Пісні голубці з гречкою та грибами

Старовинний рецепт пісних голубців, які в давнину неодмінно готували на Святвечір. Гречана каша за своїм вмістом білка цілком гідно може конкурувати із м’ясом, та й смакує в голубцях вона неперевершено, а гриби додають чудового аромату та пікантності.

Інгредієнти для пісної страви

Рекомендуємо також переглянути 13 перевірених рецептів голубців.

Як приготувати голубці з гречкою та грибами

  • Гриби залити холодною водою і залишити на 2 години.
  • Воду злити в окрему посудину (не виливати, вона ще знадобиться), гриби промити і посікти дрібно або пропустити через м’ясорубку.
  • Зварити до готовності розсипчасту гречану.
  • Цибулю дрібно порізати, підсмажити на олії до золотистого кольору. Додати моркву, потерту на грубій тертці, протушкувати все до м’якості. Додати гриби, посолити, поперчити, обсмажувати помішуючи 15 хвилин, зняти з вогню.
  • Грибну сажанку з’єднати з гречкою, перемішати.
  • У капусти вирізати качан і опустити в киплячу підсолену воду. Відділити листки, зрізати грубу частину.
  • На кожен капустяний листок класти по 1 ст. ложці гречано-грибного фаршу. Загорнути голубці, обсмажити кожен з двох боків на пательні в невеликій кількості олії. Щільно скласти у глибоку каструлю з товстим дном.
  • Влити в каструлю з голубцями воду, в якій замочувалися гриби, додати сіль, перець до смаку. Довести до кипіння, варити на мінімальному вогні 30 хвилин.
  • Покласти томатну пасту і продовжувати тушкування ще 30-40 хв., до готовності капусти. Зняти з вогню.
  • Подавати голубці з гречкою і грибами гарячими, поливаючи соусом. Можна посипати свіжою зеленню.
  • Порада від ЇСТИ: У непісний період у голубці можна додати сметану – як на етапі подачі до столу, так і на етапі тушкування.

Спробуйте ще приготувати пісні голубці з картоплею та грибами.

Якщо вам сподобався рецепт пісних голубців з гречкою та грибами, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора