31.08.2015

Люля-кебаб з яловичини

Можна сказати, що люля кебаб – це котлета по-модному. Складники – традиційні, страва смачна, а результат – несподіваний.

Інгредієнти для люля-кебаб

  • 1 кг яловичого фаршу

  • 0,5 кг сала

  • 1 ст. ложка солі

  • 0,5 ч. ложки зіри та чорного перцю

  • 1 ч. ложка меленого коріандру.

Приготуйте також рибні котлети з рисом.

Як приготувати люля-кебаб з яловичини

  • Сало порізати, перемішати з фаршем. Цибулю порізати, додати до фаршу. Покласти усі спеції, добре вимішати.
  • Фарш розкласти на підносі, накрити фольгою та поставити маринуватися в холодильник на 1 годину.
  • Зробити з фаршу котлету, нанизати на шампур і розкачати м’ясо в ковбаску. Фарш має щільно прилягати до шампура.
  • Смажити кебаб на вугллі до золотистої скоринки (приблизно 20 хв.).
  • Для того, щоб кебаб не розвалився на шампурах, м’ясо необхідно правильно приготувати. Для цього, по-перше, ретельно вимішати фарш (близько 10 хв), щоб він став в’язким.
  • По-друге, бажано поставити фарш у холодне місце на 2 год, тоді жир застигне, і зручніше буде формувати котлетки.
  • І, по-третє, обов’язково добре притиснути котлети до шампура, щоб не залишилося порожнин, оскільки при смаженні виділяється сік, через який котлетки можуть розпастися.

Скуштуйте також овочеві котлети.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.