Котлети з рибних консервів

Поділитись публікацією:

Швидкий та неймовірно смачний рецепт для рибного дня. Котлети виходять ароматними, соковитими, смакують як гарячими, так і в холодному вигляді. А якщо подати з овочевим гарніром – то страва вийде повноцінною, ситною та ще й корисною.

Інгредієнти для котлет з консервованої риби

  • 300 г рису

  • 1 банка рибних консервів в олії

  • 2 цибулини

  • 2 яйця

  • 3-4 ст.ложки кукурудзяного борошна

  • сіль, чорний мелений перець до смаку

  • олія для смаження.

Рекомендуємо також рецепт традиційних рибних котлет.

Як приготувати рибні котлети з консерви

  • Відварити рис до готовності.
  • Консерви відкрити, злити олію. Шматочки риби розім’яти виделкою.
  • Цибулю порізати дрібно, обсмажити на розігрітій пательні в олії до золотистого кольору, з’єднати з рисом та рибною масою.
  • До фаршу додати яйця, посолити, поперчити, добре вимішати.
  • Формувати невеликі котлетки довільної форми, панірувати в кукурудзяному борошні.
  • Обсмажити рибні котлети на розігрітій пательні з додаванням олії.
  • Подавати котлети з рибних консервів з картоплею, гречкою або овочево-грибним рагу. Чудово смакують із салатом зі свіжих овочів, з томатним соусом або соусом тартар.
  • Порада від ЇСТИ: рибні котлети за цим рецептом можна приготувати на парі – так вони не вбиратимуть багато олії, як при смаженні, а консистенція їх стане ще ніжнішою.

Спробуйте ще приготувати гречано-грибні котлети.

Сподобався рецепт котлет із рибних консервів? Маєте у своєму кулінарному арсеналі ще кілька “консервних” варіантів? Опишіть їх у коментарях.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...