04.09.2015

Картопля з сиром на гарнір

Чудова ідея для вечері: замість звичної вареної або смаженої картоплі, приготуйте її з сиром у духовці. Так і смачніше, й оригінальніше, і корисніше. Занотовуйте рецепт печеної картоплі з сиром.

Інгредієнти для страви

  • 7-8 картоплин

  • 100 грамів твердого сиру

  • 2 столові ложки майонезу

  • 50 грамів вершкового масла

  • 1 столова ложка зелені кропу

  • часник за смаком

  • сіль

Можна також приготувати картоплю під часниковим соусом.

Як приготувати картоплю з сиром

  • Картоплю дуже добре помити, кожну картоплину нечищеною загорнути у фольгу, викласти на деко й поставити у духовку. Пекти при температурі 180 градусів до готовності.
  • Сир потерти на грубу тертку, додати м’яке масло, майонез, часник і кріп. Ретельно розмішати і з цієї маси сформувати кульки у тій кількості, скільки печеться картоплин.
  • Коли картопля трохи охолоне, розгорнути кожну, зробити на кожній хрестоподібні розрізи. При цьому вирізати картоплі по контуру розрізу шириною 1 сантиметр.
  • У розрізи вкласти сирні кульки і знову поставити у духовку на 5 хвилин.

Також радимо рецепт картопляних кульок.

Якщо рецепт печеної картоплі з сиром на гарнір припав вам до смаку, поділіться враженнями з друзями або в коментарях. Розкажіть про свої варіанти картопляних страв.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.