Пісні голубці з гречкою та грибами
Старовинний рецепт пісних голубців, які в давнину неодмінно готували на Святвечір. Гречана каша за своїм вмістом білка цілком гідно може конкурувати із м’ясом, та й смакує в голубцях вона неперевершено, а гриби додають чудового аромату та пікантності.
Інгредієнти для пісної страви
2 цибулини
1 морквина
200 г гречаної крупи
100 г сушених білих грибів
1 головка капусти
соняшникова олія для смаження
2 ст. ложки томатної пасти
сіль, чорний мелений перець до смаку.
Рекомендуємо також переглянути 13 перевірених рецептів голубців.
Як приготувати голубці з гречкою та грибами
- Гриби залити холодною водою і залишити на 2 години.
- Воду злити в окрему посудину (не виливати, вона ще знадобиться), гриби промити і посікти дрібно або пропустити через м’ясорубку.
- Зварити до готовності розсипчасту гречану.
- Цибулю дрібно порізати, підсмажити на олії до золотистого кольору. Додати моркву, потерту на грубій тертці, протушкувати все до м’якості. Додати гриби, посолити, поперчити, обсмажувати помішуючи 15 хвилин, зняти з вогню.
- Грибну сажанку з’єднати з гречкою, перемішати.
- У капусти вирізати качан і опустити в киплячу підсолену воду. Відділити листки, зрізати грубу частину.
- На кожен капустяний листок класти по 1 ст. ложці гречано-грибного фаршу. Загорнути голубці, обсмажити кожен з двох боків на пательні в невеликій кількості олії. Щільно скласти у глибоку каструлю з товстим дном.
- Влити в каструлю з голубцями воду, в якій замочувалися гриби, додати сіль, перець до смаку. Довести до кипіння, варити на мінімальному вогні 30 хвилин.
- Покласти томатну пасту і продовжувати тушкування ще 30-40 хв., до готовності капусти. Зняти з вогню.
- Подавати голубці з гречкою і грибами гарячими, поливаючи соусом. Можна посипати свіжою зеленню.
- Порада від ЇСТИ: У непісний період у голубці можна додати сметану – як на етапі подачі до столу, так і на етапі тушкування.
Спробуйте ще приготувати пісні голубці з картоплею та грибами.
Якщо вам сподобався рецепт пісних голубців з гречкою та грибами, будь ласка, напишіть про це в коментарях.