14.09.2015

Грузинський соус з аличі

Будь-якій українській страві можна надати смаку грузинської, якщо подати до неї “правильний” соус. Який? Дізнавайтеся у рецепті!

Інгредієнти для грузинського соусу з аличі

  • 5 кг аличі

  • 2 пучки кінзи

  • 2 головки часнику

  • червони гострий стручковий перець.

Приготуйте ще соус “Цацики”.

Як приготувати грузинський соус

  • Сливи вимити, покласти в каструлю, варити на малому вогні, доки розм’якнуть до стану рідкого повидла і почнуть відділятися кісточки.
  • Уварені сливи перетерти через крупне сито, соус, що утворився, знову варити на малому вогні.
  • За 2 хв до закипання додати подрібнену кінзу, часник, перець, перемішати, варити 10–15 хв, зберігати в холодильнику.

Скуштуйте також соус ткемалі з аличі.

Сподобався рецепт грузинського соусу з аличі? Поділіться ним з друзями в соцмережах!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.