Грузинський соус з аличі
Будь-якій українській страві можна надати смаку грузинської, якщо подати до неї “правильний” соус. Який? Дізнавайтеся у рецепті!
Інгредієнти для грузинського соусу з аличі
5 кг аличі
2 пучки кінзи
2 головки часнику
червони гострий стручковий перець.
Приготуйте ще соус “Цацики”.
Як приготувати грузинський соус
- Сливи вимити, покласти в каструлю, варити на малому вогні, доки розм’якнуть до стану рідкого повидла і почнуть відділятися кісточки.
- Уварені сливи перетерти через крупне сито, соус, що утворився, знову варити на малому вогні.
- За 2 хв до закипання додати подрібнену кінзу, часник, перець, перемішати, варити 10–15 хв, зберігати в холодильнику.
Скуштуйте також соус ткемалі з аличі.
Сподобався рецепт грузинського соусу з аличі? Поділіться ним з друзями в соцмережах!