Пекельна кухня: 8 найгостріших страв світу
Вибагливого гурмана та любителя істинних гострих відчуттів здивувати може хіба страва, приправлена язиками справжнього полум’я. Саме такі вогненні наїдки пропонують вишукані кухні світу для тих, хто шукає найбільш гаряченького. Вашій увазі – 8 найгостріших страв світу для тих, кому, окрім виделки та ножа, не завадило б озброїтися ще й вогнегасником.
1. Мексиканський кавун
Пристрасні мексиканці славляться своєю любов’ю до гострих страв. Що й казати – коли навіть смачний самодостатній кавун вони подають із «вогником». Його ріжуть на шматочки, посипають сіллю і щедро натирають гострим перцем, а наприкінці поливають соком лайму. Навіть найбільші поціновувачі гостренького, коли потрапляють в Мексику, не ризикують куштувати вогняний кавун.
Рецепт помідорів, маринованих із кавуном
2. Корейське кимчхі
Це страва яка готується з квашених овочів, переважно з пекінської капусти. На перший погляд, капуста як капуста. Але корейці заправляють овочі пекучим червоним перцем, часником та імбиром. І все це додають у кінських дозах. Корейці споживають кимчхі як протизастудний засіб, а також впевнені що ця страва здатна спалювати зайвий жир. Тому корейці, які стежать за своєю фігурою, налягають на пряні квашеності.
Рецепт квашеної капусти по-в’єтнамськи
3. Позорний гарячий горщик з Китаю
Страву, рецепт якої тримається у великій таємниці, готують в одному з ресторанчиків Китаю. Відомо лише те, що це одна з найгостріших страв у світі, яка змушує людей хапатись за животи від гострого болю. Хоча відвідувачів попереджають про наслідки, але ті все ж таки ризикують. Ходять чутки, що колись цю страву використовували під час катування в’язнів. Тому, якщо ви плануєте потрапити в цей ресторан, відразу замовляйте, чим будете запивати.
Рецепт гострого соусу “Звіробій”
4. Bollywood Burner у Лондоні
Лондонський ресторан індійської кухні відомий усім своєю стравою «Bollywood Burner», якої навіть немає в меню, її готують лише на спеціальне замовлення. Це одна з найгостріших страв світу, яку вам не подадуть, поки не підпишете документи, що ресторан не несе відповідальності, за те, що з вами може статися після дегустації. Bollywood Burner готують з ягняти під соусом карі з найгострішим перцем у світі – перцем нага. Усі, хто куштував цю страву, стверджують, що це найгостріший наїдок у світі.
Рецепт гострих реберець-барбекю в духовці
5. Страва «Отак-отак»
Страва з цікавою назвою «Отак-отак» популярна в Сінгапурі, Малайзії та Індонезії. «Отак-отак» являє собою рибну запіканку, яка подається на банановому листі. А гостроти додає незмінний перець чилі, креветковий соус і корінь калгану, який на вигляд схожий на імбир, але має смак гострого перцю. Ці всі інгредієнти перемішуються з рибним фаршем і запікаються на грилі.
Рецепт гостренького оселедця в томатному соусі
6. Соус «Пхаал»
Соус «Пхаал» родом не з Індії, як всі звикли думати, а з Великобританії. Але набув найбільшої популярності в Америці. В його приготуванні використовують 10 видів гострого перцю, один з яких Книга рекордів Гіннеса визнала найгострішим у світі. Запорукою успіху соусу є різні види перцю, кожен з яких має свій час та інтервал впливу. Гострота деяких проявляється відразу, інших – через 10 секунд і так далі. Тому правильне поєднання перцю забезпечить вогонь у роті на довго. Соус «Пхаал» ще прийнято вважати різновидом карі.
9 рецептів найкращих соусів до м’яса
7. Hot Suicide Wings або Гарячі суїцидальні крильця
Кухар із Чикаго Робін Розенберг став автором кулінарного шедевру, який знають у всьому світі, хоча куштувати його наважуються далеко не всі. Та скуштувати так просто не вийде, тому що потрібно підписати документ, про те, що заклад не несе відповідальності за здоров’я гостя після дегустації суїцидальник курячих крилець. Щоправда, за здоров’я можна не хвилюватись – навчений персонал закладу знає, як надати невідкладну допомогу: щоб загасити полум’я, вам тут же подадуть склянку йогурту, сметану та білий хліб. Для приготування курячих крилець використовують соус табаско, перець чилі та каєнський перець, які просто ошпарюють ротову порожнину.
Рецепт курячих крилець запечених у пиві
8. Соус «Мама Африка»
Соус, який випускають під назвою «Мама Африка» настільки гострий, що достатньо лише його понюхати – і ваші рецептори одразу ж відчують його полум’яний аромат. Він має декілька різновидів, але найгострішим є Абанеро. Для його приготування використовують зелений перець, перець чилі, часник, цибулю, лимонний сік, імбир, м’яту, базилік, орегано та інші додаткові компоненти. Покуштувавши цей соус, плачуть всі без винятку.
Рецепт грузинського соусу з аличі
А ви б наважились на такий кулінарний експеримент? Діліться інформацією в коментарях та соціальних мережах.