, обід, і вагалі, на кожен день. Ми поділимось рецептами смачних страв, які підійдуть у Великодній піст, чи навіть на святвечір.

Як приготувати пісні страви на кожен день

Такий пісний раціон, не лише принесе духовну користь, а й позитивно позначиться на вашому здоров’ї, а ще допоможе скинути кілька зайвих кілограмів, чим не плюс такого харчування в піст? З нашими рецептами, ви зможете урізноманітнити своє меню на святвечір, у Великий піст, або просто приготувати щось нове на кожен день.

Спаржева квасоля по-корейськи

Спаржева квасоля по-корейськи

Таким маринадом, можна заправляти навіть звичайну моркву по-корейськи. Квасолю після варіння, рекомендується одразу відправляти в холодну воду, щоб вона не стала болотного та неапетитного кольору, а втримала яскравий зелений відтінок.

Найкраще смакуватиме така закуска на 2 день, готувати можна одразу кілька порцій, адже вона чудово зберігається в холодильнику, та ідеально підійде як пісна страва на день народження чи просто на вечерю.

Ingredients

  • 500 г. спаржевої квасолі

  • 3 шт. моркви

  • 5-6 зубчиків часснику

  • 3 ст. л. рисового оцту

  • 1, 5 ст. л. цукру

  • 1 ст. л. солі

  • 0,5 ч. л. чорного перцю

  • 1 ч. л. меленого коріандру

  • перець чилі — на кінчику ножа

  • 50 мл. олії

  • 2 ст. л. кунжуту

Приготуйте закуску “Гарбуз по-корейськи”.

Directions

  • Спаржеву квасолю кидаємо в киплячу воду та варим 5 хвилин.
  • Зляти рідину та зилити крижаною водою.
  • Моркву натерти на тертці “по-корейськи”. З’єднати з квасолею
  • Вичавити туди ж часник.
  • Розігріваємо на сковорідці олію, додаємо спеції та насіння кунжуту. Зачекати 10 секунд і вимкнути вогонь (цього цілком вистачить).
  • Вилити цю заправку в миску з овочами. Додати сіль, цукор, оцет. Ретельно перемішати.
  • Відправити на добу в холодильник. Смачного!

Пісне рагу з картоплі та грибів у горщиках

Пісне рагу з картоплі та грибів

Прості пісні страви з картоплі готувати не складно, головне бажання та правильний рецепт. В другому ми вам допоможемо, приготуйте ситну страву української кухні на святкову вечерю за нашим рецептом.

Гриби підійдуть не лише сушені, а й свіжі або заморожені. Можна взяти печериці, але краще все таки лісові: білі, польські, підберезники, лисички, тощо.

Ingredients

  • 300 г. сушених грибів

  • 700 г. картоплі

  • 1 велика морквина

  • 1 цибулина

  • часник, сіль, перець за смаком

  • олія

  • вода

Спробуйте, рецепт картоплі в пергаменті.

Приготування рагу з сушених грибів

  • Гриби залишити на 2 години, заливши холодною водою. Потім вкинути в киплячу воду та варити 15 хвилин.
  • Моркву нарізати кільцями, цибулю – півкільцями.
  • На олії підсмажити гриби, вкинути цибулю з морквою та перемішати.
  • Додати дрібно нарізаний часник, посолити, поперчити. Смажити до готовності овочів.
  • Картоплю почистити, порізати вздовж на 4 частини і викласти в глиняний горщик.
  • Додати сіль, перець, засмажку і перемішати.
  • Влити трішки води, накрити кришкою та відправити у духовку при 190ºС на годину.

Гриби фаршировані рисом у духовці

Смачні, поживні, а головне ситні страви з рису – чудовий варіант для пісного меню на швидку руку. Для тих, хто дотримується посту, гриби незамінні в раціоні, які легко можуть замінити м’ясо.

Для швидкого приготування, краще взяти якомога більші печериці, але щоб капелюшки не були надто відкриті, інакше випаде вся начинка. За бажанням, можна додати дрібно натерту моркву. Для вишуканого та хрумкого смаку, посипте сухарями перед запіканням. Прикрасити готову страву можна порізаною, свіжою зеленню.

