18.02.2016

7 рецептів страв із фаршу в духовці

Фарш – чудовий і чи найбільш універсальний інгредієнт, який використовується у приготуванні багатьох страв як української кухні, так і багатьох кухонь світу. Його можна придбати готовим у супермаркеті, та все ж найкраще зробити його власноруч.

Фарш буває свинячим, яловичим, курячим або рибним. Із ним чудово поєднуються будь-які овочі, а також смакують різноманітні соуси. Його можна використати в приготуванні котлет, супів, запіканок, голубців, начинок для млинців, пиріжків – перелік нескінченний.

Пропонуємо вам 9 рецептів доступних страв із фаршу, які під силу приготувати кожному.


1. Тефтелі з грибами у духовці

Інгредієнти

  • 450 грамів м’ясного фаршу

  • 300 грамів печериць

  • 90 грамів твердого сиру

  • 150 мілілітрів води

  • неповна склянка рису

  • 1 цибулина

  • 1,5 склянки томатного соку

  • 5 столових ложок сметани

  • 3 столові ложки борошна

  • 1 чайна ложка цукру

  • 2 зубці часнику

  • кріп, мелений чорний перець, сіль

Приготування

  • Рис промити, зварити і охолодити. Цибулю, печериці та часник подрібнити ножем або за допомогою блендера. Твердий сир натерти на крупній тертці. М’ясний фарш розім’яти, додати рис, подрібнену цибулю з печерицями і часником, все ретельно вимішати.
  • До фаршу додати натертий сир, подрібнену зелень кропу, сіль і перець, все добре вимішати. У форму для запікання викладати сформовані з фаршу кульки-тефтельки в один шар. В окремій ємності перемішати томатний сік з цукром, додати сметану і ще раз вимішати.
  • У склянку холодної води додати борошно, перемішати, щоб не було грудочок і з’єднати з томатним соком, вимішати все та залити цією сумішшю тефтельки. Накрити форму для запікання фольгою і відправити в розігріту духовку на годину, випікати при температурі 180º.
тефтелі з рисом

Спробуйте ще рецепт м’ясних тефтелей в овочевому соусі 

2. Котлети в духовці

Інгредієнти

  • 500 грамів змішаного м’ясного фаршу

  • 2 склянки панірувальних сухарів

  • 1 яйце

  • цибулина

  • столова ложка крохмалю

  • мелений чорний перець, сіль

Приготування

  • Цибулю дрібно порізати і додати в розім’ятий фарш, перемішати. До фаршу додати яйце, крохмаль, перець і сіль, все ретельно перемішати. Форму для запікання змазати олією.
  • З фаршу сформувати невеличкі, акуратні, однакового розміру котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і викласти в форму для запікання.
  • Пекти близько 20 хвилин при температурі 200º.
котлети в духовці

Варто знати: історія та правила приготування смачних котлет 

3. М’ясний рулет з яйцем

Інгредієнти

  • 500 грамів м’ясного фаршу

  • 5 яєць

  • 1 цибулина

  • 4 столові ложки молока

  • петрушка

  • мелений чорний перець, сіль

Приготування

  • Зварити 4 курячих яйця, остудити. 1 яйце збити з молоком і додати в фарш, добре вимішати. Цибулю та петрушку дрібно порізати, додати в фарш, вимішати, посолити, поперчити та ще раз перемішати. Форму для запікання застелити фольгою, викласти на неї частину фаршу.
  • На фарш уздовж розкласти варені яйця, а поверх викласти фарш, який залишився. За допомогою фольги сформувати рулет.
  • Випікати при температурі 180º, близько 40 хвилин.
м'ясний рулет з яйцем

Рецепт ще одного м’ясного рулету – з грибами та яйцями 

4. М’ясний хлібець із болгарським перцем

Інгредієнти

  • 600 грамів м’ясного фаршу

  • 130 мілілітрів молока

  • 1 яйце

  • 1 болгарський перець

  • 2 столові ложки олії

  • пів чайної ложки паприки

  • мелений чорний перець, сіль

Приготування

  • Болгарський перець помити, просушити паперовим рушничком і змазати олією, помістити на деко і поставити в розігріту до 180º духовку на 15 хвилин. Дістати перець, зняти шкірку, вийняти середину з насінням і порізати кубиками м’якоть.
  • Фарш перемішати, додати сіль, мелений чорний перець, паприку, яйце, молоко, болгарський перець і все перемішати за допомогою блендера.
  • Невеличку форму для запікання, з високими бортиками застелити фольгою, змазати олією і викласти фарш, зверху фольгу загорнути. Пекти при температурі 200º пів години, а потім розкрити м’ясний хліб щоб підрум’янився і ще випікати близько 20 хвилин.
М'ясний хлібець з болгарським перцем

Рецепт класичного м’ясного хлібця 

5. Котлети з вівсяними пластівцями 

Інгредієнти

  • 500 грамів м’ясного фаршу

  • 50 грамів панірувальних сухарів

  • 50 мілілітрів молока

  • півсклянки вівсяних пластівців

  • півсклянки води

  • 1 куряче яйце

  • цибулина

  • зубчик часнику

  • мелений чорний перець, сіль, зелень за смаком

Приготування

  • Яйця збити з молоком до однорідної маси і залити вівсяні пластівці, щоб настоялись півгодини. М’ясний фарш розім’яти, додати замочені вівсяні пластівці, подрібнену зелень, перець і сіль, все ретельно перемішати.
  • З фаршу сформувати котлетки, виваляти їх в панірувальних сухарях і підсмажити з обох сторін до рум’яності. Викласти всі котлети в сковорідку, додати трішки води, закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні приблизно 20 хвилин.
котлети з вівсяними пластівцями

Рецепт котлет у вафельному кожушку 

6. Рибні котлетки

Інгредієнти

  • 600 грамів рибного фаршу

  • 250 грамів сметани

  • 3 цибулини, куряче

  • яйце

  • 5 столових ложок води

  • 3 столові ложки вівсяних пластівців

  • 2 столові ложки олії

  • 2 столові ложки соєвого соусу

  • чайна ложка паприки, мелений чорний перець

Приготування

  • Цибулю дрібненько подрібнити, перемішати з рибним фаршем, додати яйце, соєвий соус, вівсяні пластівці, олію, мелений чорний перець, 2 столові ложки сметани і все ретельно перемішати. В окремій ємності перемішати сметану, яка залишилась з водою, меленим чорним перцем і паприкою.
  • У форму для запікання покласти ложку сметани, потім шар з рибних котлеток. полити соусом з паприкою, і знову шар котлеток политих соусом. Для цього краще обрати невеличку форму для запікання але глибоку.
  • Помістити в розігріту духовку і випікати 40 хвилин при температурі 160º.
рибні котлети

Рецепт котлет із рибних консервів – дешево і смачно 

7. Відбивні з фаршу

Інгредієнти

  • 500 грамів індичого фаршу

  • 4 курячі яйця

  • 5 столових ложок борошна

  • мелений чорний перець, сіль

Приготування

  • Фарш можна використовувати і зі свинини, яловичини чи навіть курячий. Фарш має бути не рідким, додати в нього сіль, перець, ретельно вимішати. 4 яйця гарненько збити, посолити, поперчити.
  • З фаршу сформувати невеличкі кульки і сформувати невеличкі відбивні, виваляти їх в борошні, вмочити в яйце і смажити на олії до готовності.
відбивні з фаршу

Рецепт люля-кебаб із яловичини 

У кожної господині існує свій улюблений рецепт із використанням з фаршу, отож, діліться інформацією в соціальних мережах з друзями і не забувайте коментувати.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.