17.02.2016

Хлібний пудинг з родзинками

Що може бути кращим за легкий пудинг на сніданок, який готується дуже швидко та ще й з таких простих продуктів. Приготуйте його за нашим рецептом і ви завжди знатимете, що зробити з черствим хлібом чи багетом. А експериментувати з рецептом, додаючи різні сухофрукти, горішки можна як тільки душа забажає.

Інгредієнти для пудингу

  • 250 грамів черствого хліба або батона

  • 30 грамів вершкового масла або маргарину

  • 4 курячих яйця

  • 2 склянки молока

  • півсклянки родзинок

  • 3/4 склянки цукру

  • 1 чайна ложка ванільного цукру

  • 1 чайна ложка кориці.

Спробуйте ще приготувати рисовий пудинг.

Як приготувати пудинг

  • Родзинки залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, процідити і за допомогою рушничка чи паперової серветки позбутись зайвої вологи.
  • Оберіть форму для випікання пудингу. Вона може бути як круглою так і квадратною, головне щоб вона була глибока, з високими бортиками.
  • Черствий хліб або батон поламати невеликими шматочками і викласти в форму для пудингу.
  • Вершкове масло або маргарин розтопити на маленькому вогні, але у жодному разі не доводити до кипіння.
  • Розтопленим вершковим маслом полити викладений у форму хліб або батон.
  • Посипати попередньо підготовленими родзинками.
  • В окремій ємності збити до однорідного стану яйця з молоком, додати цукор, ванільний цукор і корицю.
  • Полити готовою яєчною сумішшю хліб викладений в форму і легенько притиснути виделкою, щоб просочилось.
  • Поставити в розігріту духовку і випікати близько 45 хвилин при температурі 180º.
  • Щоб перевірити чи пудинг готовий, натисніть легенько на його поверхню. Він має бути пружним.

Радимо також рецепт сирного пудинга у мікрохвильвці.

Сподобався рецепт? Поділіться ним з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.