Інгредієнти для фаршированих шампіньйонів

  • 50 г. рису

  • 600 г. печериць

  • 1 цибулина

  • сіль, перець за смаком

  • олія

Пропонуємо, печериці фаршировані горіхами.

Приготування страви в духовці

  • Рис відваріть у підсоленій воді, протягом 30 хвилин. Потім, промити у холодній воді.
  • За допомогою ножа вирізати ніжки, а капелюшки викласти на змащене олією деко
  • Цибулю дрібно нарізати, й обсмажувати 2 хвилини на середньому вогні. Грибні ніжки порізати і відправити до цибулі. Смажити до золотистого кольору.
  • Туди ж, додати відварений рис, сіль, перець, ретельно перемішати.
  • Готовою засмажкою, щільно начинити капелюшки грибів та відправити у духовку на 20 хвилин, при 190ºС.

Лосось по-тайськи

Лосось по-тайськи

В певні дні посту, дозволяється вживання риби, тому спробуйте вишуканий рецепт лосося під тайським соусом. Найкраще буде, якщо залити рибу соусом, та залишити на ніч, маринуватися, тоді він вийде соковитим, пікантним, з вишуканим ароматом.

Подавати в гарячому вигляді, посипавши зеленою цибулею, з овочевим гарніром. Цей соус можна використовувати до багатьох видів риби, і навіть до м’яса, адже він універсальний, з пікантними нотками.

Ingredients

  • 6 шт. філе лосося

  • сіль

  • 120 г. гостро-солодкого тайського соусу

  • 3 ст. л. зеленої нарізаної цибулі

  • олія

  • Для тайського соусу:

    100 г. рідкого меду

  • 50 мл. води

  • 2 ст. л. оцту

  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

  • 1 зубчик часнику

  • 1 ч. л. солі

  • 0,5 ч. л. перцю чилі

Пропонуємо ще, рецепт скумбрії соленої в домашніх умовах.

Directions

  • У глибоку форму для випічки, викласти в ряд філе лосося, посипати сіллю та полити олією.
  • В маленькій каструлі змішайте всі інгредієнти для соусу, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть його до загустання( приблизно 10 хвилин). Перелийте в банку, охолодіть.
  • Змастіть соусом кожен шматочок риби зі всіх сторін, за допомогою пензлика.
  • Накрийте форму харчовою плівкою, та залиште маринуватись на годину.
  • Духовку розігрійте до 200 градусів, деко застеліть пергаментом та змастіть олією.
  • Викладіть рибу на деко, шкіркою вниз. Полийте соусом та випікайе 7-8 хвилин. Дістаньте лосось, знову змастіть соусом, та відправте знову у духовку на 5 хвилин.

Пісна випічка з груш

Пісна випічка з груш

Грушевий пісний пиріг української кухні, прикрасить будь-який святковий стіл на день народження, або сімейну вечерю. Груші замінити можна яблуками. Для кислинки, додайте в рідке тісто цедру одного лимона. Готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, глазур’ю, або полити карамеллю, а ще викласти на готову випічку шматочки волоських горіхів.

Інгредієнти для пісного пирога

  • 1 скл. цукру

  • 1 скл. води

  • 2 ст. л. меду

  • 1 ч. л. соди

  • 1 ч. л. лимонної кислоти

  • 1/4 склянки горіхів ( подрібнених до стану борошна)

  • 0,5 склянки олії,

  • 1,5-2 склянки борошна,

  • 3-4 шт. груші

  • дрібка кориці або коріандру

Рекомендуємо, рецепт пісного фруктового торта.

приготування страви з солодкого тіста

  • Цукор змішати з водою, додати трохи олії, підігріти та додати мед. Розмішати до розчинення.
  • Додати соду, лимонну кислоту, горіхи та борошно. Вимішати тісто ( воно повинно бути схожим на густу сметану).
  • Груші очистити від шкірки, порізати кубиками або тонкими пластинами, додати в тісто.
  • Готову масу вилити у форму та випікати при 200 градусах. 30 хвилин.

Для урізноманітнення смачних страв у період посту, рекомендуємо вам, великий вибір вишуканих пісних рецептів з фото.

Теги: