Люля-кебаб з яловичини
Можна сказати, що люля кебаб – це котлета по-модному. Складники – традиційні, страва смачна, а результат – несподіваний.
Інгредієнти для люля-кебаб
1 кг яловичого фаршу
0,5 кг сала
1 ст. ложка солі
0,5 ч. ложки зіри та чорного перцю
1 ч. ложка меленого коріандру.
Приготуйте також рибні котлети з рисом.
Як приготувати люля-кебаб з яловичини
- Сало порізати, перемішати з фаршем. Цибулю порізати, додати до фаршу. Покласти усі спеції, добре вимішати.
- Фарш розкласти на підносі, накрити фольгою та поставити маринуватися в холодильник на 1 годину.
- Зробити з фаршу котлету, нанизати на шампур і розкачати м’ясо в ковбаску. Фарш має щільно прилягати до шампура.
- Смажити кебаб на вугллі до золотистої скоринки (приблизно 20 хв.).
- Для того, щоб кебаб не розвалився на шампурах, м’ясо необхідно правильно приготувати. Для цього, по-перше, ретельно вимішати фарш (близько 10 хв), щоб він став в’язким.
- По-друге, бажано поставити фарш у холодне місце на 2 год, тоді жир застигне, і зручніше буде формувати котлетки.
- І, по-третє, обов’язково добре притиснути котлети до шампура, щоб не залишилося порожнин, оскільки при смаженні виділяється сік, через який котлетки можуть розпастися.
Скуштуйте також овочеві котлети.