Оселедець гостренький в томатному соусі

Просто універсальний рецепт приготування оселедця: смакує і до чарочки, і з картопелькою, і навіть якщо просто на скибочку хліба шматочок покласти. Уважно поставтеся до купівлі самого оселедця. Адже свіжість і якість придбаної риби визначатиме кінцевий смак приготовленої закуски. Оскільки свіжий щойно спійманий оселедець практично не доступний, то доведеться вибирати із заморожених екземплярів. Не варто купувати оселедець без голови. Адже зябра й очі – основні показники свіжості риби. Найсмачніший оселедець – спійманий взимку, він найжирніший. Така рибина буде великою, з округлими боками, спинка – товста і рівномірно забарвлена.

Ingredients

Рекомендуємо ще переглянути рецепт оселедця з яблуками.

Directions

  • Цибулю порізати кільцями.
  • Змішати в каструлі томатну пасту і соняшникову олію. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, влити оцет, перемішати і вимкнути вогонь.
  • В гарячий маринад всипати спеції:  духмяний горошок, червоний мелений перець та сіль. Ще раз перемішати, щоб розчинилася сіль і залишаємо маринад остигати.
  • Оселедець розморозити, але не до кінця, щоб легше було його чистити. Розрізати вздовж по спинці, видалити хребти, вибрати кісточки, шкірку залишити, порізати на порційні шматочки.
  • В керамічну або скляну глибоку посудину на дно викласти шар цибулі, потім шар шматочків оселедця, зверху полити холодним маринадом. Так повторювати, доки не закінчаться всі продукти.
  • Каструлю краще накрити тарілкою, зверху поставити гніт. Поставити в холодильник на добу.

Рекомендуємо також рецепт маринованого оселедця в домашніх умовах.

Якщо вам сподобався рецепт гострого оселедця в томатному соусі, будь ласка, опишіть своїгастрономічні враження в коментаоях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора