Капуста квашена по-в’єтнамськи (з цибулею)
Квашена по-українськи капуста, безумовно, дуже смачна, корисна і знайома нам своїм смаком з дитинства. Але що робити, коли хочеться чогось новенького та екзотичного? Рішення є: квасити капусту за рецептом по-в’єтнамськи!
Інгредієнти для квашеної капусти
1 велика капустина
по 5 морквин і цибулин
1 голвка часнику
1,5 л води
0,5 скл. цукру
2 ст. ложки солі
1 стручок гострого перцю
10 горошин чорного перцю
2 лаврових листки
1 ст. ложка оцтової есенції.
Приготуйте також квашену капусту за відео-рецептом.
Як приготувати капусту по-в’єтнамськи (з цибулею)
- Воду, цукор, сіль змішати, додати перець стручок і чорний горошком, лавровий листок, довести до кипіння, зняти з вогню, коли трохи охолоне, додати 1 столову ложку оцтової есенції.
- Якщо ви любите гострі страви, залиште розсіл настоюватися, не виймаючи гострого перцю.
- Нашаткувати капусту, моркву і цибулю. Головку часнику вичавити або дуже дрібно порізати.
- У велику каструлю викласти шарами спочатку капусту, щоб закривала дно, потім моркву, щоб закрила всю капусту, цибулю і трішки часнику. Залити розсолом, потім викласти наступну партію овочів, знову залити розсолом і т.д.
- Через день вже можна їсти. Можна додати листкову селеру.
Скуштуйте також капусту у медовій заливці.
Сподобався рецепт квашеної капусти по-в’єтнамськи? Поділіться ним з друзями в соцмережах!