Картопля з сиром на гарнір
Чудова ідея для вечері: замість звичної вареної або смаженої картоплі, приготуйте її з сиром у духовці. Так і смачніше, й оригінальніше, і корисніше. Занотовуйте рецепт печеної картоплі з сиром.
Інгредієнти для страви
7-8 картоплин
100 грамів твердого сиру
2 столові ложки майонезу
50 грамів вершкового масла
1 столова ложка зелені кропу
часник за смаком
сіль
Можна також приготувати картоплю під часниковим соусом.
Як приготувати картоплю з сиром
- Картоплю дуже добре помити, кожну картоплину нечищеною загорнути у фольгу, викласти на деко й поставити у духовку. Пекти при температурі 180 градусів до готовності.
- Сир потерти на грубу тертку, додати м’яке масло, майонез, часник і кріп. Ретельно розмішати і з цієї маси сформувати кульки у тій кількості, скільки печеться картоплин.
- Коли картопля трохи охолоне, розгорнути кожну, зробити на кожній хрестоподібні розрізи. При цьому вирізати картоплі по контуру розрізу шириною 1 сантиметр.
- У розрізи вкласти сирні кульки і знову поставити у духовку на 5 хвилин.
Також радимо рецепт картопляних кульок.
Якщо рецепт печеної картоплі з сиром на гарнір припав вам до смаку, поділіться враженнями з друзями або в коментарях. Розкажіть про свої варіанти картопляних страв.