Згущене молоко в домашніх умовах
Приготувати згущене молоко вдома зовсім нескладно. Головне – витримка та якісні свіжі продукти. А результат вас просто вразить: домашня згущенка виходить густа, з ароматом карамельки, неймовірно смачна! До того ж, її можна тривалий час зберігати у холодильнику. Пропонуємо вам класичний рецепт домашнього згущеного молока, яке можна використати для приготування десертів, а також їсти просто ложкою.
Ingredients
2 л молока незбираного найвищої жирності (краще домашнього)
1 кг цукру
0,5 скл. води
З домашнім згущеним молоком можна приготувати найрізноманітніші десерти – і святковий торт, і простий рулетик.
Directions
- У каструльку (не емальовану, краще алюмінієву або чавунну) висипати цукор і влити воду. Поставити на мінімальний вогонь і, постійно помішуючи, довести густий сироп до кипіння.
- Щойно на сиропі з’являться дрібні бульбашки, обережно влити молоко. Постійно помішуючи, закип’ятити. Зменшити вогонь до мінімуму.
- Приготувати дві ложки з нержавійки. Одну ложку залишити в каструлі з киплячим згущеним молоком. Іншою час від часу помішувати, щоб зверху не утворювалася шкірочка. Ложка в каструлі не дасть молоку «втекти».
- Варити 2-3 години залежно від бажаного результату (чим довше вариться згущенка, тим густішою і темнішою вона буде).
- Коли бажаної густини досягнуто, зняти каструлю зі згущеним молоком, остудити, періодично помішуючи. Перелити в скляну ємність. Зберігати у холодильнику.
Якшо ви – щасливий власник мультиварки, для вас – ще три рецепти згущеного молока в домашніх умовах.
Якщо вам вдалося зварити домашнє згущене молоко за класичним рецептом, поділіться враженнями в коментарях і розкажіть про це друзям у соціальних мережах.